Θα έπρεπε οι Χριστιανοί να περάσουν τη Βίβλο σε ένα χρόνο;

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε πίσω απ’ τη Γένεση 1 τον Καινούργιο αυτό Χρόνο; Οι ειδικοί λένε τη γνώμη τους για το εάν αυτό είναι το καλύτερο πλάνο.

Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια πλάνα ανάγνωσης αποπερατώθηκαν από τους χρήστες του YouVersion το περασμένο έτος (25 απ’ τα 700+ είναι πλάνα ανάγνωσης της Βίβλου). Το BibleGateway.com θα αρχίσει να παρακολουθεί τα ποσοστά αποπεράτωσης για τα 15 της πλάνα του τρέχοντος έτους. Ρωτήσαμε διάφορους ειδικούς για το εάν οι Χριστιανοί θα έπρεπε να προσπαθήσουν να διαβάσουν ολόκληρη την Βίβλο σε ένα χρόνο. Έχουμε κατηγοριοποιήσει τις απαντήσεις τους παρακάτω σύμφωνα με τις θετικές απαντήσεις πρώτα και τις αρνητικές απαντήσεις τελευταίες.

“Η ολοκληρωμένη ανάγνωση της Γραφής μέσα από ανατεθειμένα καθημερινά αναγνώσματα χρονολογείται μέχρι πίσω στην πρώιμη εκκλησία. Η βαθιά αντίληψη της Γραφής που αυτή η πειθαρχία παρέχει είναι βασική στη Χριστιανική μαθητεία. Τα ετήσια πλάνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.”
~ Joel Scandrett, καθηγητής ιστορικής θεολογίας, Trinity School for Ministry

Δεδομένης της αποσπασματικής και εκτός-ευρύτερου-πλαισίου δειγματοληψίας της Βίβλου που διαπνέει το Χριστιανικό μας κόσμο, κάθε ανάγνωση της Βίβλου που είναι πιο ολιστική και συνεχιζόμενη είναι καλό πράγμα. Συμποσιάζοντας σε ολόκληρα τα βιβλία και βουτώντας στην αφήγηση είναι υγιεινότερο από το τσιμπολόγημα στα Bible McNuggets.
~ Glenn Paawu, εκδότης της Βίβλου-Νότια Αμερική, Biblica

“Μεταβαλλόμενοι ρυθμοί καταπραΰνουν ενάντια στους αυστηρούς κανόνες. Αλλά η καθημερινή ανάγνωση μάς αναγκάζει να διαβάζουμε κομμάτια της Γραφής στα οποία δεν τραβιόμαστε από φυσικού μας, ταΐζοντας τους εαυτούς μας με το σύνολο των συμβουλών του Θεού και δίνοντάς μας την πληρέστερη δυνατή εικόνα του ποιος είναι ο Θεός.”
~ Dane Ortland, διευθυντής εκδόσεων της Βίβλου, Crossway Books

Είμαι διστακτικός στο να συνταγογραφήσω το πότε ή το πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να διαβάζουν. Είναι σημαντικό να αρπάξουν τη γενικότερη ιστορία και το πώς κάθε μικρότερη ιστορία (συμπεριλαμβανομένης της δική μας) ταιριάζει σε αυτήν. Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από το άτομο. Δεν υπάρχει ένα για όλους.”
~ Kevin Scott, acquisitions editor, Wesleyan Publishing House

“Αυτό που είναι σημαντικό είναι να ακούμε τακτικά το Θεό μέσα απ’ το Λόγο Του. Εάν ένα πλάνο ανάγνωσης σάς παρακινεί να το κάνετε, χρησιμοποιήστε το. Αλλά εάν αυτό γίνεται αγγαρεία που σας κουράζει να διαβάζετε τη Γραφή, μην πιαστείτε σε αυτή τη μέθοδο· θυμηθείτε το λόγο.”
~ Rachel Barach, γενικός διευθυντής, BibleGateway.com

Είναι ένα καλό πράγμα για κάθε ‘λίστα’ του Χριστιανού, αλλά ποτέ δεν ήμουν οπαδός. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περνούν ποτέ το Φλεβάρη· φτάνουν στο Λευιτικό και τα παρατάνε. Το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι πόσο Γραφή διαβάζουμε· είναι πόση εφαρμόζουμε.”
~ Whitney Kuniholm, πρόεδρος της Scripture Union USA

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *