Αγαπητοί αγαπημένοι

Αγαπητοί αγαπημένοι,Βρίσκεστε παντού. Είστε αυτοί που ξέρουν τι έχει σημασία στη ζωή, και αυτό δεν είναι τα λεφτά. Αγαπητοί μου, ξέρετε πως είστε σημαντικοί μα πρέπει να γίνετε σπουδαίοι. Αυτό που πήρατε δωρεάν, δωρεάν πρέπει να δώσετε. Αγαπηθήκατε; Αγαπήστε! Μην αφήσετε το κακό να μεγαλώσει, σας μίσησαν; Αγαπήστε τους!

Η αδικία είναι εφήμερη, εσείς όμως που αγαπηθήκατε ξέρετε πως η αγάπη είναι αιώνια. Ωραία η αγάπη των γονιών και των φίλων. Τα έτερα σας ημίσεα, σας συναρπάζουν. Αλλά το να σας αγαπήσουν ακόμα και όταν είστε εχθροί, αυτό είναι κάτι που όχι μόνο διορθώνει μια σχέση αλλά και αλλάζει το νόημα στη ζωή. Αν ενώ αδικείς σε αγαπάνε, μπορείς να αγαπήσεις αυτούς που σε αδικούν.

Σε όλες τις σχέσεις ζητάς συγγνώμη και προσπαθείς να μην το ξανακάνεις, μετά από ένα δικό σου λάθος. Στη σχέση με τον Θεό συγχωρείς τους άλλους και του λες: όπως εγώ συγχωρώ, συγχώρα με και εσύ – γιατί αυτός σου είπε: όπως εγώ σε συγχώρεσα, έτσι να συγχωρείς κι εσύ.

Αγαπητοί μου, αν όντως έχετε γευτεί αυτήν την αγάπη τρέξτε! Βρείτε ανθρώπους να σας αδικήσουν και να τους συγχωρέσετε. Κερδίστε τους στην αγάπη. Αγαπήστε τους και ίσως αλλάξουν για πάντα και αρχίσουν να αγαπάνε. Όχι ψεύτικη υστερόβουλη και μετρημένη αγάπη. Αγάπη για όλους!

Αυτό το γράμμα αναφέρεται μόνο σε αγαπημένους. Σε αυτούς που δέχτηκαν αγάπη. Αν το διαβάζεις και ξέρεις πως δεν αναφέρεται σε σένα πάρε μια ανάσα και σκέψου: “οι αγαπημένοι αγαπήθηκαν γιατί ήταν καλοί;”  όχι. Αγαπήθηκαν όσο ήταν κακοί.

Αγαπητοί υπόλοιποι,

Είστε αγαπημένοι κι εσείς, απλά δεν το προσέξατε. Το δέμα υπάρχει στην πόρτα σας αλλά εσείς δεν την ανοίξατε, παρά για να λογοκρίνετε τον ταχυδρόμο και το περιτύλιγμα. Υπάρχει κάποιος που κοιτάει μέσα από την επιφανειακή ομορφιά. Ξέρει τι θες και τι χρειάζεσαι. Ξέρει τι λες και πού συχνάζεις. Ξέρει τι βλέπεις και τι σκέφτεσαι. Ξέρει τον θησαυρό σου και αν λαγοκοιμάσαι.

Το δώρο δεν έχει τίποτα καινούργιο να σου δώσει που θα κάνει τους άλλους να ζηλεύουν. Δεν αγοράζεται και έτσι μην νομίζεις πως είσαι σπουδαίος αν το πάρεις. Το δώρο υπάρχει παντού, αλλά υπάρχει και για σένα. Είσαι αγαπημένος αλλά δεν το ένιωσες. Είσαι αγαπημένος αλλά δεν γύρισες να πεις ευχαριστώ. Μην κάνεις τον δύσκολο. Μπορείς να ξανακοιμηθείς ήσυχος. Μπορείς να εμπιστευτείς αυτόν που σου δώσε το δώρο και που είναι ο ίδιος το δώρο. Μπήκε μέσα στο περιτύλιγμα και σε περιμένει.

Να ξέρεις, πως όταν ανοίξεις το δώρο θα νιώσεις παράξενα που ό,τι του έχεις κάνει έχει ήδη συγχωρεθεί. Ένα “ευχαριστώ” και όλα λύθηκαν. Και τώρα τρέχεις να λύσεις ό,τι δεμένο σε κρατά για να ζήσεις ελεύθερος. Ζήτα συγγνώμη από όλους που πλήγωσες και τρέχα. Γιατί πλέον τα δεσμά δεν σε κρατάνε. Η αγάπη είναι ελευθερία.

Να ξέρεις πως αν ανοίξεις το δώρο, ακόμα και αν κάποιοι παραξενευτούν, κάπου εκεί γύρω θα είμαστε μαζεμένοι όλοι οι αγαπημένοι. Όλοι μαζί με μπαλόνια και τούρτες θα γιορτάζουμε τη νίκη της αγάπης. Θα αφήσεις το μπλοκάκι με τα χρέη των άλλων και θα πάρεις ένα νέο για να τους στέλνεις την αγάπη σου.
.
Εμπρός για τη νίκη, για τον θρίαμβο! Αγαπητοί αγαπημένοι, αυτοί που μισούν, αυτοί σας έχουν ανάγκη περισσότερο. Αυτοί είναι αυτοί που μισήθηκαν περισσότερο. Μην ξεχάσετε να τους αγαπήσετε και μην μείνετε μόνο στα λόγια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *