Τίποτα το σπουδαίο στη θρησκεία

Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση του βίντεο που ακολουθεί. Προέρχεται από μια εκκλησία που με έχει συναρπάσει τελευταία και βρίσκεται στον Καναδά. Μελετημένα κηρύγματα, ορθοτόμηση της Αγίας Γραφής και η αγάπη του Θεού είναι ορατή σε κάθε τι που γίνεται.
[tube]http://www.youtube.com/watch?v=EpigdYMmK2o[/tube]

H ΟΜΙΛΙΑ: “Λοιπόν ίσως βρίσκεστε σε αυτή τη θέση όπου λέτε: Ίσως πρέπει να προχωρήσω με τον Χριστό. Θέλω να πάω σε αυτήν την κατεύθυνση. Τι κάνω; Τι πρέπει να κάνω; Μερικές φορές αυτοί που έχουν κάποια προϊστορία με τη θρησκεία λένε: ψάχνουμε για τα 5 βήματα, το σωστό μονοπάτι, τα δέκα πράγματα που πρέπει να υπακούμε… Τι κάνω; Τι πρέπει να κάνω; Και οι θρησκευόμενοι ερχόμενοι στον Χριστό ρώτησαν κάτι παρόμοιο σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο: Τι πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε το έργο που θέλει ο Θεός; Θέλω να τα καταφέρω την ημέρα της κρίσης, θέλω να είμαι αγνός, θέλω να είμαι αρκετά αγνός για να μπω στον ουρανό, ε λοιπόν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω, ώστε να κάνω το έργο που ο Θεός θέλει; Θέλω να το κάνω. (σ.σ. Ιωάννης 6:28,29)

Μπαίνοντας λοιπόν στη θρησκευτική κουλτούρα τους, στη θρησκοληψία, τους απαντάει ο Χριστός: “Το έργο του Θεού είναι αυτό: να πιστέψετε σ’αυτόν τον οποίο αυτός έστειλε.” – απλά πιστέψτε σε αυτόν που έστειλε! απλά εμπιστοσύνη. Να έχετε αρκετό θάρρος να εμπιστευθείτε πως αυτό είναι αλήθεια. Ο Θεός ήρθε σε σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να πάτε στον Θεό. Έχει έρθει με αυτό το μήνυμα της αγάπης, της χάρης και του εορτασμού. Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη μετέτρεψε το νερό σε αίμα (σ.σ. πληγή του Φαραώ) ως σύμβολο κρίσης. Στην Καινή Διαθήκη το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μετατρέψει το νερό σε κρασί – σύμβολο ευλογίας, εορτασμού και χάρης.

Λοιπόν το έργο μας είναι απλά να εμπιστευθούμε. Αυτό είναι! Τι άλλο μπορείς να κάνεις όταν ο Θεός σου τα δίνει όλα ως δώρο της χάρης; Όταν κάνει το θαύμα του (σ.σ. μετατροπή του νερού σε κρασί) δεν υπάρχει υπεροψία, άμπρα κατάμπρα, αλακαζάμ, κοιτάξτε όλοι ποιος είμαι! Κοιτάξτε όλοι, θα κάνω αυτό, οπότε καθίστε πίσω και ας πιάσουμε όλοι τα χέρια του διπλανού μας, και ας φανταστούμε πως μετατρέπεται το νερό σε κρασί. Μπορείτε να το κάνετε; υπάρχουν κάποιοι που αμφιβάλλουν, ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΤΕ!! Ωραία λοιπόν τώρα, θα γυρίσουμε γύρω – γύρω 5 φορές και θα παίξουμε το “γύρω γύρω όλοι”, δεν υπάρχει θεάματα τσίρκου, κάποια παράσταση, απλά το κάνει ήσυχα. Όμως το κάνει με συνεταίρους.

Ποιες είναι όμως οι εντολές τους; Ποιες είναι; Κοιτάζοντας τα ρήματα που χρησιμοποιεί είναι του τύπου: γεμίστε! τραβήξτε! και πάρτε! αυτές είναι οι εντολές του. Απλά πράγματα. γεμίστε τα, πηγαίνετε τα.. έτσι συνεργάζεται. Ας έχουμε αρκετή πίστη να κάνουμε μόνο τα απλά πράγματα. Αν με εμπιστευθείτε – μόνο αυτό χρειάζεται – και τα υπόλοιπα στη ζωή θα είναι απλά πράγματα. Θα είναι απλά πράγματα της αγάπης. Τώρα ας τους σερβίρουμε, ας τους βάλουμε κρασί στις κούπες, ελάτε. Πάμε, αυτό είναι! Τι είναι η θρησκεία μας; Η θρησκεία μας βασικά δεν είναι καθόλου θρησκεία . Είναι να πιστέψουμε πως ο Θεός θα φροντίσει για όλα – και τώρα πώς ζω; Απλά κάνω τα απλά πράγματα που δείχνουν αγάπη. Αυτό είναι. Αυτός είναι ο τρόπος του Χριστού. Υπάρχει ένα όμορφο μήνυμα που ονομάζεται Ευαγγέλιο – είναι τα καλά νέα.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *