Αν ο Ιησους εγραφε σε blog

Το παρακάτω αποτελεί μετάφραση ενός φανταστικού blog, όπου ο συγγραφέας υποτίθεται πως είναι ο Χριστός. Συγκεκριμένα, εδώ φαίνονται οι αντιδράσεις του κόσμου στην ιστορία του καλού Σαμαρείτη, ενώ υπάρχει προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί ο λόγος με μοντέρνες ασχολίες, διατηρώντας την ίδια ανθρώπινη διάσταση των μαθητών και όσων Τον ακούνε.

samartian

Πώς πάει;

Αγανάκτηση: ΑΚΟΜΑ δεν έχουμε WiFi στη Ναζαρέτ, οπότε έπρεπε να περπατήσουμε όλον τον δρόμο μέχρι την Καισάρεια, όπου φάγαμε μια τοπική σπεσιαλιτέ. Τα λεφτά μάς έφτασαν και για λίγο καφέ, αλλά τα παιδιά εδώ ήθελαν να το παίξω “ψαράκια και ψωμάκια” με τα μπισκότα καραμέλας.

Δεν το ζω αυτό…

Τέλος πάντων, μόλις πριν λίγο μιλούσα με έναν τύπο που ρώτησε: “Τι πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;”. Φοβερή ερώτηση, αλλά, όταν άρχισα να απαντώ και να αναφέρω το: “να αγαπάς τον πλησίον σου”, έγινε λίγο αμυντικός, οπότε και ρώτησε: “Λοιπόν, ποιος είναι ο πλησίον μου;”

Έτσι, του είπα μια ιστορία (επί τη ευκαιρία, η καλύτερη μέθοδος διδασκαλίας ΜΑΚΡΑΝ) για έναν τύπο που τον χτυπάνε και τον παρατάνε στην άκρη του δρόμου. Ένας θρησκευτικός άρχοντας περνάει δίπλα του, αλλά δεν βοηθάει. Μετά ένας Λευίτης, το ίδιο. Έρχεται κι ένας Σαμαρείτης και τον βοηθάει.

Δεν πήγε και πολύ καλά.

Λοιπόν, προφανώς, ο Πέτρος “χρειάζεται” το laptop, οπότε βγαίνω. Έχει αυτό το βιντεάκι με την κατσίκα που “τραγουδάει” και βάζει τους πάντες να το βλέπουν. Είναι πραγματικά ΠΟΛΥ αστείο.
###
Αναρτήθηκε: Σήμερα στις 3:34 μ.μ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 

Έι Ιησού… αγαπώ αυτό το blog. Και ξέρω, ότι έχεις ΚΑΛΕΣ προθέσεις. Με το να κάνεις τον Σαμαρείτη, τον “καλό της ιστορίας”, προξενεί μεγάλο σοκ. Αλλά χρειάζεται να θυμάσαι, υπάρχουν πολλοί νέοι που σε ακολουθούν και πιθανόν να πάρουν λάθος μηνύματα..

Όλοι ξέρουμε, ότι οι Σαμαρείτες πιστεύουν λάθος σε πολλά σημεία. Είναι καλοί άνθρωποι, σίγουρα, αλλά το δόγμα τους είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άουτ. Με το να κάνεις τον Σαμαρείτη, “σταρ”, ακούγεσαι σαν να λες, ότι είναι πιο σημαντικό να “αγαπάς” τον άνθρωπο, από το να πιστεύεις τα σωστά πράγματα.

Είμαι σίγουρος, πως δεν εννοούσες κάτι τέτοιο.

Απλά κάτι να σκεφτείς :)

– sunny_ames34

 

Γεια σου “sunny_ames34″:  Νομίζω, πως εννοεί κάθε λέξη.

– the4joneses

 

Ok, ξέρω, είμαι εκτός θέματος. Αλλά, ήθελα απλώς να πω, πως είμαι λιγάκι απογοητευμένος με σας παιδιά που βλέπετε πράγματα στο YouTube. Ναι, ξέρω, δεν είναι κακό – μία κατσίκα που τραγουδάει σε βίντεο (δεν το έχω δει το βίντεο), αλλά το YouTube έχει έναν σωρό κακά πράγματα (τα οποία δεν τα έχω δει καν).

Απλώς είμαι λίγο απογοητευμένος που προφανώς αποδέχεστε οτιδήποτε αυτός ο κοσμικός οργανισμός κάνει. Αν θέλετε διαβάστε περισσότερα για τον προσωπικό αγιασμό στο blog μου: holy4jesus.blogspot.com

– sally83

 

Sally, απογοητεύομαι που αποδέχεσαι το blogspot.

– pre262

 

Λοιπόν, δεν μπορώ να πω, ότι έχω εκπλαγεί με αυτό, Ιησού. Απλώς το παρατραβάς. Λες μια ιστορία, όπου οι ΚΑΚΟΙ είναι οι κήρυκες και οι θρησκευτικοί άρχοντες; Και ο καλός είναι ο τύπος που δεν ξέρει καν το σωστό μέρος ή τρόπο να λατρεύσει τον Θεό; Ουάου!

Απλά ουάου.

Οι πνευματικοί μας άρχοντες προσπαθούν πολύ και μας βοηθούν να προσπαθούμε κι εμείς πολύ. Και είναι άνθρωποι του Θεού και τους σεβόμαστε για αυτό. Έχουν χαρίσματα και προσωπικότητες και ξέρουν τόσα πολλά. Άσε τους ήσυχους, εκτός αν θες να πιστεύουμε, πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, εκτός από ΣΕΝΑ, δεν είναι καλός και μόνο ΕΣΥ πρέπει να είσαι ο Δάσκαλός μας.

– grace2u

 

Εδώ δηλώνουμε για δωρεάν θαλασσινά; Άκουσα, ότι δίνετε πολύ δωρεάν θαλασσινό φαγητό. Συγγνώμη, αν μπήκα σε λάθος σελίδα.

– elly1972

 

Τέλεια! Ευχαριστώ, Κύριε, που τα κάνεις τόσο απλά. Η απλότητα κάνει τους ειδικούς να νευριάζουν. Πάντα έτσι θα γίνεται.

Είσαι ο Δάσκαλός μου και άκουσα την ιστορία. Και ξέρω τώρα, πως όλοι οι πραγματογνώμονες στον κόσμο, κάθε “εξουσία” στον θρησκευτικό κόσμο, κάθε απασχόληση που γίνεται θρησκεία – όλα είναι χωρίς νόημα, παραπλανητικά, ακόμα και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, όταν δεν συνοδεύονται από ακραία ταπεινότητα και αγάπη και αληθινή καρδιά υπηρέτη.

Πανέμορφο. Μου θυμίζει πόσο συχνά έχω προσπεράσει γείτονες στον δρόμο για την εκκλησία, όπου θα συζητούσαμε για τα επόμενά μας βήματα, πρακτικές, ή εκκλησιαστικά event που σχεδιάζονται για το… – καλά το μάντεψες – “πώς να έρθεις κοντά στον πλησίον σου”. Πραγματικά μάς παίρνουν τόσο χρόνο, σωστά;

Ευχαριστώ, ξανά, που τα λες τόσο απλά. Είναι απελευθερωτικό, αλήθεια. Τόσο απλό!

– c_dyson12

 

ΙΗΣΟΥ, με έκανες να θυμώσω.

Αλλά είναι ένας καλός θυμός, ένας δίκαιος θυμός. Επειδή είμαι εντελώς σίγουρος, πως είμαι σωστός.

– jasecase

 

Λοιπόν, Ιησού, εκτιμώ αυτά που λες, νομίζω. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Ενώ κάνεις τους θρησκευτικούς άρχοντες , τους “κακούς” στην ιστορία σου, τους ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ. Χρειάζεσαι τα ταλέντα τους, τις ειδικές τους δυνατότητες, την ικανότητά τους στην ομιλητική κλπ., προκειμένου να διαδοθούν τα λόγια σου. Χωρίς τους ταλαντούχους θρησκευόμενους ανθρώπους νομίζεις, ότι η Βασιλεία σου θα προχωρήσει πραγματικά;

Αλήθεια τώρα;

 

– DTS_class2008

 

Παιδιά, “την μπαίνετε” πολύ άσχημα στον Ιησού, και δεν είναι αυτό, εκείνο που εννοεί. Θέλει να περάσει το νόημα, ότι χρειαζόμαστε ομάδες, στις οποίες θα είμαστε υπόλογοι ο ένας στον άλλον, και πιθανόν μία έξτρα βιβλική μελέτη κάθε βδομάδα.

– atlanta239

 

Δεν είναι αυτό το νόημα όσων λέει. Το νόημα είναι ότι χρειαζόμαστε τον ΘΕΟ πίσω στα σχολεία μας, και μέσα στην κυβέρνησή μας, και ότι πρέπει να δράσουμε σύντομα. ΤΩΡΑ. ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ.

– katyinfla

 

“atlanta239″,  μένω στη Marrietta, και θα μπορούσα να μπω σε μια ομάδα βιβλικής μελέτης. Πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Και Τετάρτη και Σάββατο/Κυριακή, αλλά έχω ανοιχτή την Παρασκευή. Ουψ, κάτσε.. άκυρο, είναι κλεισμένη.

– go_dawgs4040

 

Το λοιπόν, Ιησού, προφανώς μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά λες πως: το μόνο που χρειάζεται, είναι να αγαπάς τον Θεό και τον γείτονά σου. Μόνο αυτό μετράει, λες και αυτό συνοψίζει τα πάντα.

Αυτή η αυτοδικαίωση καταστρέφει τις εκκλησίες μας.

– BibleBillJ

 

Ιησού, πλιζ, κάνε με να αγαπάω τους άλλους, όπως εσύ.

– horsegurl9

via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *