Το Ευαγγέλιο σε 3 λέξεις

Το παρακάτω κείμενο είναι του Bruxy Cavey, συγγραφέα του best seller “End of Religion” δλδ. “το τέλος της θρησκείας”, είναι υπεύθυνος της διδασκαλίας στο “The Meeting House” δλδ “το σπίτι της συνάντησης” – μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εκκλησίες στον Καναδά. Αυτοχαρακτηρίζονται ως “μια εκκλησία για ανθρώπους που δεν τους αρέσει η εκκλησία” – και αυτό προσπαθούν να είναι για κάθε έναν που έχει παρατήσει τη θρησκεία.Bruxy Cavey

Το κείμενο δεν προωθείται ως διαφήμιση της εκεί εκκλησίας, αλλά ως ένα ουσιαστικό και καθαρό μήνυμα γεμάτο από βαθειά κατανόηση της βιβλικής αλήθειας για το ποιος είναι ο Ιησούς.

Υπάρχουν τρεις όμορφες λέξεις που οδηγούν στη ζωή. Τρεις όμορφες λέξεις που, αν διακηρυχθούν από μία πιστή καρδιά, μας συνοδεύουν στη σωτηρία. Τρεις όμορφες λέξεις που δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής βούλησης, αλλά ο καρπός του Πνεύματος που δουλεύει στις ζωές μας.

Ο Απόστολος Παύλος λέει: ‘Εάν ομολογήσεις με το στόμα σου ότι “Ο Ιησούς είναι Κύριος”, και πιστέψεις με την καρδιά σου πως ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς’ (Ρωμαίους 10:9).

Ο Ιησούς είναι Κύριος. Το Ευαγγέλιο σε τρεις (σ.σ. 4 στα ελληνικά) όμορφες λέξεις. Ορίστε τι ψιθυρίζει το Άγιο Πνεύμα στις καρδιές μας πάντα (Ά Κορινθίους 12:3)

Στην εκκλησία μας, δεν προσκαλούμε τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τον Ιησού ως τον προσωπικό τους Σωτήρα όσο τους προσκαλούμε να Τον ακολουθήσουν ως Κύριο. Το πλεονέκτημα είναι πως όταν αγκαλιάζεις τον Ιησού ως Κύριο τον δέχεσαι και ως Σωτήρα σαν “μέρος του πακέτου”. Αλλά όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να ζητάνε τον Ιησού ως σωτήρα τους, μπορεί να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους προσπαθώντας να αποφασίσουν αν τον θέλουν επίσης και ως Κύριο. Ναι, η σωτηρία είναι δώρο, αυτό λέμε στους ανθρώπους. Αλλά είναι ένα δώρο που θα σου κοστίσει τη ζωή σου.

Επίσης, η διακήρυξη του να έχεις τον Ιησού ως Κύριο δεν είναι μόνο δέσμευση στην εξουσία του Χριστού στη ζωή μας. Είναι επίσης μία κραυγή χαράς, ότι ο Κύριος του σύμπαντος μπορεί να ιδωθεί και να γνωριστεί και να εμπειριστεί μέσα από τον Ιησού. Κάθε λέξη αυτών των καλών νέων ξεχειλίζει από εορτασμό.

Ο ΙΗΣΟΥΣ είναι Κύριος. Η πίστη μας έχει ριζωθεί σε ένα πραγματικό πρόσωπο, στην ιστορία, στην πίστη πως ο Θεός έχει μπει στον χρόνο και στον χώρο μας ως ένα πρόσωπο. Δεν είναι οι Αγίες Γραφές ο Κύριος (Ιωάννης 5:39-40), αλλά όταν ανοίγουμε τις Αγίες μας Γραφές έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα υπερφυσικό ραντεβού με αυτόν που είναι το κέντρο της ιστορίας των πάντων.

Ο Ιησούς ΕΙΝΑΙ Κύριος. Δεν τιμάμε απλά έναν άνθρωπο που ΗΤΑΝ Κύριος, του οποίου η ιστορία 2000 χρόνια είναι προσβάσιμη σε μας μέσω της Γραφής. Ακολουθούμε αυτόν που ΕΙΝΑΙ  Κύριος. Αυτή η διακήρυξη προϋποθέτει ανάσταση, ανάληψη, και τη διαρκή παρουσία στις ζωές μας. Ο Ιησούς είναι ζωντανός και μας οδηγεί τώρα, με το Πνεύμα του, μιλώντας μέσα από την Αγία Γραφή, την Εκκλησία, και τις καρδιές μας. Διαλέγουμε να εμπιστευόμαστε και να βρίσκουμε την ενδυνάμωση στα τελευταία του λόγια όπως αυτά γράφτηκαν στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου – “Είμαι μαζί σας πάντοτε”.

Ο Ιησούς είναι ΚΥΡΙΟΣ. Ο Ιησούς είναι ο Άρχοντάς μας, ο Σύμβουλός μας, ο Αρχηγός μας, ο Κύριός μας. Αυτή είναι η διακήρυξη του ποιος είναι ο Βασιλιάς στη Βασιλεία του Θεού και ο κριτής όλης της γης – και αυτή η διακήρυξη που δείχνει ότι αυτός περπάτησε ανάμεσά μας, αγκάλιασε τους παραμελημένους, προκάλεσε τους υπερμάχους της θρησκείας, έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, υπέφερε και πέθανε αγαπώντας αυτούς που τον μισούσαν, και αναστήθηκε ξανά για μας. Ο Κύριος των πάντων είναι ο Ιησούς.

Λοιπόν, το να λες “Ο Ιησούς είναι Κύριος” δεν είναι απλά μία διακήρυξη υποταγής σε αυτόν που έχει κάθε εξουσία, είναι μια διακήρυξη της αποκάλυψης ότι ο Θεός μοιάζει με τον Ιησού! Ο Κύριος των πάντων αποκαλύφθηκε στον Χριστό.

Και λοιπόν, όταν καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι ο “Ιησούς είναι Κύριος”, οδηγούμαστε στο να δεχτούμε άλλες τρεις όμορφες λέξεις: λέξεις που εκφράζουν τι είναι για μας περισσότερο από ένας ευσεβής πόθος, αλλά η πιο όμορφη πραγματικότητα που μπορεί να φανταστεί κάποιος, ριζωμένη στα μαρτυρία που δίνει ο Χριστός – επειδή “ο Ιησούς είναι Κύριος” εμείς πιστεύουμε ότι “Ο Θεός είναι αγάπη”

via

One thought on “Το Ευαγγέλιο σε 3 λέξεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *