Είσαι γυναίκα; Είσαι πολύτιμη…

Τίτλοι ειδήσεων
«Στοιχεία-σοκ: Κάθε 90 λεπτά δολοφονείται μία γυναίκα στη Βραζιλία»
«Έφηβη στην Ινδία κατηγορεί αστυνομικό για βιασμό»
«Υεμένη: Κοριτσάκι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία αφού παντρεύτηκε 40χρονο»
«Έρευνα-σοκ της UNICEF: 125 εκατ. γυναίκες έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή»
«Μαστιγώνουν τις γυναίκες που φορούν σουτιέν, οι ισλαμιστές στη Σομαλία»
«Σε μαστίγωμα καταδικάστηκε γυναίκα στήν Σαουδική Αραβία επειδή συνελήφθη επ’ αυτοφόρω …να οδηγεί»
«Σε 15 χώρες οι γυναίκες απαγορεύεται να δουλεύουν χωρίς την άδεια του συζύγου»
«Κονγκό: 150 γυναίκες θύματα βιασμού»
«Εμπορία γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση»
«”Ναι έχουμε βιάσει γυναίκα” παραδέχεται το ένα τέταρτο των Ασιατών»
«Αφγανιστάν: Σκότωσε τη γυναίκα του γιατί πήγε στο παζάρι χωρίς την άδειά του»
«11χρονη από την Υεμένη: Προτιμούσα το θάνατο από το γάμο»
Μαρτυρίες
«Η EdahMwanyongo 20 ετών εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τον Ridein Simfukwe 66 ετών επειδή ο πατέρας της πούλησε δύο αγελάδες που ανήκαν στον Simfukwe.»
«Ο πατέρας της Mwaka Simbeye την πάντρεψε όταν ήταν 11 ετών για να ξεπληρώσει ένα χρέος 11 δολαρίων. Εκείνη το έσκασε αλλά οι γονείς της τη βρήκαν και την έφεραν πίσω μετά από 6 μήνες.»
«Ένας βαρύς βήχας ξέσκιζε τα σωθικά της 12χρονης Ελχάμ από την Υεμένη. Ήταν δεμένη σε ένα κρεβάτι. Αιχμάλωτη από την ώρα που ο 25χρονος σύζυγος της πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι τους.
Την βίασε επανειλημμένα. Τα ουρλιαχτά της τον ζάλιζαν και για αυτό την πρώτη ημέρα του γάμου της την πήγε σε μια κλινική με σκοπό να πάρει κατασταλτικά χάπια για να μην αντιστέκεται. Ο γιατρός του είπε ότι υποφέρει από πολλαπλά εσωτερικά τραύματα και πως θα έπρεπε να την αφήσει ήσυχη.
Την τρίτη ημέρα την ξαναπήγε στην κλινική επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει. Η 12χρονη Ελχάμ γνώριζε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει ποτέ. Την τέταρτη ημέρα δραπέτευσε οριστικά. Δεμένη στο κρεβάτι, με το κόκκινο του αίματος να κάνει μια τρομακτική αντίθεση με το λευκό του σεντονιού. Το πρόσωπο της ήταν γαλήνιο για πρώτη φορά έπειτα από 4 ημέρες. Η Ελχάμ έφυγε γιατί όλοι είχαν φύγει πριν από αυτήν.»
«Η Γκιουλάμ Χαϊντέρ ήταν αρκετά χρήσιμη στο σπίτι των γονιών της στο Αφγανιστάν. Καθάριζε, μαγείρευε, εργαζόταν στα χωράφια. Ο πατέρας της όμως αποφάσισε ότι θα ήταν πιο χρήσιμη στο σπίτι του 40χρονου Φαΐζ Μοχάμεντ. Εκεί θα μπορούσε επιπλέον να κάνει σεξ με τον μελλοντικό άντρα της και να μεγαλώσει τα παιδιά τους. Στα 11 της χρόνια η Γκιουλάμ μετακόμισε σε μια νύχτα στο νέο της σπίτι. Δεν αντέδρασε, δεν μπορούσε να αποφασίσει τίποτα, μιας και όλη της την ζωή έκανε ότι την πρόσταζε ο πατέρας της.»
«Ο πατέρας της 12χρονης Μαγιαμπίν επέστρεψε στο σπίτι και τα μάτια του ανάβλυζαν την «ντάγκλα» του οπίου. Δεν μίλησε, δεν είπε τίποτα, παρά μόνο μέσα στο σύντομο απατηλό διάστημα ενός τσιγάρου την κοιτούσε κατάματα. Το σφυροκόπημα στο κεφάλι του ήταν συνεχές και άφησε ένα μοναχικό μουγκρητό να ξεφύγει από το στόμα του.
«
Μάζεψε τα πράγματα σου, αύριο θα πας στο σπίτι του άντρα σου» της είπε και το 12χρονο κοριτσάκι έσκυψε το κεφάλι και έβαλε τα δυο της ρούχα σε μια σακούλα. Ο 45χρονος Μοχάμεντ Φαζάλ είχε χάσει στα χαρτιά την κόρη του πριν από λίγα λεπτά.»
«Ζω στο Μαλί στην Aφρική, είμαι 10 χρόνων και ξέρω ότι αύριο θα γίνει μια μεγάλη γιορτή στο χωριό μου… Δεν ξέρω τί ακριβώς είναι, αλλά ξέρω ότι έτσι γίνεται χρόνια τώρα για τα κορίτσια της ηλικίας μου… Θα μαζευτούν όλοι και εμένα ”κάτι θα μου κάνουν” και μετά από αυτό θα μπορέσω να γίνω γυναίκα, να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. ‘Ολοι θα τραγουδούν και θα χορεύουν και εμάς θα μας κάνουν γυναίκες… 37 θα είμαστε, λέει η μικρή Αισέ, χωρίς να γνωρίζει ότι η γερόντισα του χωριού αφού ακονίσει ένα μαχαίρι και το βάλει στη φωτιά θα πλύνει τα κορίτσια με το φάρμακο που διώχνει τα κακά πνεύματα και μετά θα τους κόψει την κλειτορίδα.»
«Το όνομα της Οξάνα, στα ουκρανικά σημαίνει φιλοξενία. Είναι 27 ετών. Ενα από τα κλασικά θύματα του trafficking στη σύγχρονη Ευρώπη. Και με κλασικά χαρακτηριστικά της καταγωγής της. Μόνο που κάτι ξεχωρίζει στο λευκό πρόσωπό της. Ενα σημάδι κάτω από το δεξί μάτι μέχρι τη βάση της μύτης της. Για τη συνάντησή μας, μεσολάβησε ένας δικηγόρος της Αθήνας που ανέλαβε την υπόθεσή της, πριν από δυόμισι χρόνια, όταν ένας όγκος στο στήθος τής αφαίρεσε το δικαίωμα να δουλεύει και να αποφέρει στο κύκλωμα. Στην Ουκρανία έχει έναν γιο εννέα ετών και ο πατέρας του χάθηκε, μάλλον δολοφονήθηκε από ντόπιους μαφιόζους.
Η Οξάνα δούλευε στην Ουκρανία βοηθός κομμώτριας. Επαιρνε περίπου 40 ευρώ το μήνα. Από αυτά τα μισά τα έδινε στο ενοίκιο μιας αποθήκης σε ένα μπλοκ μιας παλιάς εργατικής πολυκατοικίας τού άλλοτε σοβιετικού καθεστώτος. Η ίδια και ο γιος της έκαναν μπάνιο με ζεστό νερό που έτρεχε να προλάβει να φέρει στην αποθήκη η Οξάνα από το κομμωτήριο μέσα σε ένα μπιτόνι πέντε λίτρων. Το ευτύχημα ήταν που ζούσαν και οι δύο της γονείς και είχε μια στοιχειώδη στήριξη στο φαγητό. Τίποτα άλλο.
Ένας Έλληνας από τους παλιννοστούντες Ελληνοποντίους με το όνομα Χρήστος επέστρεψε στα μέρη της. Είχε μια περίεργη συνεργασία με ένα «γραφείο» εύρεσης εργασίας. Είπαν στην Οξάνα ότι θα έβρισκε δουλειά στην Ελλάδα σαν νοσοκόμα ή σαν σερβιτόρα σε καφετέρια. Πείστηκε. Κι άφησε την πατρίδα της. Με πούλμαν κατέληξε στην Τουρκία, ήταν η πιο φτηνή λύση. Εκεί ένας Τούρκος με το όνομα Καμίρ ανέλαβε να τη βάλει στο πούλμαν για Κωνσταντινούπολη. Και από εκεί η Οξάνα έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Μετά διά της βίας εκπορνεύτηκε. Στην αρχή τη βίασαν, ήταν ένας Ελληνας και δύο Αλβανοί. Μετά ο ίδιος Ελληνας με το όνομα Χρήστος την πήρε από τη Θεσσαλονίκη και την έφερε στην Αθήνα.
Της είπαν ότι θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά που έκανε αν ήθελε να ξαναδεί ποτέ το παιδί της. Εκείνη αρνήθηκε για πολλοστή φορά. Τη χτύπησαν. Ενα βράδυ αρνήθηκε να πάει σε ραντεβού που της είχε κανονίσει ένας φίλος του Χρήστου. Ενας πιο μικρός που είχε αναλάβει να κάνει τον οδηγό πήρε από το κινητό του και ενημέρωσε ότι η Οξάνα δεν θέλει να πάει στο ραντεβού. Σε λίγη ώρα ήρθε ο Χρήστος. Στο χέρι του κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Την πήρε με το καλό. Εκείνη πάλι αρνήθηκε. Τότε τη χτύπησε με γροθιά και το κλειδί να εξέχει από τα δάχτυλα. Την παράτησαν κι έφυγαν. Πήγε μόνη της στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε και της έκαναν ράμματα.
Μετά από μερικές ημέρες την ξαναπλησίασαν, είχε όμως αρχίσει να έχει πυρετούς και μεγάλη αδυναμία. Την ανάγκασαν και πάλι να πάει με πελάτη. Οταν τη μεθεπόμενη φορά αρνήθηκε της έδειξαν φωτογραφία που είχε φτάσει με MMS στο κινητό του Χρήστου. Ηταν ο γιος της και δίπλα του στεκόταν ένας τύπος που κρατούσε μαχαίρι. Ο πυρετός συνεχίστηκε μέχρι που κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, η Οξάνα λιποθύμησε. Ο πελάτης ειδοποίησε τον οδηγό που περίμενε να πάει να την πάρει. Εκείνος πήρε εντολή να εξαφανιστεί.
Ο πελάτης την πήγε με το δικό του αυτοκίνητο στα εξωτερικά ιατρεία του Κρατικού νοσοκομείου στη Νίκαια. Εκανε εισαγωγή και μετά από εξετάσεις διαγνώστηκε όγκος στο στήθος. Επρεπε να κάνει αφαίρεση. Οσο και αν είναι παράξενο, η αφαίρεση στήθους γλίτωσε την Οξάνα από το κύκλωμα. Κανείς δεν θα πλήρωνε πια. Η ίδια, όμως, αναζήτησε νομική βοήθεια αλλά, όπως είπε, μάλλον θα επέστρεφε στην πατρίδα της.»
«Κοπέλα από τη Νιγηρία εκδίδεται διά της βίας στην Αθήνα. Βασανισμοί, βιασμοί και άλλα είναι τα προκαταρκτικά στάδια για να αρχίσει να αποδίδει για το κύκλωμα που την εκμεταλλεύεται. Δεν άντεξε. Ζήτησε βοήθεια από δικηγόρο που γνώρισε ως πελάτη. Για να έρθει στην Ελλάδα, της είπαν ότι είχαν ξοδέψει περίπου 30.000 ευρώ που έπρεπε να επιστρέψει στο κύκλωμα των συμπατριωτών της. Τελικά, το κατάφερε.
Κρατούσε σημειώσεις, κάτι σαν τεφτέρι, με τα χρήματα που επέστρεφε κάθε φορά που γύριζε από τους πελάτες. Κάποια στιγμή συμπληρώθηκαν. Και μόλις ζήτησε από το κύκλωμα να φύγει και να μπορέσει να βρει μια κανονική δουλειά τής είπαν ότι χρωστούσε ακόμα 1.000 ευρώ. Οταν ρώτησε για ποιο λόγο πήρε την απάντηση: «Θα τα δώσουμε στον μάγο για να λύσει τα μάγια». Στους ανθρώπους που απευθύνθηκε τελικά η κοπέλα στην Αθήνα, εκμυστηρεύτηκε ότι πριν φύγει από τη Νιγηρία, την πήγαν σε μια όχθη του ποταμού Μπενί και της έκαναν βουντού. Σκοπός ήταν να ορκιστεί πως ό,τι και αν συνέβαινε στη χώρα όπου θα κατέληγε να δουλέψει, δεν θα μιλούσε σε κανέναν για τους ανθρώπους που τη μετέφεραν, γιατί σύμφωνα με τα μάγια θα πέθαιναν αυτομάτως οι γονείς της. Μόνον αν πληρωνόταν ο μάγος που έκανε το βουντού, θα μπορούσαν τα μάγια να λυθούν χωρίς κανείς να πάθει το παραμικρό.»
«Στην αρχή απαίτησε να σταματήσω από την δουλειά μου. Μετά μου απαγόρευσε τις εξόδους με τις φίλες μου και δεν μου έδινε χρήματα. Με χαστούκιζε, με έβριζε κάθε μέρα. Ο φόβος με είχε πετρώσει…»
Κ., 30 ετών

«…Με ασήμαντες αφορμές ξεσπούσαν καβγάδες που πάντα κατέληγαν σε ξύλο. Μία μέρα με έδειρε μπροστά στην κόρη μου. Το παιδί σοκαρίστηκε τόσο, που για μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάστηκε να το παρακολουθεί ειδικός…»
Μ., 37 ετών

«Δεν ήξερα για χρόνια αν ήμουν άνθρωπος, ζώο ή μηχανή. Παντρεύτηκα έναν άντρα που με κακοποιούσε. Με έδερνε καθημερινά χωρίς λόγο και αιτία…»
Τ., 28 ετών

«Με βασάνιζε με όλους τους πιθανούς τρόπους. Με χτυπούσε ακόμα και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Εκτόνωνε τα ζωώδη ένστικτα πάνω μου…»
Ε., 32 ετών
«Η Ρ. έζησε τον εφιάλτη,αλλά βρήκε το θάρρος να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, έστω και με καθυστέρηση. «Ένιωθα τον κίνδυνο όταν ερχόταν στο σπίτι. Εκτός από την οικονομική και λεκτική βία, μου ασκούσε συνεχώς συναισθηματική βία αλλά και σωματική, μετά από καβγά. Δεν τα έλεγα πουθενά. Μαλώναμε όταν ερχόταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Όταν έμπαινε κοιτούσαμε με τα παιδιά το θερμοσίφωνα για να δούμε μην τυχόν ήταν αναμμένος και ”πυροδοτούσε” τη βίαιη αντίδρασή του. Έκρυβε τα χρήματα και έλεγχε την περιουσία μου. Μου πήρε ακόμη και τον παιδικό κουμπαρά. Με έπεισε ότι είμαι πιο φτωχή από εκείνον. Άφηνε την οικογένεια χωρίς τίποτα. Έπρεπε να του ζητώ χρήματα ακόμη και για ψωμί. Με έκανε να αισθάνομαι ένοχη. Αναγκάστηκα να σταματήσω να δουλεύω. Είχα και δυο μωρά. Βρήκα το κουράγιο να ζητήσω βοήθεια μετά από 30 χρόνια γάμου…»

Ειδήσεις και ιστορίες γυναικών που σοκάρουν.  Γυναίκες του λεγόμενου τρίτου κόσμου αλλά και γυναίκες  χωρών που προάγουν την ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Γυναίκες της γειτονιάς μας, ακόμα και της διπλανής μας πόρτας. Γυναίκες που διαφέρουν στην καταγωγή, τη γλώσσα,τη θρησκεία, την εμφάνιση. Γυναίκες όμως, που μοιράζονται κοινά μυστικά. Εξετευλισμένες, κακοποιημένες σωματικά ή/και ψυχικά, πουλημένες, εξαθλιωμένες, νεκρές.

Τί μας λέει ο λόγος του Θεού για τη γυναίκα;
   1. Για την ισότητα άνδρα-γυναίκας στα μάτια του Θεού.
«Και κατασκεύασε ο Κύριος ο Θεός την πλευρά, που πήρε από τον Αδάμ, σε γυναίκα, και την έφερε στον Αδάμ. Και ο Αδάμ είπε: Τούτο είναι τώρα κόκαλο από τα κόκαλά μου, και σάρκα από τη σάρκα μου· αυτή θα ονομαστεί Ανδρίδα, επειδή πάρθηκε από τον άνδρα». Γεν.2:22-23
«Τούτο είναι το βιβλίο τής γενεαλογίας του ανθρώπου. Την ημέρα που ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ, τον δημιούργησε σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού. Αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε· και τους ευλόγησε και αποκάλεσε το όνομά τους Αδάμ, την ημέρα που τους δημιούργησε».Γεν.5:1-2
«Δεν υπάρχει πλέον Ιουδαίος ούτε Έλληνας· δεν υπάρχει δούλος ούτε ελεύθερος· δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό· επειδή, όλοι εσείς είστε ένας στον Ιησού Χριστό». Γαλ.3:28
   2. Για την πολυτιμότητα της ενάρετης γυναίκας, σύμφωνα με την περιγραφή της Γραφής για τον όρο «ενάρετη».
«Μια ενάρετη γυναίκα ποιος θα βρει; Επειδή, μια τέτοιου είδους γυναίκαείναι πολύ πιο πολύτιμη, περισσότερο ακόμακαι από τα μαργαριτάρια. Η καρδιά τού άνδρα της θαρρεί επάνω σ’ αυτή, και δεν θα στερείται από αφθονία».Παρ.31:10-11
   3. Η γυναίκα δεν είναι σκεύος παραγωγής παιδιών και η στείρα γυναίκα παρηγορείται και επαινείται από τον Κύριο.
«Να ευφρανθείς, ω στείρα, εσύ που δεν γεννάς· αναβόησε με αγαλλίαση, και να χαίρεσαι υπερβολικά, εσύ που δεν κοιλοπονάς· επειδή, περισσότερα είναι τα παιδιά τής ερημωμένης, παρά τα παιδιά εκείνης που έχει τον άνδρα, λέει ο Κύριος».Ησ.54:1
«Επειδή, ο Κύριος σε κάλεσε ως γυναίκα εγκαταλειμμένη και θλιμμένη κατά το πνεύμα, και γυναίκα νιότης που αποβλήθηκε, λέει ο Θεός σου.Σε εγκατέλειψα για λίγο καιρό· όμως, με μεγάλο έλεος θα σε περισυλλέξω.Μέσα σε μικρό θυμό έκρυψα από σένα το πρόσωπό μου, για μια στιγμή· όμως, με αιώνιο έλεος θα σε ελεήσω, λέει ο Κύριος ο Λυτρωτής σου».Ησ.54:6-8
«Ω, θλιμμένη, ταραγμένη, απαρηγόρητη, δες, εγώ θα στρώσω τις πέτρες σου από πορφυρένια μάρμαρα, και θα βάλω τα θεμέλιά σου από σάπφειρους. Και θα κάνω τις επάλξεις σου από αχάτη, και τις πύλες σου από άνθρακες, και ολόκληρο τον περίβολό σου από εκλεκτές πέτρες. Μάλιστα, όλοι οι γιοι σου θα είναι διδακτοί από τον Κύριο, και η ειρήνη των γιων σου θα είναι μεγάλη.  Θα στερεωθείς με δικαιοσύνη· θα είσαι μακριά από την καταδυναστεία, επειδή δεν θα φοβάσαι· και από τον τρόμο, επειδή δεν θα σε πλησιάσει. Δες, σίγουρα θα συγκεντρωθούν μαζί εναντίον σου, πάντως όχι από μένα. Όσοι συγκεντρωθούν μαζί εναντίον σου, θα πέσουν από σένα». Ησ.54:11-15
«Κανένα όπλο, που κατασκευάστηκε εναντίον σου δεν θα ευοδωθεί· και κάθε γλώσσα, που επρόκειτο να κινηθεί εναντίον σου, θα τη νικήσεις στην κρίση».Ησ.54:17
   4. Η γυναίκα εξυψώθηκε καθώς επιλέχθηκε από τον Θεό να συνεισφέρει στην ενανθρώπιση του Υιού Του. 
«Και κατά τον έκτο μήνα, ο άγγελος Γαβριήλ στάλθηκε από τον Θεό στην πόλη τής Γαλιλαίας, που λέγεται Ναζαρέτ, σε μια παρθένα κόρη, αρραβωνιασμένη με άνδρα που λεγόταν Ιωσήφ, από τον οίκο τού Δαβίδ· και το όνομα της παρθένας ήταν Μαριάμ.Και ο άγγελος, όταν μπήκε μέσα προς αυτήν, είπε: Χαίρε, χαριτωμένη· ο Κύριος μαζί σου· ευλογημένη είσαι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες. Και εκείνη, βλέποντας, ταράχτηκε εξαιτίας τού λόγου του· και σκεφτόταν ποιος τάχα να είναι αυτός ο χαιρετισμός. Και ο άγγελος της είπε: Μη φοβάσαι, Μαριάμ· επειδή, βρήκες χάρη στον Θεό.Και πρόσεξε, θα μείνεις έγκυος, και θα γεννήσεις έναν γιο· και θα αποκαλέσεις το όνομά του ΙΗΣΟΥ.Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του και θα βασιλεύσει επάνω στον οίκο τού Ιακώβ στους αιώνες, και η βασιλεία του δεν θα έχει τέλος.»Λουκ.1:26-33
   5. Ο Θεός όρισε πως ο άνδρας και η γυναίκα είναι αλληλοεξαρτώμενοι.
«Ο άνδρας ας αποδίδει στη γυναίκα την οφειλόμενη εύνοια· παρόμοια δε, και η γυναίκα στον άνδρα. Η γυναίκα δεν εξουσιάζει το δικό της σώμα, αλλά ο άνδρας· παρόμοια δε και ο άνδρας δεν εξουσιάζει το δικό του σώμα, αλλά η γυναίκα».Α’Κορ.7:3-4
«Επειδή, όπως η γυναίκα είναι από τον άνδρα, έτσι και ο άνδρας είναι διαμέσου τής γυναίκας· τα πάντα, όμως, προέρχονται από τον Θεό».Α’Κορ.11:12
   6. Η υποχρέωση του άνδρα να αγαπά τη γυναίκα, με την ίδια αγάπη που έδειξε ο Χριστός για την Εκκλησία Του δίνοντας τη ζωή του γι’αυτη.
 «Οι άνδρες, αγαπάτε τις γυναίκες σας, όπως και ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη της. […] Έτσι χρωστούν οι άνδρες να αγαπούν τις δικές τους γυναίκες, σαν τα δικά τους σώματα. Όποιος αγαπάει τη δική του γυναίκα, αγαπάει τον εαυτό του. Επειδή, κανένας δεν μίσησε ποτέ τη δική του σάρκα, αλλά την εκτρέφει και την περιθάλπει, όπως και ο Κύριος την εκκλησία».Εφεσ.5:25/28-29
   7. Αγάπη και σεβασμός η χρυσή τομή μεταξύ των δύο φύλων.
«Όμως, κι εσείς, κάθε ένας ξεχωριστά, έτσι ας αγαπάει τη δική του γυναίκα, σαν τον εαυτό του· η δε γυναίκα, ας σέβεται τον άνδρα».Εφεσ.5:33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *