Ψιτ, Pornhub. Δεν θα πάρουμε.

Τις προηγούμενες ημέρεςτο Pornhub το μεγαλύτερο porn site παγκοσμίως παρουσίασε την πρώτη μεγάλη διαφημιστική του πινακίδα στη θρυλική Times Square της Νέας Υόρκης. (Παρεμπιπτόντως, η διαφήμιση στην Times Square μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2 εκατομμύρια δολάρια. Το ψάξαμε.)

Η διαφήμιση, που δημιουργήθηκε από το νικητή του διαγωνισμού της διαφημιστικής καμπάνιας του Pornhub, παρουσιάζει ένα χέρι που σχηματίζει μια καρδιά πάνω από το λογότυπο του site και το έντονο κείμενο, “Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΕΡΙ.” Το site στη συνέχεια γύρισε ένα βίντεο κάτω από την πινακίδα με μια χορωδία ανδρών και γυναικών να τραγουδούν μια διασκεβασμένη απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Beatles, “All You Need Is Love,” αλλά αντικαθιστώντας τη λέξη αγάπημε τη λέξη “χέρι.

Ναι, αυτή η διαφήμιση ήταν η νικήτρια ενός πραγματικού διαγωνισμού που έτρεξε από το Pornhub. Υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι που υπέβαλλαν τις ιδέες τους για μηπορνογραφικές διαφημίσεις προμοτάροντας το site. Πριν από λίγους μήνεςανεβάσαμε ένα ποστ με τίτλο, ‘Pornhub Vs. #PornKillsLove‘, που έφτασε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο Facebook. Στο ποστ, πήραμε κάποιες από τις ενοχλητικές διαφημίσεις του διαγωνισμού και τις ανακατασκευάσαμε από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οπτική:

bdvNGFE iSE4UU1

Αυτή ήταν η απάντησή μας στη συνεχή προσπάθεια του Pornhub να φυσιολογικοποιήσει το πορνό. Και συνεχίζει να το κάνει με έναν τρόπο που οι άνθρωποι μπορεί να μην το συνειδητοποιούν αμέσως.

Σκεφτείτε αν θέλατε να πουλήσετε στους ανθρώπους ένα προϊόν που ήταν επιβλαβές και εθιστικό. Τί θα κάνατε;

Πρώτον, θα θέλατε να φτάσει παντού δείχνοντας στους ανθρώπους ότι αυτό που τους πουλάτε ΔΕΝ είναι επιβλαβές, ότι είναι φυσιολογικό και αποδεκτό. Θα θέλατε να συγκαλύψετε την αληθινή φύση αυτού που πουλάτε έτσι ώστε οι άνθρωποι να το έβλεπαν σαν ένα οποιοδήποτε άλλο προϊόνΘα δοκιμάζατε και να αλλάξετε το μήνυμά σας για να το κάνετε να φαίνεται σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Ε αυτό είναι ακριβώς που κάνει το Pornhub.

Το Pornhub τώρα εκθέτει αυτές τις μηπροσβλητικές διαφημίσεις σε δημόσια θέα, ζωγραφίζοντας μια ακίνδυνη εικόνα του επιβλαβούς υλικού απ’ το οποίο βγάζουν εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα: το πορνό.

Αλλά αυτό που το Pornhub (και η βιομηχανία πορνό στο σύνολό της) θα ήθελε να πιστεύετε, και το τι πραγματικά είναι το πορνό, είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.

Το Pornhub θέλει να πιστεύετε ότι το site τους είναι απλά ένας απλός τρόπος να αγαπάτε τον εαυτό σας. Αυτή η ανυποψίαστη διαφήμιση δεν είναι άμεσα προσβλητική και φαίνεται να προμοτάρει ένα απρόσεκτο ιδανικό στο οποίο εσείς είστε όλα όσα χρειάζεστε.

Αλλά εδώ είναι αυτό που το Pornhub λέει πραγματικά μέσα από αυτή τη διαφήμιση:

Δεν χρειάζεσαι αγάπη. Δεν χρειάζεσαι ένα αγόρι, κορίτσι, σύζυγο, ή οποιαδήποτε άλλη διαπροσωπική ανθρώπινη σχέση για να ολοκληρωθείς.

Δεν χρειάζεσαι την υγιή και αφοσιωμένη σεξουαλικότητα, χρειάζεσαι απλά τον εαυτό σου και την οθόνη του υπολογιστή.

Η σεξουαλική σου ευχαρίστηση και οι επιθυμίες σου είναι το πιο σημαντικό. Και αν αυτό σημαίνει να βγεις από μια δεσμευμένη σχέση για να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου, τότε κανένα πρόβλημα.

Και τελευταίο και πιο σημαντικό:

 Το πορνό είναι φυσιολογικό, ακίνδυνο, και ακόμη εμψυχωτικό. Όλοι το κάνουν και δεν είναι και σπουδαία υπόθεση.

Μην κάνετε κανένα λάθος: το πορνό δεν είναι φυσιολογικόΤο πορνό δεν είναι ακίνδυνοΤο πορνό δρα σαν ένα ναρκωτικό που εθίζει τους χρήστες του, καταστρέφοντας σχέσεις, και βλάπτοντας την κοινωνία στο σύνολό της. Αλλά διαφημίσεις σαν και αυτήν διακριτικώς (ή σε περιπτώσεις όπως αυτή, όχι και τόσο διακριτικά) εγχεόμενες στο mainstream και τοποθετούμενες ανάμεσα σε διαφημίσεις αναψυκτικών και αλυσίδες τροφίμων αρχίζουν να φυσιολογικοποιούν την αντίληψη των ανθρώπων για το πορνό.

Αν δεν είχαμε όλα τα συντριπτικά γεγονότα και προσωπικές μαρτυρίες του πόσο επιβλαβές είναι πραγματικά το πορνό, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι αυτοί οι τύποι είναι αρκετά ευφυείς. Αλλά ακριβώς όπως οι γιγαντιαίες εταιρείες τσιγάρων που επιδιώκουν να κάνουν το κάπνισμα cool και με τη σειρά τους αποκτούν δια βίου πελάτες, βλέπουμε το Pornhub για αυτό που πραγματικά είναι.

Κάλεσμα για δράση!

Αν δεν είστε cool με τις αδηφάγες εταιρείες όπως το Pornhub που σπρώχνει αυτές τις επιβλαβείς ιδέες μέσα στο λαιμό της κοινωνίαςκάντε share αυτό το άρθρο και κάντε share ΑΥΤΗ τη μικρή διαφήμιση που φτιάξαμε, λέγοντας την αλήθεια για την αγάπη:

V6X1VG9

Αποθηκεύστε αυτή τη φωτογραφία και κάντε την SHARE αν Αγωνίζεστε για την ΑΓΑΠΗ! Πάρτε θέση και δείξτε στους ανθρώπους ότι η ΑΓΑΠΗ αξίζει τον κόπο!

#PornKillsLove

 

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *