η Αγία Γραφή στο πρωτότυπο, σε ήχο και εικόνα!

Τι κοινό έχουν ο Erasmus, το youtube, και ο καλός μου φίλος Θεοδόσης;

http://christthetruth.net/2012/06/23/free-greek-audio-bible

Στα γρήγορα, σας παρουσιάζω μία υπέροχη δουλειά: ηχογράφηση του textus receptus, της πρώτης τυπωμένης έκδοσης της Καινής Διαθήκης, βασισμένη στα Βυζαντινά κείμενα. Υπεύθυνος του textus receptus ήταν ο γνωστός σε όλους μας Erasmus. Διαβάζει ο Θεοδόσης, ένας παιδικός μου φίλος, με νεοελληνική προφορά. Ταυτόχρονα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ροή του κειμένου κοιτάζοντας το συγχρονισμένο βιντεάκι στο youtube.

Ένα φανταστικό χριστουγεννιάτικο δώρο για ξένους φιλέλληνες φίλους σας, που επιθυμούν να μάθουν την αρχαία Ελληνική, παρακολουθώντας την ανάγνωση της Αγίας Γραφής, καθώς και για όλους εμάς που επιθυμούμε να παρακολουθούμε την ανάγνωση του αρχαίου κειμένου, χωρίς να δυσκολευόμαστε με τα τόσα πνεύματα και τους τόνους..
Επίσης, στην ίδια playlist στο youtube, θα βρείτε ανάγνωση των αρχαίων Εβραϊκών κειμένων.

Αντίστοιχη δουλειά, φυσικά, έχει γίνει και από τη Βιβλική εταιρία (δείτε το σχετικό άρθρο), όπου έχει ηχογραφηθεί η μετάφραση των Εβδομήκοντα (Π. Διαθήκη στα αρχαία Ελληνικά), η Καινή Διαθήκη στα αρχαία, καθώς και ολόκληρη η Αγία Γραφή στην επίσημη μετάφραση της Βιβλικής εταιρίας στη δημοτική.

One thought on “η Αγία Γραφή στο πρωτότυπο, σε ήχο και εικόνα!

  1. Σε ευχαριστω πολύ για την Βίβλο!! Ο Θεός να σε βοηθάει και να σου δίνει δύναμη!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *