Ροκ μουσική – Φυλαχτείτε χριστιανοί από τα δόντια του σατανά!!

Aπολαυστική επίθεση στην Ροκ Μουσική!

WASP+DIRTY+BALLS

Παρακάτω σας αφήνω ατόφια αποσπάσματα και αποστάγματα “σοφίας” από το βιβλίο “Η ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ” [τα ίδια πάνω-κάτω “επιχειρήματα” άλλωστε θα βρείτε και σε άλλα βιβλία για το ίδιο θέμα[1] όπως το “ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ”, που αναφέρει λέει τεκμηριωμένα στοιχεία (sic!) για τη μουσική ροκ – τώρα πως μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό πράγμα ο κυρ. Τάκης επειδή απλά άκουγε ροκ (βάζουμε βέβαια και τον επιθετικό προσδιορισμό “φανατικός οπαδός” για να μην δείξουμε ότι ήταν ένας απλός ακροατής) να γίνεται και επαΐων στο θέμα της ροκ μουσικής, και να βγάζει κι ένα βιβλίο επειδή μπορεί αυτός να “κάηκε”, και αυτό να το λέμε… σωστή πληροφόρηση!][2]  ώστε να προστατευτείτε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας από τη λαμπάντα, τον Στάλιν, το Βίπρασεξ και να είστε ασφαλείς από το Έιτζ, τους «Πίνκ Φλόουντ» και να μην πάθετε ναρκωτικά!

Όλη η επιχειρηματολογία μερικών γραφικών χριστιανών περιστρέφεται γύρω απ’ τον σατανισμό που προωθεί κατ’ αυτούς η ροκ μουσική… λησμονούν βέβαια μια ΠΑΡΑ πολύ σημαντική πτυχή: το εμπορικό (δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ασήμαντο)· ότι αυτό το στυλ πουλάει στην πιο underground σκηνή (ειδικότερα τη δεκαετία του ’80), ακόμα κι αν δεν τα πιστεύει κανείς αυτά, ακριβώς επειδή είναι underground.

Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στο μυαλό τους. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τα πιστεύουν στ’ αλήθεια με θρησκευτική προσήλωση, όπως ελάχιστοι είναι κι αυτοί που βλέπουν στο σινεμά μια ταινία και νομίζουν ότι είναι αλήθεια. Το χέβι μέταλ πουλάει και αν αποφάσιζα να φτιάξω μπάντα με σκοπό να πουλήσω κι εγώ θα χρησιμοποιούσα τα σατανιστικά σύμβολα παρ’ όλο που ξέρω πως είναι ψεύτικα. Το ότι πιστεύουμε (;) εμείς σ’ αυτά τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι που ενδεχομένως να τα χρησιμοποιούν πιστεύουν με την ίδια θρησκευτική ευλάβεια.

Αλλά όσο θα υπάρχουν αντιδράσεις τόσο θα πουλάνε οι “σατανιστές” μουσικοί[3], τόσο θα διαφημίζονται, και τόσο θα μοιάζουν στο μυαλό των νέων ως κάτι αντισυμβατικό και cool…

 

 

Λοιπόν.

 

Εκτός των άλλων στο εξώφυλλο.

 

Το True Blue της Μαντόνα.

 

 

Απ’ τους γνωστότερους RAWK δίσκους της δεκαετίας του ’80.

 

Ξεκινάει το βιβλίο.

 

 

Υπάρχει και το άλλο ξεκαρδιστικό επιχείρημα που χρησιμοποιούνε, ότι αν βάλεις ανάποδα τους δίσκους μεταδίδονται σατανιστικά μηνύματα.

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιον να είναι τόσο “καμένος” που να παίρνει έναν δίσκο και να τον βάζει να τον ακούσει… ανάποδα ! (αυτή η “λογική” μόνο στο μυαλό μερικών “καμένων” χριστιανών μπορεί να υπάρχει!) Άντε και ισχύει….θα ‘θελα να τους δω να το λένε αυτό και για τα… cd!

Ποτέ δεν κατάφερα να ακούσω τα περίφημα ‘κρυμμένα μηνύματα’ που θα με έσπρωχναν στον όλεθρο.

 

Η παρακάτω σκαναρισμένη σελίδα, είναι η πίσω σελίδα της προηγούμενης – και περνάει ανάποδα μηνύματα!

 

 

Ακολουθεί συνοπτικά ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου (Η Γέννηση της Μουσικής – ναι από τον Θεό, η Εξέλιξή της, Θεός, Θεός, Εκκλησία, Έλληνες). Ο λόγος που μεγαλούργησαν ξένοι στη μουσική ήταν κυρίως επειδή οι Έλληνες εκείνη την περίοδο δεν μπορούσαν να ασχοληθούν.

 

Μια ιστορία για τον Θεό ΠΟΤΕ δεν είναι άσχετη με οποιοδήποτε θέμα!

 

 

 

 Οι μαύροι δεν είναι απλώς ανθρώπινα κορμιά!

Είναι κυρίως αγριάνθρωποι!

 

Μετά αναλαμβάνουν οι Σιωνιστές που ήθελαν μέσω της μουσικής να ελέγξουν τον κόσμο και τα κατάφεραν με τον πρόστυχο Έλβις. Διάφορα συμβαίνουν μετά μέχρι που εμφανίζεται η Σατάν (με τόνο στο δεύτερο άλφα) Μέταλ!

“Δε κλας” χαχαχαχ

 

 Η απόλυτη απόδειξη!

 

Μιλάμε για έρευνα – Απόλαυση!

 

“Πλην όμως η κορυφή της χαρντ ροκ είναι ο Άλις Κούπερ” Πάντα το ήξερα… Αυτό φίλε μου είναι δικαίωση!

Επιτέλους έλαμψε το φως της αλήθειας. Καλά εγώ ποτέ δεν άκουγα και ιδιαίτερα μέταλ γιατί ήξερα ότι είναι όλοι τους σατανιστές, τεντυμπόιδες και ναρκομανείς αλλά τώρα που έμαθα ότι το πανκ και η ρέγγε (όχι “ρέγγα”) είναι σατανικές μουσικές θα κάψω όλα τα cd και θα πάω να αγοράσω τα άπαντα του Πέτρου Γαϊτάνου!

Ιδιαίτερα το “θράζ μέταλ” = σκουπιδια χαχαχα  (αυτός πια ο εξελληνισμός των ονομάτων…!) thrash είναι όχι trash…

Ο εξελληνισμός και η μετάφραση των ονομάτων δεν υπάρχει!! σεξουλιάρικα πιστόλια !!!! lol τέτοια μετάφραση (στις αγγλικές λέξεις) ούτε ο translator του Google!

Αυτό δε το υποτιμητικό-ρατσιστικό σχολιάκι με το ψυχιατρείο και το άλλο το απαξιωτικό/εθνικιστικό για το ότι σε μεταφέρει στη χώρα των Ζουλού και της ζούγκλας, δεν το παίρνω καθόλου για αστείο και το αφήνω καλύτερα (γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσω να συγκρατήσω τον εαυτό μου μ’ αυτά που θα πω)

 

Ο (κενό) Bey! Τι τρομερή ασχετοσύνη!

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια δυστυχώς….

Αλλά είναι προφανές!!!!!! πώς και δεν το σκέφτηκα (και νομίζω ότι ο συγγραφέας είναι ο μόνος που το κατάλαβε), ότι αν το εξελληνίσεις κι αυτό, η φράση “O Bey to Devil” είναι κατάλοιπο της τουρκοκρατίας. Δηλαδή οι (Έλληνες τουλάχιστον) οπαδοί της χέβι μέταλ αναφέρονται στον σατανά ως “Ω, μπέη Διάβολε” – σαφέστατα οι δικοί μας οπαδοί θεωρούν τον σατανά ως μπέη τους.

 

 

Ο Alice Cooper δεν χρησιμοποιούσε κανονικό αίμα στις συναυλίες του και κάποιοι μάλιστα νόμιζαν πως έσφαζε μωρά επί σκηνής ενώ ήταν όλα effects! Ό,τι να ‘ναι!

“Παρθενικός Σίδηρος” είναι οι “Iron Maiden”??? lol

Megadeth = Μέγας θάνατος???????

Ή το άλλο black sabbath= μαυρο σαββατο….χαχαχαχα λιώνω λέμεεεεεεεεεεεεεεε χαχαχαχαχαχαχαχ

Λατρεία του μπλε στρειδιού! θεοί!

Σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες.

Όποιος βρει σε ποια συγκροτήματα αντιστοιχούν τα ονόματα κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον

 

 

Πεθαίνω για το “επαναλαμβανόμενο χωρίς λόγο κατά εκατοντάδες φορές την ημέρα *εντάξει*”

 

 

Το σατανικότερο όνομα το έχει το ελληνικό γκρουπ “ΚΟΜΙΚΣ”!

 

Α, έχει κι άλλα ανατριχιαστικά ονόματα! Όπως “μπλα-μπλα”! (γενικώς… χώσε μέσα συγκροτήματα που απλά θέλω να τα δαιμονοποιήσω τώρα που έχω την ομπρέλα ότι μιλάω “εν ονόματι του Θεού”)

 

 

Σύμφωνα πάντως με την wikipedia (και όλες τις μουσικές εγκυκλοπαίδειες) η λέξη KISS δεν παίρνει τελείες ανάμεσα στα γράμματα και ούτε σημαίνει τη βλακεία που λέει το βιβλίο: “Stanley came up with the name as he, Simmons, and Criss were driving around New York City. Criss mentioned that he was in a band called Lips, so Stanley said something to the effect of “What about Kiss?”” ή το άλλο, το ‘χουμε δει και Knights In Satan Service (δεν μπορούσαν να τους δαιμονοποιήσουν αποδεδειγμένα αλλιώς φαίνεται και έτσι τους έβγαιναν τα γράμματα;) (αποφασίστε ρε παιδιά και ύστερα να πάμε να τους το πούμε τι σημαίνει το όνομά τους στο γηροκομείο που θα είναι τώρα)

Το σουρεαλιστικό είναι ότι για τους KISS βγάζει ακρωνύμιο, ενώ τους ABBA που είναι όντως ακρωνύμιο το περνάει έτσι.

Άλλο κορυφαίο… AC/DC = Anti Christ / Death to Christ

 

Μετά τον Άλις Κούπερ, μεγάλη μορφή της ροκ και η Μαρινέλλα!

 

Το ΒΙΠΡΑΣΕΞ!

 

το κακό με τα cd είναι ότι δεν μπορείς να τα βάλεις ανάποδα στο cd player….

 

Εκτός του ότι υπάρχουν τόσα λάθη στο παραπάνω απόσπασμα …

Πρώτον, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που ψάλλει τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, μεγάλος “σατανιστής”.

Δεν καταλαβαίνω πώς προέκυψε το αποδεδειγμένος κιόλας άθεος (όχι απλά άθεος)

 

Φυλαχτείτε!

 

Οι Horse είναι ηλίθιοι κι η μουσική τους δεν ακούγεται! (Το είπα βασικά για να δω αν θα με γρονθοκοπήσουν, ή αν γρονθοκοπούν μόνο αυτούς που γράφουν άσχημα πράγματα μπροστά τους!)

 

Όσο για το πόσο καιρό σου παίρνει να γίνεις σωστός χεβιμεταλάς, καλά τα λέει ο μπάρμπας… Εγώ μετά από 28 χρόνια μπορώ να πω ότι κάτι έχω καταφέρει…

Εγώ ακούω χρόνια ροκ και δεν έχω γίνει σατανιστής… Να πάρει τι έχω κάνει λάθος???

 

Λογοπαίγνιο τύπου Σεφερλή! (Και Καρατζαφέρη και, εσχάτως, Τσίπρα…)

Καλό ε;

 

 η αναφορά σε μάγισσες,δαίμονες και ΜΠΑΤΜΑΝ!!!!!!!!!!!!!! με πέθανε

 

Oι Iron Maiden έχουν τραγούδι που το λένε For the Greater Good of God…λένε “He gave his life for us He fell upon the Cross To die for all of those Who never mourn His loss”! Αλλά αυτό μάλλον δεν τους συμφέρει να το αναφέρουν. Θα τους χαλάσει τη σούπα.

 

“μετά από κατάχρηση ναρκωτικών που είχε κρυμμένα μέσα στην κιθάρα του.”?????

Ο Μπον Σκοτ δεν έπαιζε καν κιθάρα, και όλοι ξέρουμε ότι πέθανε από αναρρόφηση μετά από πολύ ποτό……

Αυτουνού του άσχετου ποιος του είπε ότι ο Θωρ είναι Θεός του ροκ-εντ-ρολ???? Ο θεός του κεραυνού στη Σκανδιναβική μυθολογία είναι….Μάλλον τό ‘βγαλε με τη “λογική” “το μπουζούκι είναι όργανο, ο μπάτσος είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι”! Το άλλο για τις ανθρωποθυσίες ας μην το σχολιάσω καλύτερα (είχα λιώσει στα γέλια όταν το διάβαζα)…

 

Το τοπ3 αγαπημένων μου τίτλων:

3) Αν θέλεις αίμα το ‘χεις!

2) Νύχτα στα Μακρουλά Μαχαίρια!

1) Βρώμικες Πράξεις έκαναν Βρώμικη Προστυχιά!

 

Νέος μόνος ψάχνει…

(Εδώ που τα λέμε κι η χέβι μέταλ δεν σου τα κάνει εύκολα τα πράγματα για να την συμπαθήσεις.)

>>>

Με κατέστρεψαν οι Πιγκ και οι Φίτγουντ.

 

Screenshot_44_1 Και με σένα!

 

 

Σατάν Μάικλ Τζάκσον

 

Ο Michael Jackson πότε προσέθεσε στο όνομά του το Satan Michael Jackson????

Είναι σαν να λέμε ‘James’ Abraham Lincoln..Mighty Morphin Power Rangers(..αν και εδώ ταιριάζει λίγο…)…

Ο ένας σατανικός, ο άλλος διεστραμμένος

και οι δύο όμως

 

απόλυτα

 

 

RAWK!

 

 

the end

(δυστυχώς δεν είναι)

 

Δύο πράγματα μου έμειναν απ’το άρθρο

1) Ότι το rock’n’roll έχει τις ρίζες του στην Αφρική!

2) Ότι ο Τσουρινάκης έγραφε στο Metal Hammer! (Είναι ο ίδιος ο Τσουρινάκης του PC Master);

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους θρησκευτικού τύπου επιθέσεις από κάτι γελοίους χριστιανοταλιμπάν σε αυτό που λέμε “κόσμο”, τις απολαμβάνω!

Αυτό είναι που λέμε ξεφτιλίζεις τον τίτλο του χριστιανού (του μαθητή δηλ. του Χριστού), μέσα από τέτοιες “έρευνες” που κυκλοφορούν στα διάφορα αυτά βιβλία!

 

πι.ες.(μου ανέβηκε σίγουρα!): Και γι’ αυτούς που το μόνο που θα βρούνε να πούνε είναι για το ύφος του κειμένου… Δεν πιστεύω να περιμένατε ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να πάρω μια τέτοια συζήτηση στα σοβαρά!! Και αν δεν σας καλύπτει αυτό, τουλάχιστον δείξτε λίγο σεβασμό στο γεγονός πως πολλοί λουστήκανε υποχρεωτικά τέτοιες αηδίες στην εφηβεία και από καθηγητές που θα έπρεπε να μας μορφώνουν ουσιαστικά σε μια εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ και οι γονείς μας δεν ήταν ιδιαίτερα μορφωμένοι. Μιλάμε για εκπαιδευτικό έγκλημα. Αν κάμποσα χρόνια μετά γελάμε με αυτό ας έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε ειδάλλως θα μας πάρουν τα δάκρυα…

Και να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά κλείνοντας. Είναι τραγικό να θέλεις να στρέψεις τον κόσμο στο πρόσωπο του Χριστού ή να διαφυλάξεις την αγιότητά του με τέτοιες λουκαοειδείς γελοιότητες!! Αυτό που κάνεις είναι απλά να γελοιοποιείσαι ο ίδιος….και το χειρότερο (γιατί εσύ στο κάτω-κάτω κάνε ό,τι θες, μπορεί να γίνεις και διάσημος έτσι) να γελοιοποιείς το μήνυμα του Χριστού στον κόσμο. Τίποτε άλλο! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομακρύνουν πραγματικά τον κόσμο από το πρόσωπο του Θεού αν αυτά είναι τα πιστεύω Του. Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι ο εχθρός της ψυχής εκεί είναι, στα απροκάλυπτα, και δεν έχει την εμφάνιση άγγελου φωτός (2 Κορ. 11:14)!

Ο Θεός μάς έδωσε (ευτυχώς) πνεύμα διάκρισης να ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια και όχι να καταπίνουμε οτιδήποτε πλασάρει ο οποιοσδήποτε, έστω και “εν ονόματι του Θεού”.

 

 

[Οι σκαναρισμένες εικόνες και πολλά απ’ τα σχόλια προέρχονται από διάφορα site του διαδικτύου] *εντάξει*


[1] Μαζί με τα “ο σατανισμός στον yu-gih-oh” , “η απειλή των πόκεμον”

[2] Για να μην πει κανείς ότι κρίνω χωρίς να το έχω διαβάσει…. όπως το άρχισα έτσι και το άφησα λόγω των γελοιοτήτων που περιείχε. Δεν μας νοιάζει η ψυχή σου (άλλωστε πολλοί απ’ αυτούς μπορεί να μην πιστεύουν καν στην ύπαρξη της ψυχής για να πούνε ύστερα ότι τη θέλουμε). Τους δίσκους μας θέλουμε να μας αγοράσεις μόνο.

[3] M’ αυτά και μ’ αυτά το The Number of the Beast κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του βρετανικού άλμπουμ chart και να γίνει πλατινένιο στην Αμερική.

14 thoughts on “Ροκ μουσική – Φυλαχτείτε χριστιανοί από τα δόντια του σατανά!!

  1. το να μην πιστευει κάποιος ειναι δικαιωμά του αλλα δεν έχει το δικαίωμα να κατακρίνει και να χλευάζει την πίστη των συνανθρωπων του.

  2. Φίλε μου συγγνώμη αλλά είσαι εκτός θέματος !! (δες πού βρίσκεσαι καταρχήν, σε τι μπλογκ)
    Κανείς δεν χλευάζει την πίστη των συνανθρώπων του, απλώς αποδομεί κάποιες αηδίες που καλλιεργούνταν χρόνια στο ποίμνιο “εν ονόματι του Θεού”.
    Μπας και νομίζεις ότι είσαι περισσότερο πιστός από εμάς επειδή πιστεύεις σε τέτοιες γελοιότητες περί της δήθεν σατανιστικής φύσης της ροκ μουσικής!

    Και αν εννοείς πίστη το να πιστεύεις σε τέτοιες γελοιότητες περί σατανιστικής φύσης της ροκ μουσικής, αυτή την πίστη να της κρατήσεις για τον εαυτό σου φίλε μου και όχι να την κάνεις «κατήχηση» στις ευεπηρέαστες ανήλικες ψυχές, ειδικά αν είναι τόσο άσχετη και αστήριχτη… και μάλιστα κοτσάροντας κι από κάτω και την ταυτότητα του “Χριστιανού”.

  3. Εχω την εντυπωση οτι εχεις γραψει επιπολαια αυτο το αρθρο.Και οχι μονο αυτο αλλα απ’οτι ειδα και σε αλλα αρθρα σου δε δεχεσαι καθολου τον αντιλογο και περνας στην επιθεση κατευθειαν.Καταρχην συμφωνω οτι η ροκ δεν εχει σανανιστικη φυση.Ο Δημιουργός μας πρωτος εφηύρε την μουσικη και τη τεχνη γενικοτερα. Αναφερεσαι σε δυο βιβλια τα οποια οντως περιεχουν καποια τελειως γελοια πραγματα περι ροκ μουσικης.Παρ’ολα αυτα ομως ολο σου το αρθρο στηριζεται στις συγκεκριμενες γελοιοτητες.Δηλαδη πιστευεις οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που με οχημα τη μουσικη η τα βιβλια η τις ταινιες η οτιδηποτε αλλο σ’αυτον τον κοσμο προσπαθουν συνειδητα η οχι να κατευθυνουν τον κοσμο εκει που θελουν?Σιγουρα υπηρξαν καλλιτεχνες και συγκροτηματα και υπαρχουν και τωρα βεβαια που ο σκοπος τους συνειδητα ειναι να προσελκυσουν τη μαζα στον αποκρυφισμο.Δηλαδη να παρουσιασουν τον σατανισμο ως κατι πολυ φυσιολογικο και ακινδυνο στον κοσμο.Δε θα κατσω να σου πω παραδειγματα γιατι ηδη γνωριζεις .Η ροκ μουσικη κατα κορον χρησιμοποιηθηκε γι’αυτον τον σκοπο και οχι γιατι ειναι σατανιστικη μουσικη αλλα γιατι πολλοι την χρησιμοποιησαν για να περασουν τα μηνυματα τους.Βεβαια ο διαβολος θα χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο είδος(οπως κι αλλα μουσικα ειδη)εφοσον εχει και είχε τοσο φοβερη απηχηση στους νεους.Μπορει να τους επηρεασει μουσικα,κοινωνικα,πολιτικα,πνευματικα(εννοειται).Κατι παρομοιο εγινε και στα τελη 60’s.Εχεις τη εντυπωση οτι ολη η κοινωνικη ανακατωσουρα που συνεβη εκεινη την εποχη ηταν τυχαια?Η ροκ δεν ειναι το υποκειμενο αλλα το αντικείμενο.Οποτε σιγουρα υπαρχουν σατανιστες που μεσα απ’τη ροκ η τη τζαζ η τη μπλακ μεταλ η τη ποπ προωθουν τα πιστευω τους και προσπαθουν να τα επιβαλουν στους ανθρωπους. Και μ’αυτο μπορει εσενα να μη σε κανουν σατανιστη οπως ανεφερες αλλα μπορει να επηρεασουν τον τροπο που αντιδρας φερεσαι πιστευεις σε συγκεκριμενα πραγματα και θεματα.Μπορει να μη το καταλαβαινουμε νοητικα αλλα σιγουρα μπορει να επηρεαστουμε πολυ ευκολα.Το οτι γνωριζουμε την αληθεια δε παει να πει οτι δε θα επηρεαστουμε ποσο μαλλον οι ανθρωποι που δεν εχουν καμια ελπιδα και προσπαθουν απο καπου να πιαστουν για να βρουν νοημα στη ζωη τους. Αυτα που λεω τα λεω επειδη τα εχω δει στη δικη μου ζωη και στη ζωη πολλων αλλων.Γιατι και εγω μεγαλωσα με ροκ(και οτι παρακλαδι υπαρχει) και επαιξα και εζησα σ’ολη αυτη τη κουλτουρα.Και βεβαια χρειαστηκε να πεταξω πολλους δισκους οχι γιατι μου το επεβαλε καποιος αλλα γιατι αυτοι οι δισκοι πρεσβευαν κατι που εγω ειμαι τελειως αντιθετος σ’αυτο.Εγω αυτο που πρεσβευω ειναι ενα νεο κτισμα εν Χριστω Ιησου. Και τελικα το θεμα ειναι οτι το να ακους ροκ μουσικη(η οτιδηποτε αλλο) δε σε κανει σατανιστη η οτι θα καεις στην κολαση αλλα αν ο Θεος αρεσκεται και ικανοποιηται.Η αν λαμβανεις τελικα κατι ομορφο απ’αυτο που ακους.Και σιγουρα δε μπορεις να λαβεις κατι με καλη μαρτυρια οταν αυτος που στο μεταδιδει ειναι πολλες φορες εναντιος σ’αυτα που πιστευεις και που εχεις εμπειριστει με τον Θεο σου.Μου κανει εντυπωση που στο τελος του αρθρου σου λες οτι ειναι γελοιο να πιστευει καποιος οτι ο εχθρος της ψυχης ειναι εκει απροκαλυπτος.Και βεβαια ειναι απροκαλυπτος τον βλεπεις παντου να ενεργει πολυ καθαρα και ξαστερα.Στη μουσικη στη πολιτικη στις διαφημισεις στη τεχνη γενικοτερα,στους φονους και στην ”τρελα” που επικρατει.Ποτε δεν ηταν τοσο απροκαλυπτος(ισως και στον Μεσαιωνα).Στους ανθρωπους που δε γνωριζουν εμφανιζεται ως αγγελος φωτος αλλα εννοειται οτι εμφανιζεται και απροκαλυπτα, εξαρταται για τι μιλαμε. Ο Θεος και βεβαια σου εδωσε πνευμα διακρισης οπως λες να ψαξεις να βρεις την αληθεια.Το θεμα ομως ειναι οτι τη ξερεις την αληθεια και βλεπεις και ακους οποτε δε κατανοω πως ειναι δυνατον να πιστευεις οτι το θεμα με τη μουσικη γενικοτερα ειναι ενα θεμα που δεν ειναι σοβαρο οπως λες.Αφου λοιπον πιστευεις οτι ολα αυτα περι ροκ ειναι γελοιοτητες αρα να υποθεσω οτι γενικα δε πιστευεις οτι ο διαβολος χρησιμοποιει απο ενα σηριαλ στη τηλεοραση μεχρι ενα βιβλιο και απο εναν δισκο μουσικης μεχρι οτιδηποτε για να σε προσελκυσει?Μ’αυτα που λεω δε προσπαθω να τρομοκρατησω καποιον δηλ.να ζουμε σε μια γυαλα μηπως μας αγγιξουν αυτα,αλιμονο.Απλα να προσεχουμε γιατι γνωριζουμε και δε ψαχνουμε την αληθεια να μας ελευθερωσει.Μας εχει ηδη ελευθερωσει αλλα πρεπει να μεινουμε στην ελευθερια που μας εχει δοθει απ’τον Θεο. Αν εξετασεις δισκους ,ανεξαρτητα απ’το ειδος σιγουρα θα διακρινεις(με το πνευμα διακρισης που εχεις)οτι δε συμβαδιζουν με τη πιστη σου ουτε με τον τροπο που ζεις ουτε με τιποτα που εχει να κανει με σενα.Επιτηδες δεν εχω αναφερθει στα αμετρητα παραδειγματα που υπαρχουν, γιατι θα χρειαστουμε πολυ χρονο, και επιπροσθετως δε χρειαζεται να αποδειξω κατι.Ειναι μια αληθεια απροκαλυπτη.
    Σημειωση. Και βεβαια οτι ισχυει για τη ροκ ισχυει και για ολα τα αλλα ειδη μουσικης.(αγαπαω τοσο πολυ τη μουσικη,αλλα παραλληλα προσεχω και εξεταζω το τι ακουω και επισης αναγνωριζω οτι ο εχθρος της ψυχης μου θα τη χρησιμοποιησει)
    Συγνωμη για το μεγαλο post

    1. Καλά συγγνώμη, τώρα θέλεις να συζητήσουμε επί του θέματος ή να κρίνεις εμένα; Ή όταν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα επιχειρήματα, “επιτιθόμαστε” κλασσικά στο πρόσωπο αυτού που τα λέει;
      Λες είναι επιπόλαιο. Ωραία. Άσε το τι είμαι εγώ και συζήτα επί του θέματος. Τι απ’ ό,τι λέω είναι λάθος; Αν δεν μπορείς να μου πεις γιατί είναι λάθος κάτι, το να καταφύγεις στο να χαρακτηρίσεις αυτόν που τα γράφει είναι η πλέον γνωστή και φτωχή τακτική (και πολύ προσφιλής σήμερα). Αν εννοείς ότι είναι απλό το κείμενο, ναι, είναι, όπως και ειρωνικό, όπως και πολλά άλλα, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να πιάσω στα σοβαρά αυτό το θέμα, που κάποιοι “πιστοί” το είχαν κάνει και δυστυχώς το κάνουν ακόμα ως σημαία ειλικρίνειας ενός πιστού. ΕΛΕΟΣ!!! (Εδώ να δεις χειραγώγηση που παίζει από τους “πιστούς” σε ομάδες ανθρώπων!) Και αυτά τα πράγματα έπρεπε κάποια στιγμή να ειπωθούνε γιατί μέχρι τώρα μόνο η άλλη πλευρά ακουγόταν.
      Με ρωτάς αν πιστευω ότι υπαρχουν ανθρωποι που με οχημα τη μουσικη η τα βιβλια η τις ταινιες η οτιδηποτε αλλο σ’αυτον τον κοσμο προσπαθουν συνειδητα η οχι να κατευθυνουν τον κοσμο εκει που θελουν? Όχι. Δεν το πιστεύω. Έχουμε μπουχτίσει με θεωρίες συνωμοσίας, ότι πάντα κάποιος δήθεν “επιβουλεύεται υποχθόνια και χειραγωγεί τις μάζες.” ΈΛΕΟΣ πια! Έχουμε 2014!! Πόσο πια με παραμύθια??? Μην το ανοίξω αυτό το θέμα. Γιατί θα σου θυμίσω για τον Έλβις τι λέγανε…. κτλ. κτλ. (εδώ υπάρχουν πιστοί που πιστεύουν σε αεροψεκασμούς!!!!!)
      Αυτό που δεν καταλαβαίνετε, βασικά δεν υπάρχει στο μυαλό σας, είναι ότι παίζεται κατά κύριο λόγο ο οικονομικός παράγοντας. Ότι για να μείνει μια μπάντα στη μουσική σκηνή για καιρό πρέπει να Π-Ο-Υ-Λ-Α-Ε-Ι !! Χέστηκε αν κατευθύνει τις μάζες ή να τους οδηγεί στον αποκρυφισμό (ναι, για τον αποκρυφισμό νοιάστηκαν) ή όχι – αν αυτό δεν αφορά το να αγοράζουν τους δίσκους τους ή να γεμίζουν τις συναυλίες τους. Και για να γίνει αυτό, είτε είναι μπάντα, είτε ταινία, είτε εταιρεία ρούχων, είτε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να βρει ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. Βασικές γνώσεις μάρκετινγκ. Όταν θες να πουλήσεις κάτι, πρέπει να δεις πού θέλεις να απευθυνθείς, σε τι κοινό, και ύστερα να προσαρμόσεις τον προιόν σε αυτό το κοινό. Στη ροκ μουσική και πέρα (μέταλ κτλ.) το σατανιστικό/άντεργκραουντ Π-Ο-Υ-Λ-Α-Ε-Ι !! Όπως δεν το κρύβω ότι πουλάει και το χριστιανικό (τεράστια αγορά η Αμερική – μην αναφέρω για τον τομέα των ταινιών). Δεν πιστεύω δηλαδή ακόμα ακόμα ότι και αυτοί οι τραγουδιστές που δηλώνουν χριστιανοί (Dylan, Elvis) το κάνουν καλή τη πίστη και όχι για να πουλήσουν. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Όχι τώρα που με συμφέρει (επειδή είναι χριστιανοί), μούγκα! Όπως έγραψα και στο κείμενο, ελάχιστοι είναι αυτοί που τα πιστεύουν στ’ αλήθεια με θρησκευτική προσήλωση, όπως ελάχιστοι είναι κι αυτοί που βλέπουν στο σινεμά μια ταινία και νομίζουν ότι είναι αλήθεια. Το ότι πιστεύουμε (;) εμείς σ’ αυτά τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι που ενδεχομένως να τα χρησιμοποιούν πιστεύουν με την ίδια θρησκευτική ευλάβεια.

      Και τα περί σατανισμού, είναι παραμύθια. Ο διάβολος δεν έχει ανάγκη να κάνει τον κόσμο σατανιστή, να τον λατρεύουν. Δεν έχει ανάγκη από λατρείες και ανθρωποθυσίες, δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, αλλιώς δεν θα μεταμορφωνόταν “εις άγγελον φωτός.” Αυτό με το σατανισμό είναι ένα καλοστημένο παραμυθάκι για μικρά παιδιά. Δηλ. τι; Αυτός που φοράει πεντάλφες νομίζεις ότι είναι για την κόλαση, ενώ ο άλλος που είναι με τη Γραφή στο χέρι είναι ο….εγγυημένα σωσμένος και ο πρώτος είναι ο κακός που θα μας παραπλανήσει και ο δεύτερος όχι, που είναι αυτός που πρέπει να κάνουμε παρέα και μας επηρεάζει στο σωστό δρόμο. Ξυπνήστε λίγο! Ο διάβολος μεγαλύτερη ζημιά έχει κάνει με τους δεύτερους παρά με τους πρώτους.

      Κανένα μήνυμα δεν έχει περάσει κανένας. Λες λες τόση ώρα, αλλά μια απόδειξη δεν μου έχεις φέρει. Φέρε μου μια απόδειξη για ανάποδα μηνύματα και παπαριές που είναι κατάλληλες μόνο για τους αδαείς και τους ευκολόπιστους.

      Και τι έγινε λέει το ’60???? Δεν ήταν τυχαία η ανακατωσούρα???? Έλα, μου κάνεις πλάκα τώρα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα λες σοβαρά αυτά!!! (Άσε που μπαίνεις σε πεδία που απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν τα έχεις καθόλου).
      Αυτοί που προσπαθούν να επιβάλουν πράγματα δεν είναι οι μουσικοί! Είναι οι πολιτικοί και οι τράπεζες. Είναι διάφοροι τηλεευαγγελιστές, και ηγέτες μικρών εκκλησιαστικών ομάδων. Αυτοί ενδιαφέρονται να επιβάλουν πράγματα στον κόσμο. Οι πρώτοι ενδιαφέρονται να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ και να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα top charts. Ξεκολλάτε απ’ αυτή τη συνωμοσιολογική “λογική”!! Όπου τελειώνει η λογική αρχίζει η συνωμοσιολογία.

      Όχι, ούτε καν δεν σε επηρεάζει ψυχολογικά κάτι. Όχι ότι δεν μπορεί αλλά αυτό συμβαίνει όχι αποκλειστικά στη μουσική. Είναι θέμα που αγγίζει την ψυχολογία και δεν θέλω να αναπτυχθώ εδώ σ’ αυτό. Αλλά επειδή κάποιοι είναι επιρρεπείς σε κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι αυτά τα πράγματα είναι κακά. Για παράδειγμα, επειδή κάποιος έχει κοπεί πολλές φορές με το μαχαίρι, δεν σημαίνει ότι το μαχαίρι είναι κακό πράγμα. Με το μαχαίρι κάνεις κάτι απίστευτες μπριζόλες!!!! Αυτό το επιχειρήμα είναι αυτό που αποδεικνύει πόσο λάθος είναι ΟΛΗ αυτή η παπαροκριτική για τη ροκ μουσική που τελικά όπως έγραψα και στο άρθρο αυτό που κάνει είναι να γελοιοποιεί τελικά τους χριστιανούς και πόσο μάλλον το όνομα του Χριστού αν αυτά είναι τα πιστεύω του. Κάντε ό,τι θέλετε, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά σας παρακαλώ μην το κάνετε κάτω απ’ την ομπρέλα του Χριστιανού. Φτάνει πια! Περισσότερη ζημιά έχουμε κάνει εμείς οι χριστιανοί στο Ευαγγέλιο, παρά οι πολέμιοι/αθεϊστές.
      Και το ότι τα έχεις δει στη ζωή σου και στη ζωή άλλων, δεν είναι επιχείρημα αυτό. Κι εγώ μπορώ να πω το ίδιο. Εγώ δεν επηρεάστηκα από καμιά κουλτούρα, δεν έγινα οπαδός κανενός πράγματος, γι’ αυτό μπορώ και έχω μια αντικειμενική ματιά γύρω απ’ αυτά τα πράγματα. Ακούω ροκ μουσική, μου αρέσουν πολύ κλασσικά οι Rolling Stones, ο Dylan αλλά και οι Apocalyptica, οι Anathema, οι Sigur Ros, Burzum, αλλά ποτέ δεν κόλλησα πουθενά. Αυτό δεν με τους δίσκους, σόρρυ αλλά όποτε το ακούω γελάω, πραγματικά. Είναι τόσο αστείο να πιστεύει κανείς ότι εκεί είναι το πρόβλημα της αμαρτίας. Στους δίσκους. Και έτσι και τους “έσπασες”, έκανες το πραγματικό βήμα της αλλαγής! Το αν παραμείνεις λέω εγώ εγωιστής ή εξουσιομανής, δεν πειράζει. Οι δίσκοι να σπάσουν!!! Και έτσι και τους έσπασες… είσαι νέο κτίσμα!!! (Όχι Θεέ μου!!! Τι έχουν καταφέρει κάποιοι να κάνουν τους πιστούς να πιστεύουν!!! Πόσο σκοταδισμός!!!) Και μου λες για το τι ικανοποιείται ο Θεός! Γιατί, με την κοιλιά σου για παράδειγμα που έχει γίνει σαν χαβούζα (και προφανώς μην πάρεις ό,τι σου λέω προσωπικά) ικανοποιείται ο Θεός??? Ή μόνο το αν ακούς ροκ μουσική, αν έχεις μακρυά μαλλιά και να φοράς φούστα τον ένοιαξε!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! Και συγγνώμη αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει η λέξη απροκάλυπτος. Απροκάλυπτος σημαίνει ότι γίνεται κάτι χωρίς προσχήματα, χωρίς προσπάθεια να το συγκαλύψουν. Και όχι, όπως είπα ο διάβολος εμφανίζεται πάντοτε συγκαλυμμένα, ως άγγελος φωτός όπως λέει και το Ευαγγέλιο.
      Ακριβώς την ξέρω την αλήθεια και γι’ αυτό λεω ότι το θέμα με τη ροκ μουσική είναι για γελια. Γιατί λες λες τόσο ώρα, αλλά όπως σου είπα και παραπάνω, πες μου τι απ’ όλα που έγραψα στο άρθρο είναι λάθος. Πες μου ειλικρινά. Απόδειξέ μου ότι έχω κάνει λάθος και ότι εσείς που πιστεύετε ότι η “Ροκ μουσική είναι του διαβόλου” είστε οι σωστοί. Γιατί ό,τι “χριστιανικό” βιβλίο που υπάρχει για τη ροκ μουσική το έχω διαβάσει και απλά είναι για τα σκουπίδια. Για αμόρφωτους, άσχετους και ευεπηρέαστους με την κάθε παπαριά μου πετάει ο καθένας. Όσο περνάει απ’ το χέρι μου όμως, δεν θα αφήσω το μήνυμα του Ευαγγελίου να πέσει τόσο χαμηλά!!
      Και μου λες ότι ο διαβολος χρησιμοποιει απο ενα σηριαλ στη τηλεοραση μεχρι ενα βιβλιο και απο εναν δισκο μουσικης μεχρι οτιδηποτε για να σε προσελκυσει. Να σε προσελκύσει ΠΟΥ???
      Και όχι δεν μένετε σε καμιά ελευθερία που σας έχει δοθεί απ’ το Θεό. Αυτό που βλέπω εν πολλοίς γύρω μου σε νέους, είναι θλιμμένα και μίζερα πρόσωπα (και ας έχουν σπάσει όλους τους δίσκους), λες και έχουν βγει από το κατηχητικό. Και ναι, αναφέρομαι σε γενιές που γαλουχήθηκαν με τέτοιες παπαριές (ροκ μουσική, φούστες, “μην πας στον κινηματογράφο γιατί αν έρθει ο Θεός εκείνη την ώρα πού θα σε βρει” Ε Χ Ο Υ Μ Ε Ι Ν Τ Ε Ρ Ν Ε Τ ακόμα και στα κινητά ΡΕΕ!!!) Και αυτά ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
      Οι δίσκοι μια χαρά συμβαδίζουν με την πίστη μου, γιατί δεν είμαι χριστιανοταλιμπάν να λέω μη μου άπτου σε αυτά και πόσο μάλλον να καθοδηγώ και άλλους σε αυτές τις γελοιότητες αντί στο πραγματικό μήνυμα του Ευαγγελίου, που έχει αλλοιωθεί ΤΟΣΟ πολύ απ’ αυτά !! Δεν επηρεάζει καθόλου αν ακούσω για παράδειγμα ένα τραγούδι των Metallica. (Και εντωμεταξύ όλοι λένε για το Number of the Beast αλλά για το For the greater good of god, μούγκα στη στρούγκα, ε??? Θα τους χαλάσει το παραμυθάκι που θέλουν να πλασσάρουν στους πιστούς τους!! Και μου λες μετά εμένα να τους πάρω στα σοβαρά. Έχω κουραστεί φίλε να βλέπω ανειλικρινείς ανθρώπους γύρω μου!!! Και ίσως είναι αυτό που με έστρεψε στο πρόσωπο του Χριστού – και μόνο!!)
      Ανέφερε ό,τι παραδείγματα θέλεις. Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα.

  4. Περιμενα οτι θα απαντουσες με αυτον τον τροπο και τονο και εν θερμω βεβαιως. Και βεβαια υπαρχουν ανθρωποι που δε συμφωνουν με τις αποψεις σου και ξερεις αυτο δεν ειναι κακο.Και βεβαια υπαρχουν παραδειγματα και επιχειρηματα απειρα. Επιτηδες δεν ανεφερα καποιο απ’αυτα.Αν δε μπορεις να δεις γυρω σου εισαι τυφλος ή κοιμασαι και νομιζεις οτι οι αλλοι κοιμουνται.Εννοειται και παλι οτι δε θα σου φερω παραδειγματα γιατι θα ειναι σαν να προσπαθω να μαθω την ΑΒΓ σ’ενα βρεφος.Μην εκνευριζεσαι απο τωρα..εχουμε μελλον.Παμε λοιπον.Καταρχην δε σου επιτεθηκα οπως λες και επισης ολη την ωρα ημουν επι του θεματος(μαλλον ειχες νευριασει πολυ και δε το διαβασες καλα το ποστ) και επισης δεν ειπα πουθενα οτι ειναι απλο το αρθρο(????που το βρηκες αυτο???).Κανονικα η συζητηση αυτη πρεπει να τελειωσει εφοσον δε πιστευεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που κατευθυνουν.Ζεις αλλου.. Ο σατανας απ’τη Γενεση κιολας προσπαθησε να διαβαλει τους πρωτοπλαστους(και τα καταφερε να τους εξαπατησει) και πριν απ’αυτο υπερηφανευτηκε και επαναστατησε εναντιον του Θεου. Ειναι ετσι?η οχι? Το εργο του δεν εχει αλλαξει καθολου ειναι ακριβως το ιδιο. Οπως ο Θεος κανει το εργο Του μεσα απο τους δικους Του ανθρωπους ετσι και ο διαβολος κανει το δικο του εργο απο δικους του ανθρωπους(και βεβαιως χρησιμοποιει και τη μουσικη και οτιδηποτε αλλο),δεν ειναι πυρηνικη φυσικη.Θελει να απομακρυνει τον ανθρωπο απ’τον Θεο και να ειναι δουλος σ’εκεινον. Τοσο απλα,οποτε χρησιμοποιει οποιοδηποτε μεσο για το πετυχει αυτο.Βασικη αλφαβητα(ξανα). Και βεβαια θελει να τον λατρευουν και να τον προσκυνουν. Γιατι στον λαο Ισραηλ λιγο μετα την Εξοδο ο Θεος δινει ρητες εντολες να μην προσκυνουν αλλους θεους??Γιατι προφανως η ταση του ανθρωπου ειναι αυτη.Ο Φαραω(που προφανως ειναι ‘’τυπος’’ του διαβολου) δε τους αφηνε να πανε να προσκυνησουν τον Θεό.Λες ”δεν ενδιαφερεται γι’αυτους” και βεβαια ενδιαφερεται και βασικα το μονο του ενδιαφερον ειναι οι ανθρωποι και πως να τους διαβαλει. Και επισης λες αυτος ειναι ο λογος που εμφανιζεται ως αγγελος φωτος. Ξερεις πρεπει να μελετησεις λιγο παραπανω… Ο Λογος του Θεου δε λεει μονο αυτο…Μαλιστα στη Γενεση εμφανιζεται ως φιδι, στους πειρασμους στην ερημο εμφανιζεται ως αυτος που ειναι(και ζηταει απ’ τον Ιησου να πεσει να τον προσκυνησει-και δε θα ζητησει απο μας??), αλλου λεει οτι ως ορυομενο λιονταρι τριγυριζει για να καταπιει καποιον, αυτες οι εικονες ειναι ”αγγελου φωτος”???? Οχι. Αλλου λεει αντισταθητε στον πονηρο και θα φυγει απο σας. Αρα υπαρχει μαχη. Ετσι δεν ειναι? Και σ’αυτην τη μαχη πρεπει ο καθενας να παιρνει μια σταση. Το γκριζο δεν υπαρχει ως επιλογη. Στην Εφεσιους υπαρχει ολοκληρη διδασκαλια για τον πνευματικο πολεμο και το πως ο πιστος πρεπει να παιρνει την ασπιδα της πιστεως! Γιατι καποιος να παρει την ασπιδα? Λεει παρακατω λοιπον, για να σβησει τα πυρωμενα βελη του πονηρου. Αρα υπαρχει η επιθεση του εχθρου. Με ποιους τροπους?με αυτους που αναφεραμε παραπανω και 1002 αλλους φυσικα. Αρα λοιπον τοσο ευκολα το επιχειρημα σου περι ”αγγελου φωτος” καταριπτεται ανεπιστρεπτι οχι απο μενα φυσικα αλλα απ’το βιβλιο που εχεις σπιτι σου(οκ μη βγαζεις καπνους). Αλλωστε εσυ ζητας επιχειρηματα. Αλλα τα εχεις, τα εχεις διαβασει αλλα για καποιον λογο προτιμας να ζεις στην τετραγωνη λογικη του περιορισμενου σου μυαλου και να ζητας αποδειξεις. Οσες αποδειξεις καποιος να σου φερει τα ιδια θα πιστευεις. Οσο για τον σατανισμο οτι ειναι παραμυθακι..Τι να πω. Εσυ θα μας πεις οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που ειναι κατηλημενοι απο πονηρα πνευματα. Αυτοι που προσπαθουν να επιβαλουν πραγματα δεν ειναι μονο οι πολιτικοι και οι τραπεζες. Αυτο θα μπορουσε να σε κανει συνομωσιολογο(κατι δηλ. που λες για μενα,αλλα τελικα μαλλον εσυ εισαι). Και βεβαια επηρεαζεσαι ψυχολογικα.Εδω επηρεαστηκες απο ενα ποστ που εβαλα και διαφωνω μαζι σου!! Ποσο μαλλον.Οσο για τους δισκους εννοειται οτι δεν ειναι το προβλημα της αμαρτιας, ποιος ειπε κατι τετοιο. Ουτε κανεις βημα αλλαγης μ’αυτον τον τροπο(ουτε ειπα ουτε υπονοησα κατι τετοιο). Απλα στεκεσαι σε κατι που θεωρεις οτι αντικειται στα πιστευω σου και δε το θες να το εχεις πια σπιτι σου. Το οτι τους πεταξα δε με εκανε νεο κτισμα. Εννοειται!Και βεβαια οπως λες ο Θεος δεν ικανοποιειται ουτε αν καποιος εχει κοιλια η ειναι εγωιστης η εξουσιομανης, δε καταλαβαινω γιατι τα αναφερεις αυτα. Εισαι εκτος θεματος. ”Εσεις που πιστευετε οτι η ροκ ειναι του διαβολου”, απ’την αρχη ξεκαθαρισα οτι δε πιστευω κατι τετοιο. Μαθε να διαβαζεις λιγο πιο προσεκτικα, θα βοηθησει να μου απαντησεις με ακριβεια. Λες οτι εχεις διαβασει οτι ”χριστιανικο” βιβλιο εχει βγει για τη ροκ. Μα το θεμα ειναι να διαβασεις για τη ροκ (η για τη ποπ η για τη τζαζ-επιμενω) απο συγγραφεις που δεν ειναι ”χριστιανοι”. Τοτε και μονο θα καταλαβεις αντικειμενικα καποια πραγματα και θα μπορεσεις να τα φιλτραρεις αναλογα. Μου λες για ιντερνετ για κινηματογραφους η για φουστες…Γιατι σε μενα τα λες αυτα? Εγω απο μικρος ημουν τελειως ελευθερος να κανω οτι θελω.Και εκανα οτι ηθελα. Ισως σε ειχανε αρκετα περιορισμενο και σε κρινανε για το καθε τι(γι’αυτο βγαζεις τοση αντιδραση),αλλα πιστεψε με εγω δεν ειχα κανενα τετοιο θεμα.Τελικα θα σου κανω τη χαρη να αναφερω 2-3 παραδειγματα,ομως οχι επειδη θελω να αποδειξω κατι αλλα για να ανοιξουν λιγο τα δικα σου ματια. Ανεφερες τους Burzum. Ξερεις τιποτα γι’αυτους?Μαλλον γι’αυτον..Ειχε καταδικαστει για φονο,εχει καψει εκκλησιες,δικαστηκε για υποκινηση ρατσιστικου μισους και επισης για προαγωγη εγκληματων πολεμου μεσω διαδικτυου.. Σου φτανει αυτό? οχι?Οκ τοτε παμε να δουμε και αποσπασμα από συνεντευξη του(αν θες σου στελνω το λινκ να την διαβασεις ολοκληρη)
    Eρωτηση Δημοσιογραφου: Θα ήθελα να πάμε πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1992-93 πολλά γεγονότα (εμπρησμοί εκκλησίων, δολοφονίες κ.α.) έλαβαν χώρα στη Νορβηγία και ήσουν μεταξύ των πρωταγωνιστών. Έχεις μετανοιώσει γι ‘αυτά; Πώς νιώθεις είκοσι χρόνια μετά;
    Aπαντηση: Υποθέτω ότι θα έπρεπε να είχα σκοτώσει μερικούς ακόμα από τους αρουραίους και τους προδότες που με περιτριγύριζαν. Δεν θα μπορούσαν να με καταδικάσουν για περισσότερα από 21 χρόνια φυλάκιση, έτσι κι αλλιώς(σ.σ λόγω του νόμου στη Νορβηγία). Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν τα είχα πράξει αυτά ..
    Eρωτηση Δημοσιογραφου: Πιστεύεις ότι η μουσική των Burzum εξυπηρετεί κάποιο σκοπό ή είναι απλώς ένας τρόπος για να εκφράσεις τις πεποιθήσεις σου και τα συναισθήματά σου;
    Aπαντηση:Εξυπηρετεί ένα σκοπό για μένα και για άλλους πολλούς.
    Yποψιν ότι η συνεντευξη αυτή είναι απ’τον Απριλιο του 2012..Δηλ. όχι παλια..Θελεις κι άλλες αποδειξεις??Ας δουμε και στιχους τους λοιπον:

    Ο Θάνατος του Βήλου

    Ο μάγος σκαρφαλώνει ένα δέντρο
    βρίσκει της Γης τον παλαιό πόνο,
    το κόβει μες την ειρήνη του φθινοπώρου,
    με μαχαίρι του ξεριζώνει την καρδιά.
    Τα φύλλα της βελανιδιάς πέφτουν στο χώμα,
    ο μάγος καλεί τα πνεύματα!
    Τα φύλλα της βελανιδιάς πέφτουν στο χώμα,
    ο μάγος τραγουδά τα ξόρκια του!
    Ο καρπός φυλάσσεται σε ύφασμα λινό,
    το ιερό πνεύμα της δρυός,
    ο μάγος ασφάλισε του κόσμου την ειρήνη;;;
    γονιμότητα, ηλιακή δύναμη στο χέρι του!
    Τα φύλλα της βελανιδιάς πέφτουν στο χώμα,
    ο μάγος καλεί τα πνεύματα!
    Τα φύλλα της βελανιδιάς πέφτουν στο χώμα,
    ο μάγος τραγουδά τα ξόρκια του!
    Εκεί είναι καυστική δύναμη του ήλιου ;
    εκεί είναι η γόνιμη θάλασσα της Γης ;
    στο τρομερό ραβδί του μάγου ;
    στην έμψυχη ράβδο του βασιλιά.

    Σκοτάδι

    Όταν πέφτει η νύχτα,
    Ντύνει τον κόσμο.
    Ένα αδιαπέραστο σκοτάδι…
    Μια ψύχρα έρχεται απ’ το χώμα,
    και μολύνει τον αέρα.
    Ξαφνικά, η ζωή έχει νέο νόημα…

    Channelling The Power Of Souls Into A New God
    Worship Me

    Σ.σ. Το channeling ξερεις τι είναι??Εννοειται πως όχι

    ..A Goal Is Reached
    Chaos, Hate(taken from My Journey To The Stars song)
    Aυτο το κομματι μιλαει για αστρικη προβολη.Ξερεις τι είναι?εννοειται πως όχι.
    Και τωρα σου παραθετω τα λογια σου:
    ‘’Οι δίσκοι μια χαρά συμβαδίζουν με την πίστη μου, γιατί δεν είμαι χριστιανοταλιμπάν να λέω μη μου άπτου σε αυτά και πόσο μάλλον να καθοδηγώ και άλλους σε αυτές τις γελοιότητες αντί στο πραγματικό μήνυμα του Ευαγγελίου, που έχει αλλοιωθεί ΤΟΣΟ πολύ απ’ αυτά’’.
    Ώστε συμβαδιζουν οι Burzum με τη πιστη σου ε?Δε ξερεις τι σου γινεται.. Και μιλας για το πραγματικο μηνυμα του Ευαγγελιου???Ντροπη..
    ‘’Όσο περνάει απ’ το χέρι μου όμως, δεν θα αφήσω το μήνυμα του Ευαγγελίου να πέσει τόσο χαμηλά’’
    Ευχαριστω πολύ που δε θα το αφησεις να πεσει τοσο χαμηλα οι Burzum oμως που ακους εναντιον του Θεου σου είναι και εναντιον του Ευαγγελιου Του και εναντιον σου βεβαια και εσυ κοιμασαι ορθιος(συγνωμη ειμαι ειλικρινης,οκ δικαιουσαι να νευριασεις και να ανταποδωσεις,αλλα παντα με αποδειξεις…μη ξεχνιομαστε..). Ηταν πολύ δυσκολο να σου αποδειξω ότι ο διαβολος χρησιμοποιει τη μουσικη για να κανει το εργο του(μη με ρωτησεις ποιο εργο?βαριεμαι να απανταω,γιατι εκανες το ιδιο που εγραψα να προσελκυσει και με ρωταγες που??) με ένα και μονο παραδειγμα από εκατονταδες που υπαρχουν στη μουσικη βιομηχανια και όχι μονο. Βεβαια το ελαφρυντικο που εχεις είναι ότι ανεφερες ένα συγκροτημα που είναι extreme από πολλες αποψεις(αλλα τους ακους!!). Σου ευχομαι να ξυπνησεις καποια στιγμη αλλα κι αν δε θελησεις..ονειρα γλυκα

    1. Φίλε μου, γράφεις τόσα κατεβατά αλλά επί του θέματος δεν έχεις απαντήσει. Ξεκινάς λέγοντάς μου ότι το άρθρο μου είναι επιπόλαιο (και όχι απλό, εγώ το είπα μπας και σε τσιγκλήσω να μου απαντήσεις επί τούτου), σου ζητάω να μου πεις γιατί, και εσύ αντί γι’ αυτό, λες απλά ότι έχεις παραδείγματα, αλλά δεν θα μου τα φέρεις… και όχι μόνο δεν απαντάς επί του θέματος αλλά βάζεις μετά την κασέτα για το… αν υπάρχει πνευματικός πόλεμος!! Ό,τι να ΄ναι!
      Αλλά τέλος πάντων.
      Λες ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κατευθύνουν και αμέσως μετά λες ότι ο… σατανάς απ’ τη Γένεση κιολας προσπαθησε να διαβαλει τους πρωτοπλαστους(και τα καταφερε να τους εξαπατησει) και πριν απ’αυτο υπερηφανευτηκε και επαναστατησε εναντιον του Θεου! Επικρατεί ένα χάος στο μυαλό σου, το καταλαβαίνεις έτσι? Προσπάθησε σε παρακαλώ να συγκεκριμενοποιήσεις για τι ακριβώς μιλάς και τι ακριβώς θέλεις να πεις. Μετά…. Μπλά…μπλα….μπλα….Ισραήλ(???)…Φαραώ(????????)….μπλα…μπλα…. Τρικυμία εν κρανίω!! Απ’ τη Ροκ μουσική ξεκινήσαμε στον…. Φαραώ καταλήξαμε! Είναι αυτό που είχα γράψει και στο άρθρο: όταν δεν ξέρεις να μιλήσεις για ένα θέμα, μια ιστορία για τον Θεό ΠΟΤΕ δεν είναι άσχετη!

      Και προτιμώ να ζω στην τετράγωνη λογική του περιορισμένου μου μυαλού και των δυνατοτήτων του που μου έδωσε ο Θεός, παρά στο ΧΑΟΣ του υπερ-πνευματικού πιστού.

      Και λες εγώ θα “σας” (πολλοί γράφετε μαζί??) πω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που ειναι κατηλημενοι απο πονηρα πνεύματα. Εξαρτάται, αν μου πεις τι εννοείς “πονηρά πνεύματα” και αν μου δείξεις έναν άνθρωπο που έχει κυριευτεί από πονηρά πνεύματα και η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι δεν άπτεται του αντικειμένου της. Αν έχεις μάθει να βάζεις την κασσέτα να παίζει έχοντας έτοιμες απαντήσεις σε ό,τι σου λένε και να πετάς τσιτάτα, αν θες εγώ να σου απαντάω συγκεκριμένα, θα μου εξηγείς τα πάντα (γιατί πολλοί βάζουν την κασσέτα να παίζει αλλά, όταν έρχεται η ώρα να εξηγήσουν τι εννοούν….) Δυστυχώς για σένα φίλε μου δεν έχουμε 20 μ.Χ. Έχουμε 2014!!!!

      Όχι. Δεν επηρεάζεσαι ψυχολογικά. Αν επηρεάζεσαι ΕΣΥ με το παραμικρό, δεν σημαίνει ότι και ΕΓΩ επηρεάζομαι με το παραμικρό ή ΟΛΟΙ θα επηρεαστούν με το παραμικρό. ΞΥΠΝΑ! Οι άνθρωποι δεν είναι ρόμποτ. Είναι ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετική ψυχοσύνθεση ο καθένας. Το τι συμβαίνει στον έναν δεν είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα συμβεί και στον άλλον και είναι ανόητο να χτίζεις μισαλλόδοξα κηρύγματα πάνω σ’ αυτό. Αν θεωρείς ότι κάτι αντίκειται στα πιστεύω σου μην το ακολουθείς. Δικαίωμά σου. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΞΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ/ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ/ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΙΣΤΟΥ!!!! ΓΚΕΓΚΕ?? Αυτό είναι το πρόβλημα. Επειδή μερικοί έχουν ψυχολογικά προβλήματα και απωθημένα, πάνε και δημιουργούν και ξεχωριστά ποίμνια εντός των πιστών και φτιάχνουν το δικό τους “Ευαγγέλιο”! Επειδή δηλ. ο άλλος μπορεί να κάηκε απ’ τη ροκ μουσική… “η ροκ μουσική είναι του διαβόλου”!!! Όχι φίλε μου! Εσύ κάηκες απ’ τη ροκ μουσική, δεν είναι η ροκ μουσική του διαβόλου, όπως δεν είναι κακό το μαχαίρι επειδή εσύ έχεις κοπεί πολλές φορές. Ούτε θα μας επιβάλλεις τα πιστεύω σου κάτω απ’ την ομπρέλα του Χριστιανού και με εδάφια για τσιτάτα! Καταλαβαίνεις τι σου λέω???
      Αυτό είναι το πρόβλημα που δεν καταλαβαίνετε και έχετε δημιουργήσει μίζερους, δυστυχισμένους και φοβισμένους πιστούς με ψυχολογικά συμπλέγματα μέσα στις συναθροίσεις, ώστε, για να διατηρηθεί η ηθική παράδοση γενεών του ’50 ισοπεδώνονται σε ένα κλίμα δογματικού “αγιασμού” τα πρόσωπα σε παρόμοιες “κλισέ” εξωτερικές συμπεριφορές και σε μια “ζωή” που λες και έχει βγει από το κατηχητικό. Και αυτό θέλετε να περάσετε ότι είναι ο σωστός/ειλικρινής/πραγματικός πιστός, ο γεμάτος ΖΩΗ και ΧΑΡΑ (εδώ γελάνε)!

      Και μου λες για τον Vikernes! Έλα!!!! Ειχε καταδικαστει για φονο,εχει καψει εκκλησιες,δικαστηκε για υποκινηση ρατσιστικου μισους και επισης για προαγωγη εγκληματων πολεμου μεσω διαδικτυου???? Πώ, πω!!!! Γι’ αυτό απ’ τότε που άκουγα τα κομμάτια του άρχιζα να κρεμάω πεντάλφες στο λαιμό μου, να καίω εκκλησίες και να κάνω ανθρωποθυσίες??? Για δες! Τώρα το συνειδητοποίησα!!!! (Πώς να απαντήσω σε κάποιον που πιστεύει ότι αφού ο διάβολος μας επηρεάζει μέσω της μουσικής, είμαστε ρομποτάκια και ό,τι ακούμε θα το υιοθετήσουμε, τελεία και παύλα, αφού ο Ισραήλ…. ο Φαραώ… η Προς Εφεσίους….!!! Πόσο κάψιμο πια???) Φίλε μου, σόρρυ, αλλά έχω δει ένα ντοκιμαντέρ με τη ζωή του Vikernes και αυτό όχι όλο γιατί δεν με ενδιέφερε και το βαρέθηκα. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει κάνει ή πώς είναι ένας τραγουδιστής. Δεν θαυμάζω τραγουδιστές, δεν έχω πάει ποτέ σε συναυλία (όχι επειδή είναι…. “κακό” και “αν έρθει ο Χριστός εκείνη την ώρα…” και άλλες τέτοιες παπαριές, αλλά απλά δεν μου αρέσει να κάθομαι και να θαυμάζω από κάτω έναν άνθρωπο), δεν είμαι φαν του οποιουδήποτε, μου αρέσουν απλά κομμάτια. Αν εσύ έχεις πρόβλημα και φόβο μήπως επηρεαστείς από το οτιδήποτε γύρω σου, μην ακους τίποτα, μην βλέπεις τίποτα, κλείσου σε ένα μοναστήρι. Δεν θα βγάλεις όμως ρετσέτες στην προσπάθειά σου να δαιμονοποιήσεις τους (στην πραγματικότητα) ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ φόβους. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις??? Ό,τι συμβαίνει με σένα να το κρατήσεις για τον εαυτό σου, ειδικά αν η πολεμική σου απέναντι στους ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ φόβους (ξαναλέω) είναι τόσο γελοία όσο του παραπάνω βιβλίου.

      Και μιλάς για αποδείξεις. ΠΟΙΕΣ αποδείξεις χριστιανέ μου, που μέχρι τώρα μόνο την κασσέτα έχεις βάλει να παίζει για πνευματικούς πολέμους, για Ισραήλ και Φαραώ και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το μυαλό σου από αυτή και να συζητήσεις λίγο άνετα, ειλικρινά και ελεύθερα!!! Τώρα σε μάραναν οι αποδείξεις!

      Και συγγνώμη… αλλά με το Burzum και μια συνέντευξη απέδειξες ότι… ο διάβολος χρησιμοποιεί τη μουσική για να κάνει το έργο του!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!! Η τέλεια απόδειξη!!!
      Ποιο έργο χριστιανέ μου??? Γιατί εμένα δεν με επηρέασε και δεν με κατεύθυνε ο Varg ώστε να στραφώ στον… “σατανισμό” και να λατρεύω το διάβολο???? Καταλαβάινεις τη γελοιότητα αυτών που λες?? (Ή όχι ακόμα???)
      Αυτό δηλαδή: να νομίζετε ότι για να κερδίσει ο διάβολος κάποιον πρέπει να τον κάνει σατανιστή!!! Πόσο ανόητη και παιδιάστικη “λογική”!

      Και ΠΩ ΠΩ,…. ακούω Burzum!!!! Σε παρακαλώ, πες μου, θα πάω στην κόλαση???
      Όνειρα γλυκά….και μακριά απ’ τη ροκ μουσική! “Ροκ μουσική”…..ΟΥΥΥΥ….666….ΟΥΥΥΥΥ…POPE GO HOME…ΞΞΞΞ. Μπορεί να γίνεις και συ σατανιστής σαν και μένα, να κολλήσεις έιτζ και να προάγεις εγκλήματα πολέμου μέσω διαδικτύου!

      υ.γ. και με τέτοιες γελοιότητες, διαμαρτύρεστε ύστερα γιατί ο κόσμος δεν έρχεται στο απελευθερωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου! Αν εσείς είστε οι πραγματικά απελευθερωμένοι, που ζείτε με τόσους φόβους και υποσυνείδητες ενοχές, που καταπιέζονται και κρύβονται κάτω από μια αναγκαστική νομιμοφροσύνη που συνδέεται με μια άοκνη προσπάθεια εκπλήρωσης ηθικών καθηκόντων…..τι να πούμε για τους σκλαβωμένους!

      1. Εμένα να με συγχωρέσετε, αλλά νομίζω πως η πιο επικίνδυνη μουσική εκεί έξω είναι ο Justin Bieber.
        Πλέον μέσα από το κύμα του ξηρού έρωτα, του αρομαντισμού και της φτωχογλώσσας, ορίζεις πως η αγάπη περιορίζεται σε φρασούλες με παντελή έλλειψη έκφρασης, απλά με εκφωνήσεις τύπου baby, baby, baby
        Ο κάθε παράξενος όμως που πετάει μια ιστοριούλα, τουλάχιστον σε βάζει να δουλέψεις τη φαντασία σου.

        Πάντως πέρα από τη πλάκα, νομίζω ο εύστροφος φίλος μας ANONYMOS ο παρ’ ολίγον hacker δλδ ;p έχει καταφέρει να αλλάξει το θέμα του άρθρου σε ένα άλλο δικό του. Φυσικά έχει ένα δίκιο, αλλά νομίζω είναι λάθος να ασχολούμαστε με αυτό.

        Το θέμα του άρθρου είναι αν είναι εξ ορισμού σατανική η ροκ μουσική, όχι αν μπορέσει να γίνει. Αγαπητέ μου, παρόμοια λόγια με αυτά που παρέθεσες, έγραφε ο κλασσικός Wagner. Αποδεικνύει αυτό πως η κλασσική μουσική είναι σατανική;

        Φυσικά χρειάζεται να τα ελέγχουμε όλα, αλλά παρακαλώ να ελέγχουμε και το θέμα του άρθρου και να μην ερχόμαστε έτοιμοι να αραδιάσουμε κηρύγματα που έχουμε αποστηθίσει, αντί να αντιμετωπίσουμε τη θεματολογία του άρθρου. Δεν θα μπω καθόλου στη συζήτηση που ανοίγεις, όχι γιατί δεν έχεις καλά επιχειρήματα κλπ, μπορεί και να έχεις. Αλλά η κουβέντα που ανοίγεις δεν μπορεί να στηριχθεί με βάση το άρθρο.

        Το άρθρο θέλει επίσης να ξεγυμνώσει τα αστήριχτα και χαζά επιχειρήματα προηγούμενων γενιών. Με το να αντιεπιχειρηματολογείς σε αυτό το άρθρο, δίνεις την εντύπωση πως τα υποστηρίζεις. Πρόσεχε γιατί όχι μόνο λοιπόν μιλάς για άλλο πράγμα, για το οποίο δεν θα ασχοληθώ να δω αν έχεις δίκιο είπαμε.. αλλά φαίνεσαι να θες να συμμαχήσεις με τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους, αυτούς που ο Απόστολος Παύλος ζήτησε να αποκοπούν (κατά κάποιους να ευνουχιστούν) επειδή επέβαλαν νόμους άσχετους με την ελευθερία του Χριστού.

        Δεν είναι τόσο ελαφρύ το θέμα όσο φαντάζεσαι. Παίζεις με την πιο ακραία ομάδα στο κακό, αν μπορώ να το πω έτσι. Μην συμμαχείς μαζί τους, γιατί έτσι γίνεσαι γραφικός και επικίνδυνος.

        Άλλη μία φορά, δεν εξετάζω και δεν θα εξετάσω τι λες, γιατί είναι άσχετα με το θέμα. Αν έπαιρνα σοβαρά τον ρόλο του administrator, τον οποίο δεν έχουμε αποφασίσει ως ομάδα ότι έχω, έχω μόνο την πρόσβαση να δω το email σου κλπ, θα έσβηνα άμεσα τα μηνύματά σου, και θα σου έστελνα προσωπικό email να μην σπέρνεις κηρυγματική σε άσχετα θέματα προκαλώντας εντάσεις. Αν θες να γράψεις κάποιο δικό σου άρθρο εδώ, επικοινώνησε μαζί μας και μιλάμε. Έτσι όμως είναι αντιδεοντολογικό αυτό που κάνεις και σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλα blog ίσως να έτρωγες και ban ή προειδοποίηση.

        Επαναλαμβάνω, δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνώ ή όχι με αυτά που λες, αλλά με το ότι είσαι εκτός θέματος και έρχεσαι με τον αέρα να δημιουργήσεις ένταση, ξέροντας ότι έτσι θα τσιμπήσει ο συνομιλητής σου – εριστικός που λένε στην πιάτσα.

        Θα ήθελα πάντως να σε ξαναδιαβάσω, κάποια στιγμή, αλλά να είσαι στο θέμα παρακαλώ..

        Χαιρετισμούς!

  5. Γεια σου George, ισως απ’το e-mail μου να εχεις καταλαβει ποιος ειμαι.Γνωριζομαστε χρονια..Στον John Ball εννοειται οτι δε θα απαντουσα κατι γιατι απλουστατα δεν αξιζει. Συμφωνω εν μερει για τον Justin Bieber αλλα εδώ λες σε καποιον για τους Βurzum και περα βρεχει αν του πεις για τον Βieber θα πεσει να σε φαει..(από χαζο-pop για 12χρονα πως πηγαμε σε black metal..)Το θεμα σε καμια περιπτωση δε το αλλαξα,πρεπει να διαβασεις καλυτερα αυτα που εγραψα και θα καταλαβεις γιατι τα εγραψα.Με λιγα λογια οταν αναφερω Φαραω-Ισραηλ-Εφεσιους κτλ ειναι για να του πω (πραγμα βεβαια που δεν χρειαζοταν αλλα μου ζητηθηκε επιμονα)οτι υπαρχει πνευματικη δραστηριοτητα σ’αυτον τον κοσμο(ειτε διαβολικη ειτε Θεικη)γιατι ο John Ball αμφεβαλλε. Στο θεμα του αρθρου απαντησα πολυ ξεκαθαρα(στη τριτη σειρα-διαβασε το).Εννοειται οτι η ροκ μουσικη εξ’ορισμου δεν ειναι σατανικη,αυτο ελειπε!Γιατι μου αναφερεις τον Wagner?”Αποδεικνύει αυτό πως η κλασσική μουσική είναι σατανική”;Ειπα κατι τετοιο?Αν παρατηρησεις στο πρωτο μου post ειμαι στο θεμα, αντιθετα ο John Ball αναφερει για θεωριες συνομωσιας(επειδη πιστευω οτι ο διαβολος χρησιμοποιει και τη μουσικη)τηλεευαγγελιστες,πολιτικους,τραπεζες,ιντερνετ,μαρκετιγκ κτλ. Λες οτι αραδιαζω κυρηγματα..Το θεωρεις κυρηγμα αυτο?Δηλαδη επειδη αναφερω καποια πραγματα απ’τη Γραφη κανω κυρηγμα?Αν διαβαζα κάθε μερα το νομο του Μερφι η διαβαζα τους ‘beat’ συγγραφεις(και τους πιστευα απολυτα) θα σου ανεφερα παραδειγματα από κει..Αν ημουν Ισλαμιστης θα σου ανεφερα απ’το κορανι..Δε καταλαβαινω ..Εδω και εσυ μου λες για τον Αποστολο Παυλο και ότι ανηκω σ’αυτους που ζητησε να αποκοπουν επειδη επεβαλαν νομους ασχετους με την ελευθερια του Χριστου(επεβαλα νομους???ειπα να εξεταζουμε και να προσεχουμε). Δηλαδη εσυ δε κανεις κηρυγμα?Η ο αρθρογραφος που λεει ’Όσο περνάει απ’ το χέρι μου όμως, δεν θα αφήσω το μήνυμα του Ευαγγελίου να πέσει τόσο χαμηλά’’ ή ‘’..στο πραγματικό μήνυμα του Ευαγγελίου, που έχει αλλοιωθεί ΤΟΣΟ πολύ απ’ αυτά’’. Αυτά δεν είναι κυρηγματα??Επειδη δεν αναφερουν καποιο εδαφιο η καποιο ονομα?Ειναι καθαρα ερωτηματα η σχολια που τεθηκαν και απαντησα,δεν ειναι κατι που εχω αποστηθισει(ειναι τουλαχιστον προσβλητικο αυτο που λες,θα μου πεις αυτα που σου λεει ο John Ball δεν ειναι?βεβαια ειναι αλλα δε με νοιαζει καθολου γι’αυτα)Πολυ επιγραμματικα π.χ. τεθηκαν απο εκεινον:
    ”Και τα περί σατανισμού, είναι παραμύθια. Ο διάβολος δεν έχει ανάγκη να κάνει τον κόσμο σατανιστή, να τον λατρεύουν”. Και η απαντηση μου ειναι οτι ο διαβολος ζητησε απ’τον Ιησου να τον προσκυνησει αρα θα ζητησει και απο μας(δε χρειαζεται φυσικα να μας κανει σατανιστες) , και επιπλεον ανεφερα το παραδειγμα του Φαραω για να τονισω το ποσο πολυ εμποδιστηκε ο λαος Ισραηλ να λατρευσει τον Κυριο του(που σημαινει κατι αυτο δηλ.οτι και τωρα ισχυει αυτο).Καμια σχεση με κυρηγματα..και καμια σχεση οτι ειμαι εκτος θεματος. ”Και όχι, όπως είπα ο διάβολος εμφανίζεται πάντοτε συγκαλυμμένα, ως άγγελος φωτός όπως λέει και το Ευαγγέλιο” και η δικη μου απαντηση ηταν οτι εμφανιζεται ως φιδι στον κηπο της Εδεμ,ως ορυωμενο λιονταρι και ως ο αυτος που ειναι στους πειρασμους. Καμια σχεση παλι με κυρηγμα. ”Και μου λες ότι ο διαβολος χρησιμοποιει απο ενα σηριαλ στη τηλεοραση μεχρι ενα βιβλιο και απο εναν δισκο μουσικης μεχρι οτιδηποτε για να σε προσελκυσει. Να σε προσελκύσει ΠΟΥ???” η απαντηση σ’αυτο ηταν εν μερει απ’την Εφεσιους που λεει με λιγα λογια(για να μη νομιζεται οτι κυρητω κιολας) οτι βρισκομαστε σε μαχη και χρειαζομαστε ολοκληρη τη πανοπλια για να σταθουμε.Και ανεφερα την ασπιδα για να τονισω οτι ο διαβολος ενεργει(δηλ.πεταει τα πυρωμενα βελη του)αρα εργαζεται αρα επιτελει καποιο εργο(κατι στο οποιο ο συνομιλητης μου δε πιστευει και το τονιζει).”Γι’αυτο φανερωθηκε ο Υιος του Θεου για να καταστρεψει τα εργα του διαβολου”.Και τελος τους Burzum τους ανεφερα για να του τονισω ”οτι οι δισκοι μου μια χαρα συμβαδιζουν με τη πιστη μου γιατι δεν ειμαι χριστιανοταλιμπαν”.Και οπως ειδες αυτο το γκρουπ εχει ξεκαθαρα μηνυματα(δηλ.ειναι κακο να το λεω γιατι θα θεωρηθω ”κολλημενος”χριστιανος η του κατηχητικου?Ας θεωρηθω δε με νοιαζει απ’το να συμβιβαζομαι το προτιμω).Και λες οτι επιβαλω νομους και γινομαι γραφικος. Ουτε προκαλεσα καποια ενταση οπως λες,απλα διαφωνησα και ηξερα οτι αυτος που γραφει το αρθρο δε δεχεται τιποτα(διαβασα κι αλλα γι’αυτο το λεω αυτο-αυτο το παραδεχομαι οτι το ηξερα-αλλα σε καμια περιπτωση δε το εκανα επι τουτου)Ειπα τη γνωμη μου οσο κι αν ειναι λαθος για καποιον(-ους).Και συγνωμη εριστικος εγινα δεν ημουν απ’την αρχη..Πρεπει να εξετασεις γιατι εγινα.Και επισης να εισαι πιο αντικειμενικος, όχι επειδη είναι καποιος που γραφει στο zoiagapis είναι οκ..Παιζει ρολο πως απανταει ο αρθρογραφος σε καποιον που διαφωνει μαζι του. Χαιρετω,θα τα πουμε απο κοντα καποια στιγμη

    1. Εντωμεταξύ είσαι απίστευτα προκλητικός αν δεν το έχεις καταλάβει.
      “Δεν απαντώ γιατί δεν αξίζει”… και όλες σου οι απαντήσεις αναφέρονται σ’ εμένα!
      Μπαίνεις εδώ μέσα με πρώτη κουβέντα την επίθεση στο πρόσωπο αρθρογράφου (επί του προκειμένου εμένα) -λες και τη φυλούσες και έψαχνες την ώρα να την εξαπολύσεις- κι ύστερα… ζητάς και τα ρέστα!

  6. Your comment is awaiting moderation??Τουλαχιστον θα επρεπε να μου το πεις να μη γραψω καθολου.Αυτο ειναι τελειως αντιδεοντολογικο και ειναι ο ορισμος της λογοκρισιας

    1. Τι λες ρε φίλε??? Σε αφήνουμε και γράφεις με επιθέσεις σε πρόσωπα και ζητάς και τα ρέστα???
      Τα χριστιανικά κηρύγματα σε μάραναν ύστερα!

    2. Hello Anonymos again,

      Κατά πρώτον να ξέρεις πως κανένα comment δεν ανεβαίνει αν δεν εγκριθεί πρώτα, και ο λόγος είναι για να μην ανεβαίνουν διαφημίσεις από botάκια. Δεν έχουμε κόψει ποτέ comment ανθρώπου.

      Θα προσπαθήσω να είμαι πιο αντικειμενικός. Δεν έχω καταλάβει ποιος είσαι, αλλά δεν θέλω κιόλας, για να μην γίνομαι προσωπολήπτης. Είναι βασικό πως όλα τα άρθρα γράφονται για να προκαλέσουν τη συζήτηση, δεν γράφονται αντί ή συμπληρωματικά της Αγίας Γραφής, και δεν διεκδικούν κάποιου είδους αυθεντία. Ακόμα και εγώ που είμαι από την αρχή του εγχειρήματος αυτού, βρίσκω άρθρα που διαφωνώ. Όμως σκοπός δεν είναι να συμφωνούμε, αλλά να έρθουμε σε (επι)κοινωνία. Ένας από τους στόχους μας φέτος είναι να κάνουμε φυσικές συζητήσεις, τύπου event, δεν ξέρω αν θα τον διατηρήσουμε όμως..

      Ξαναπροσέχοντας τη σειρά των απαντήσεων βλέπω πως ήθελες να προσθέσεις μια πτυχή στο θέμα, ότι δηλαδή υπάρχουν και περιπτώσεις που ο Διάβολος θέλει να χρησιμοποιήσει κάπως ιδιαίτερα τη μουσική. Από κει και πέρα το χάος. Γιατί πολύ απλά η κάθε πλευρά θέλει να τονίσει μια διαφορετική αλήθεια.

      Συγκεκριμένα: ο John Ball μαίνεται και συμφωνώ απόλυτα στο επιχείρημά του, για το εξής:
      ο σκοπός του Διαβόλου δεν είναι να μας κάνει να τον λατρεύσουμε, αλλά να μας πείσει πως δεν υπάρχει. Γιατί αν πεισθούμε πως υπάρχει, θα καταλάβουμε πως υπάρχει και ο Θεός και ίσως στραφούμε σε αυτόν. Με λίγα λόγια δεν είναι χαζός ο Διάβολος.
      Εσύ από την πλευρά σου στηρίζεις την άποψη πως ο Διάβολος χρησιμοποιεί (και) τη μουσική για να κάνει κακό – να οδηγήσει ανθρώπους να τον λατρεύσουν(?)

      Δεν ξέρω αν εκεί θες να καταλήξεις, πάντως όταν ήθελε ο Διάβολος να κάνει τον Χριστό να τον προσκυνήσει, δεν το έκανε για να νιώσει σημαντικός / “δοξάστε με”, αλλά για να τον κάνει να αμαρτήσει και να καταστραφεί το σχέδιο σωτηρίας, και να διεκδικήσει φαντάζομαι τη θεϊκή θέση. Όταν σε προσκυνά ο Θεός, τότε είσαι προφανώς πάνω από Αυτόν.

      Συγγνώμη που είπα πως κάνεις κηρύγματα, κατάλαβα από τον τρόπο σου πως ήθελες να προκαλέσεις καυγά με τον John Ball, ενώ δεν διαφωνείς τελικά στο (αρχικό) θέμα του άρθρου. Αυτό το συνδέω με κηρυγματικά σύνδρομα αλάθητου / προσοχής, γι’ αυτό και το ονόμασα κήρυγμα, όχι για το γεγονός του ότι χρησιμοποίησες στίχους της Γραφής + το ότι χρησιμοποίησες μια σειρά επιχειρημάτων που αναφέρονται στο ότι ο Διάβολος θέλει να μας κάνει κακό, ενώ το θέμα ..έγινε “αν μπορεί ο Διάβολος να χρησιμοποιήσει με κακό τρόπο τη μουσική”.

      Το παράδειγμα με τον Wagner το έδωσα ως αντιστοιχία με το συγκρότημα που αναφέρατε και οι δύο. Οι στίχοι και η ζωή κάποιου δεν αποδεικνύουν τίποτα για το είδος της μουσικής. Δηλαδή, εδώ το θέμα του άρθρου είναι: χρησιμοποίησαν λάθος επιχειρήματα, τελείως αβάσιμα, για να μας πείσουν εδώ και γενιές πως η Ροκ μουσική είναι του Σατανά. Με το να βρούμε έναν φαινομενικά (ίσως και ουσιαστικά δεν ξέρω) ροκ-Σατανιστή, δεν κάνει τη Ροκ σατανική. Αντίστοιχα και με τον Wagner και την κλασσική. Δεν λέω πως θες να αποδείξεις πως η κλασσική είναι σατανική, λέω πως μπαίνεις σε ένα άλλο θέμα, το οποίο μπορεί να δώσει λάθος εντύπωση.

      Συμπερασματικά, το θέμα που αναλύεις είναι: μπορεί ο Διάβολος να χρησιμοποιήσει τη ροκ μουσική; και είναι αντίστοιχο με το “μπορεί ο Διάβολος να χρησιμοποιήσει το internet?” Είναι ταυτόσημα. Το θέμα του άρθρου είναι: Είναι η ροκ σατανική; αντίστοιχη με το “Είναι το ίντερνετ σατανικό;”.
      Προσπαθούμε να βγούμε από τη δεισιδαιμονία που έχουμε ποτιστεί. Φυσικά και ο Διάβολος μπορεί να θέλει κάποιους να τον λατρεύσουν, αλλά πιο πολύ τον ενδιαφέρει να φέρνει σχίσματα σε εκκλησίες και οπουδήποτε (π.χ. εδώ;)

      Γενικά μάλλον σου οφείλουμε συγγνώμη που τα αντανακλαστικά μας είναι παράξενα, έχουμε φάει πολύ “ξύλο” με αυτό το blog και καταλαβαίνεις..

      Πάντως επιμένω, μοιάζει συγγενικό το θέμα που θέτεις, αλλά τελικά μας οδηγεί στο να σκεφτόμαστε ανάποδα από αυτό που χρειαζόμαστε. π.χ. σε καμενιές τύπου “ανάποδα μηνύματα”, “σύμβολα” κλπ. Έχω βαρεθεί να βλέπω υπερπνευματικότητες. Δεν ξέρω πολλά από ροκ, έχω ακούσει αρκετή, αλλά μην περιμένεις από μένα μια τέτοια ανάλυση. Όταν όμως ακούω τέτοιες συζητήσεις, μου γυρίζει το μάτι. Μου θυμίζει Λιακόπουλο..

      Τώρα αν κάποιος είναι μουσικός και έχει κάψει εκκλησίες, και κάποια κομμάτια του μιλάνε για παράξενα μυστικιστικά θέματα, ε τι να σου πω; αν το ξέρω, δεν θα το προτιμήσω. Αν δεν το ξέρω, μάλλον δεν θα το καταλάβω, και σε αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω να λατρεύω τον Σατανά.. Αρκεί να σου πω, πως έχω βρεθεί σε παρέα με παιδιά που μου τσαμπουνάγανε πως ένας τους είναι προφήτης κλπ και μέσα σε λίγο καιρό κατάλαβα το παιχνίδι του. Τι είναι πιο επικίνδυνο; να ακολουθείς τυφλά έναν “υπερπνευματικό” ηγέτη, ή να ακούς μουσική που δεν ξέρεις ποιος την έχει γράψει;

  7. Για να τελειώνουμε και να μπουν κάποια φορά τα πράγματα στη θέση τους:

    1) Το επιχείρημα πάνω στο οποίο στήνονται τέτοια ανόητα και μισαλλόδοξα κηρύγματα, που έχουν “κάψει” κυριολεκτικά γενιές εγκεφάλων, είναι βλακώδες και ο λόγος είναι ο εξής: επειδή μπορεί κάποιος να έχει κοπεί με το μαχαίρι πολλές φορές, αυτό δεν σημαίνει ότι το μαχαίρι είναι κακό. Μόνο κάποιος με λοβοτομή μπορεί να το ισχυριστεί. Με το μαχαίρι φτιάχνεις νοστιμότατα φαγητά. Μπορεί ο Διάβολος να επηρεάσει κάποιον με τη Ροκ μουσική; ΒΕΒΑΙΩΣ! Είναι η Ροκ μουσική σατανική? ΟΧΙ! Όπως δεν είναι το ίντερνετ σατανικό επειδή μπορεί ο διάβολος να επηρεάσει κάποιον μέσα απ’ αυτό, όπως δεν είναι οι τηλε-ευαγγελισμοί σατανικοί επειδή μπορεί ο διάβολος να επηρεάσει αρνητικά κάποιον μέσα απ’ αυτούς, όπως δεν είναι οι Εκκλησίες σατανικές επειδή μπορεί ο διάβολος να επηρεάσει αρνητικά κάποιον μέσα απ’ αυτές.

    2) Τον διάβολο δεν τον νοιάζει να γίνουν όλοι σατανιστές και να τον λατρεύουν. Αυτή είναι μια παιδιάστικη αντίληψη! Αμαρτία σημαίνει αστοχία, σημαίνει χάνω το σκοπό και το κέντρο της ζωής μου. Γι’ αυτό ενδιαφέρεται ο διάβολος. Δεν τον νοιάζει αν κάνεις τελετές στο όνομά του ή φοράς πεντάλφες. Γελάει μ’ αυτά! Έχεις χάσει το σκοπό και το κέντρο της ζωής σου? Αυτό τον νοιάζει.

    Αυτό είναι το θέμα. Σε αυτά μπορεί να απαντήσει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ο ανώνυμος συνομιλητής (ή οποιοσδήποτε άλλος)? Ή όχι? Όλα τα άλλα είναι για δημιουργία εντυπώσεων και διαμάχης.

  8. το ασχημο ειναι οτι αν ψαχτείτε στο tube θα βρείτε ακομα τετοιου ειδους video με αμορφωτους μπετόβλακες που υποστηρίζουν ακόμα ότι υπάρχουν θεοι και δαιμονες… το κλασικο οπλο της φοβιας….. μην ακους την μουσικη του διαβολου γιατι θα σε …. Φαει !!! χαχαχαχα και οταν τους λες οτι η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεια που πιστευουν προερχεται και ειναι κατασκευασμα απο Εβραιους στο παιζουν μαλακες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *