Η "άστεγη" πολυκατοικία…

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πολυκατοικία πολύ στενοχωρημένη. Ήταν απεριποίητη, παλιά και κανείς δεν της έδινε σημασία.. Οι περαστικοί περνούσαν αδιάφοροι, σκυφτοί και βιαστικοί χωρίς να της ρίξουν ούτε μια ματιά. Και γιατί άλλωστε να το κάνουν? Δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, δεν είχε ίχνος ζωής καθώς κανείς δεν έμενε εκεί. Η μοναχική αυτή πολυκατοικία βίωνε την απόλυτη εγκατάλειψη.
Ώσπου μια μέρα, κάποιος σήκωσε το βλέμμα και την κοίταξε. Και τη ρώτησε γιατί ήταν τόσο στενοχωρημένη. Η πολυκατοικία του απάντησε ότι ήθελε να ζήσει. Και αυτό θα το κατάφερνε μόνο εάν κάποιος αποφάσιζε να κατοικίσει έστω και σε ένα από τα άδεια της διαμερίσματα. Τότε τα μάτια του περαστικού έλαμψαν και της είπε ότι έχει βρει κιόλας τη λύση στο πρόβλημά της. Της είπε ότι θα της δώσει ζωή, ότι θα της φέρει κατοίκους! Η πολυκατοικία ρώτησε ποιοί θα ήταν αυτοί και ο περαστικός της απάντησε ότι εκεί θα έμεναν άνθρωποι και οικογένειες και μικρά παιδιά που δεν είχαν ένα σπίτι να μείνουν. Η πολυκατοικία έλαμψε από τη χαρά της! Οχι μόνο θα γέμιζε πάλι ανθρώπους αλλά θα άκουγε και παιδικά γέλια που τόσα χρόνια της είχαν λείψει! Αμέσως λοιπόν άνοιξε όλα της τα παράθυρα και όλες της τις πόρτες και άναψε όλα της τα φώτα για να υποδεχθεί τους ανθρώπους που θα την ήθελαν για σπίτι τους. Εκείνοι οι άστεγοι άνθρωποι είναι η τελευταία της ελπίδα για ζωή.
Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να συμβάλλετε στην αναζωογόνηση αυτής της πολυκατοικίας και να φέρετε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των μελλοντικών κατοίκων της ελάτε την Παρασκευή 22/11/2013 ή το Σάββατο 23/11/2013 να βοηθήσετε στην προετοιμασία των διαμερισμάτων της!
Θα συναντηθούμε στο μετρό της Ομόνοιας στην έξοδο προς 28η Οκτωβρίου κατά τις 9.00-9.30 το πρωί (θα ενημερωθείτε για την ακριβή ώρα την Πέμπτη). Η πολυκατοικία αυτή βρίσκεται στην όδο Μπουμπουλίνας 36 (πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο). Ας είμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε!!!
ΥΓ: Την πρωτοβουλία για αυτό το εγχείρημα την πήρε η ΜΚΟ “Ανθρώπινοι Άνθρωποι”. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ όπως επίσης και στην ιστοσελίδα τους εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *