Από Ισλαμιστής στρατιώτης, στρατιώτης του σταυρού

Μία μαρτυρία ενός πρώην μέλους της al-Shabaab, μίας πολεμικής ισλαμιστικής ομάδας στη Σομαλία, δείχνει πώς ο Θεός μπορεί να αλλάξει τις καρδιές εκείνων που καταδιώκουν Χριστιανούς.
Το όνομά μου είναι “Bishar”, και είμαι 26 ετών.

Είχα στρατολογηθεί στην πολεμική ομάδα al-Shabaab όταν ήμουν 17, στο ισλαμικό σχολείο που πήγαινα. Μαζί με πολλούς άλλους στρατολογημένους είχα κι εγώ υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους αρχηγούς στο να πιστεύω πως πρέπει να υπερασπιστούμε το Ισλάμ με κάθε κόστος, και πως όποιος θυσιάσει τη ζωή του για το Ισλάμ θα πάει κατευθείαν στον Παράδεισο. Ακόμα μας είχαν υποσχεθεί πολλά λεφτά, τα οποία ποτέ δεν μας δόθηκαν.

Είχαμε αποσταλεί στη Σαουδική Αραβία για σκληρή εκπαίδευση στον χειρισμό όπλων και στη διδασκαλία του Ισλάμ. Μετά σταλθήκαμε πίσω στη Σομαλία για να ενισχύσουμε τις δράσεις της al-Shabaab. Ήμουν υπεύθυνος για την εξονυχιστική έρευνα καθενός που περνούσε ένα συγκεκριμένο οδόφραγμα. Όπλα και χριστιανικά υλικά όπως η Βίβλος και φυλλάδια ήταν αυστηρά απαγορευμένα.

Θυμάμαι εκείνο το πρωινό στις αρχές του Ιούνη. Ήμουν στο οδόφραγμα όταν ένας έμπορος έφτασε με το φορτίο του πάνω σε μια μηχανή. Τον σταμάτησα και άρχισα την έρευνα. Όταν άνοιξα το πρώτο φορτίο, πρόσεξα ότι υπήρχε τυλιγμένο κάτι διαφορετικό μέσα στο φορτίο του.

Τον ρώτησα: “τι έχει εδώ μέσα”; Απάντησε φοβισμένος: “Αυτά είναι βιβλία”. “Ποια βιβλία είναι αυτά;” Ρώτησα με καχυποψία. “Πρέπει να τα ελέγξω. Παρακαλώ σταθείτε εκεί και μην κινείστε, αλλιώς θα σας πυροβολήσω”.

Έσκισα τη συσκευασία και είδα μία ωραία απεικόνιση. Μέσα υπήρχαν αντίτυπα ενός βιβλίου κόμιξ. “Η ιστορία του Khalil”,  στη Σομαλική γλώσσα. Πήρα ένα αντίγραφο και το κοίταξα στα γρήγορα. Έμεινα έκπληκτος από τις όμορφες ζωγραφιές, και περιέργως δεν εντόπισα τίποτα το απειλητικό. Στην πραγματικότητα, μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο, καθώς νόμιζα πως επρόκειτο για έναν πιστό Μουσουλμάνο που ονομάζεται Khalil. Ζήτησα από τον έμπορο να μου δώσει ένα αντίγραφο και μου το πρόσφερε με χαρά.

Μετά το τέλος της βάρδιάς μου, πήγα σε μία απομονωμένη γωνία και άρχισα να διαβάζω την ιστορία. Είχε τόσο ωραία ροή που αιχμαλώτισε το μυαλό μου. Τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν μία Χριστιανική ιστορία. Αντί να νευριάσω όπως συνήθως θα έκανα, με τράβηξε ακόμα περισσότερο. Υπήρχε αυτό το δυνατό συναίσθημα μέσα μου που με βεβαίωνε ότι αυτό που έκανα ήταν το σωστό.

Μπορούσα να παρομοιάσω τον εαυτό μου με τον Khalil. Ολόκληρη η ζωή μου ήταν ανικανοποίητη. Η καρδιά μου ήταν πάντα γεμάτη με πικρία και θυμό. Θαύμασα και ζήλεψα τον Khalil όταν δέχτηκε τον Χριστό και βαφτίστηκε, έμοιαζε ολοκληρωμένος και γαλήνιος. Είπα στον εαυτό μου ότι αυτό ήταν το είδος της ζωής που πάντα ήθελα, και το Ισλάμ ποτέ δεν μου το είχε δώσει.

Ξαφνικά, μία δυνατή εντύπωση με κυρίευσε και άρχισα να μονολογώ: “χρειάζομαι τον Ιησού, όχι την al-Shabaab”. Ήξερα ότι αν οι συνεργάτες μου με έβλεπαν με αυτό το βιβλίο με τα κόμιξ, θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το βράδυ, εγκατέλειψα την al-Shabaab. Περπάτησα για δύο μέρες και κρυβόμουν σε θάμνους. Μετά από δύο εβδομάδες σε μια νέα χώρα, συνάντησα τον επικεφαλής μιας υπόγειας εκκλησίας. Ένας νέος χριστιανός φίλος με βοήθησε να μεταφερθώ ξανά, και τώρα ήμουν ευπρόσδεκτος σε μια τοπική εκκλησία. Μου έδωσαν μία Βίβλο στα Σομαλικά, την οποία διαβάζω, και είμαι ευγνώμων που θα βαπτιστώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες..

“Η ιστορία του khalil ” είναι η πραγματική ιστορία ενός τρομοκράτη Αιγύπτιου που μισούσε τους Χριστιανούς, ο οποίος άλλαξε από δολοφονικό “Σαούλ” σε έναν συγχωρητικό “Παύλο” μετά την εμφάνιση του Ιησού Χριστού σε έναν όνειρό του.
Ο “Βαρνάβας” (Barnabas Aid) προσφέρει σε μία διακονία υποστήριξης ευάλωτων πιστών στην νέα περιοχή του Bishar.

via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *