«Τίποτα δεν είναι τυχαίο»

Ο π. Κονάνος είναι ίσως ο σημαντικότερος ομιλητής της Ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα σήμερα. Μιλάει σε εβδομαδιαία βάση στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας και τα λόγια του ακουμπούν την καρδιά του κάθε ακροατή. Πολύ καλός γνώστης της Αγίας Γραφής, χρησιμοποιεί πολύ τη φρασεολογία του Απ. Ιωάννη. Συχνά καλείται σε τελετές, συνέδρια και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο τρόπος που σκέφτεται δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας πως ο Θεός έχει δουλέψει πολύ μέσα του, ειδικά στο θέμα της αγάπης και υπομονής προς τον αμαρτωλό.

Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημά του είναι η τεράστια πείρα του στην ποίμανση. Έχοντας ακούσει πάρα πολλές ιστορίες εξομολόγησης, μπορεί να παρουσιάσει τη ρίζα της αμαρτίας πολύ απλά. Καθώς ζει κοντά στα παιδιά μέσα από το σχολείο – είναι καθηγητής – μένει ταπεινός και ζωντανός. Σε κάθε σχεδόν κήρυγμά του αναφέρεται στην εξομολόγηση. Η εξομολόγηση είναι μία διαδικασία που σε φέρνει στην επίγνωση της αμαρτίας, σε βοηθάει να πάρεις την απόφαση της μετάνοιας και να ξεκολλήσεις από την ψευτοπνευματικότητα.

Στο παρακάτω βίντεο θα ακούσετε μία ηχογραφημένη ομιλία του, προφανώς από το ραδιόφωνο, η οποία αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με τη Σαμαρείτισσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *