ο μεταμοντέρνος καλός Σαμαρείτης

-Σαμ, μπορείς να μου πεις την παραβολή του καλού Σαμαρείτη;

-Ναι κύριε, μπορώ κύριε, φυσικά και μπορώ.

Κάποτε υπήρχε ένας άνθρωπος που ταξίδευε από την Ιερουσαλήμ στην Ιεριχώ, και έπεσε μέσα στα Juniperus%20oxycedrus[1]αγκάθια και τα αγκάθια μεγάλωσαν και τον έπνιξαν. Και συνέχισε στον δρόμο του, δεν είχε λεφτά. Και εκεί συνάντησε τη βασίλισσα της Σεβά και του έδωσε χίλια τάλαντα και εκατό αλλαξιές στολών. Και ανέβηκε πάνω σε μία άμαξα και έτρεχε και καθώς πέρασε κάτω από μία άρκευθο (βλ. δεξιά), τα μαλλιά του πιάστηκαν από ένα κλαδί, και κρεμάστηκε εκεί για πολλές μέρες. Και τα κοράκια του έφεραν φαγητό και νερό. Και έφαγε 5000 φρατζόλες ψωμί και δύο ψαράκια. Μια νύχτα, καθώς κοιμόταν εκεί κρεμασμένος, η γυναίκα του η Δαλιδά τον συνάντησε και του έκοψε τα μαλλιά. Και αυτός έπεσε πάνω σε βραχώδες έδαφος. Αλλά σηκώθηκε και συνέχισε. Και άρχισε να βρέχει. Και έβρεχε και έβρεχε 40 μέρες και 40 νύχτες. Και κρύφτηκε μέσα σε μια σπηλιά και έτρωγε ακρίδες και άγριο μέλι.

Μετά συνέχισε μέχρι που συνάντησε έναν υπηρέτη, ο οποίος του είπε, “Έλα να δειπνήσουμε στο σπίτι μου.”

Και αρνήθηκε λέγοντας: “Όχι δεν μπορώ. Παντρεύτηκα γυναίκα και δεν μπορώ να έρθω”. Και ο υπηρέτης πήγε στους δρόμους και στους φράχτες αναγκάζοντάς τον να έρθει.

Μετά το δείπνο συνέχισε στον δρόμο του και έφτασε στην Ιεριχώ. Και όταν έφτασε εκεί, κοίταξε ψηλά και είδε τη γριά βασίλισσα Ιεζάβελ, να κάθεται ψηλά – ψηλά στο παράθυρο. Και άρχισε να τον κοροϊδεύει.

Και αυτός είπε, “Πετάξτε την κάτω.” Και την πέταξαν κάτω.

Και αυτός είπε, “Πετάξτε την κάτω ξανά.” Και την πέταξαν κάτω εβδομήντα φορές το εφτά.

Και σήκωσαν το περίσσευμα από τα κομμάτια και το έβαλαν σε 12 κοφίνια, χωρίς τις γυναίκες και τα παιδιά. Και είπαν “Μακάριοι οι piece makers” Τώρα ποιανού γυναίκα λέτε ότι θα είναι αυτή την ημέρα της κρίσεως;

—————————

Είναι άγνωστο ποιος είναι ο συγγραφέας του παραπάνω. Πάντως εγώ παίρνω πολλά μαθήματα:

1. Να διαβάζω με μια σειρά την Αγία Γραφή.

2. Να ενδιαφέρομαι για την ιστορία γύρω από τα γεγονότα.

3. Να μην ξεχνάω να γελάω.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *