Τι δεν είπε ο Χριστός – μέρος 1

Είναι αλήθεια πως όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις είτε σε πιάνει αμηχανία, ή αρχίζεις να αυτοσχεδιάζεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με όποιον αγνοεί τις εντολές του Χριστού και αρχίζει να φτιάχνει δικές του.  Δείτε τα παρακάτω ως τροφή για σκέψη:..

Τι δεν είπε ο Χριστός για τα..

κορίτσια

 1. Να μην φοράνε παντελόνι, κολάν, σορτσάκι, στράπλες, bikini
 2. να μην βάφουν τα νύχια τους
 3. να μην βάφουν τα μάτια τους
 4. να μην βάφουν τα μαλλιά τους
 5. να μην βάφουν τα χείλη τους
 6. make up, ρουζ
 7. γενικά ό,τι βαφή υπάρχει!
 8. εκτός από τοίχους και Πασχαλινά αυγά (φίου)
 9. ποτέ μην φοράνε πάνω από 2 σκουλαρίκια
 10. να μην πηγαίνουν αδιάθετες στην εκκλησία

αγόρια

 1. Να μην φοράνε σκουλαρίκια
 2. Να μην αργούν το βράδυ
 3. Να ξυρίζονται πολύ συχνά
 4. Να έχουν όλες τις κοπέλες σαν αδερφές τους (μην τυχόν και…)
 5. Να μην βάφουν τα μαλλιά τους
 6. Να μην βάφουν τα μαλλιά των γυναικών τους

τι δεν είπε ο Χριστός

Και γενικά:

 • Να βρίσκεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο στην εκκλησία
 • Να μην ερωτεύσαι σε μικρή ηλικία
 • Ο Θεός θα σου δείξει “το άλλο σου μισό”
 • Τα ταττού είναι αμαρτία
 • Η ροκ μουσική είναι του Σατανά, και δεν υπάρχει εξαίρεση (χριστιανική ροκ και αηδίες)
 • Όσο πιο ακαπέλα τραγουδάς  / υμνείς τον Θεό, τόσο πιο άγια το κάνεις
 • ο χορός είναι αμαρτία
 • το τσιγάρο είναι αμαρτία (ειδικά στην Ελλάδα)
 • πρέπει να φοράς τα καλύτερα ρούχα στην εκκλησία. Και τα πιο ακριβά!
 • Να κάνεις τον σταυρό σου / την προσευχή σου πριν το φαγητό. Κάθε φορά.. (εξαιρούνται: καραμέλες, καφέδες, μπύρες, και γεύματα κάτω των 3,5 ευρώ ή/και των 300 θερμίδων)
 • Να μην πηγαίνεις κινηματογράφο, θέατρο, μπαρ, κλαμπ, ντισκοτέκ! (ξέρει κανένας κανα καλό; έχω καιρό να πάω), πάρτυ..
 • Να μην πηγαίνεις και πολύ στον ιατρό (έχουμε τον Θεό γι’ αυτά..)
 • Να αναφέρεις σε κάθε σου κουβέντα τον Θεό (εγκαίρως, ακαίρως)
 • Να καταδικάζεις/ κατακρίνεις τους gay και να τους μαλώνεις σε κάθε ευκαιρία
 • Η άμβλωση είναι οκ – δεν είναι άνθρωποι τα αγέννητα μωρά
 • Μπορείς να χωρίσεις μέχρι τρεις φορές (από γάμο)
 • Μπορείς να κάνεις όσες σχέσεις θέλεις, αρκεί να μην είναι ολοκληρωμένες (τώρα μην ρωτάτε τι είναι οι ολοκληρωμένες και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις.. ΜΗΝ ρωτάτε λέμε. Σσσσσσσσσσστ)
 • Μπορείς να ορκίζεσαι, αρκεί να είναι για καλό
 • Το ίδιο ισχύει και για τον φόνο
 • Γενικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ακόμα και τους υπουργούς (θεσούλα στο δημόσιο κλπ)
 • Αν προσευχηθείς ο Θεός να βοηθήσει τα ορφανά και τους φτωχούς, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα – θα σε ακούσει και θα τα κάνει αυτός – θέλει μόνο λίγη βοήθεια γιατί ξεχνάει
 • Να μην μυρίζεις τσιγάρο
 • Να μην κάνεις παρέα αλλόθρησκους
 • Να διαβάζεις μόνο τα της εκκλησίας (και αυτά με μέτρο, δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά)
 • Πίστευε και μη ερεύνα
 • Όχι στα χαρτοπαίγνια
 • Να πετάς ρύζι στους γάμους
 • Η αντισύλληψη
 • Η ντραμς είναι διαβολική γιατί προέρχεται από τους μαύρους που κάνανε μαύρη μαγεία.
 • (αντίθετα οι λευκοί όταν κάνουν μαγεία, συνήθως είναι λευκή)
 • Στον πόλεμο είμαστε με την πατρίδα (ακόμα και αν ξεκινάμε επεκτατικό πόλεμο)
 • Ακούστε προσεχτικά τις εντολές μου, γράψτε τις κάπου για να υπάρχουν στη Βίβλο. Αλλά προσοχή, οι εντολές μου είναι αδύνατον να εκτελεστούν! Κάντε κάτι άλλο, όπως την παραπάνω λίστα και τηρείστε τη!

Αντί για αυτά, ο Χριστός είπε
στην αρχή της δράσης του:
Καθένας, λοιπόν, που ακούει τα λόγια μου αυτά, και τα πράττει, θα τον εξομοιώσω με έναν φρόνιμο άνθρωπο, που οικοδόμησε το σπίτι του επάνω στην πέτρα· και κατέβηκε η βροχή, και ήρθαν τα ποτάμια, και φύσηξαν οι άνεμοι, και χτύπησαν με ορμή επάνω στο σπίτι εκείνο, και δεν έπεσε· επειδή, ήταν θεμελιωμένο επάνω στην πέτρα. Και καθένας που ακούει τα λόγια μου αυτά, και δεν τα πράττει, θα εξομοιωθεί με έναν άφρονα άνθρωπο, που οικοδόμησε το σπίτι του επάνω στην άμμο… (Ματθαίος 7:24-26)

Προς στο τέλος της δράσης του (μυστικό δείπνο):
Αν μείνετε ενωμένοι μαζί μου, και τα λόγια μου μείνουν μέσα σας, θα ζητάτε ό,τι αν θέλετε, και θα γίνει σε σας. Κατά τούτο δοξάζεται ο Πατέρας μου, στο να φέρετε πολύ καρπό· και έτσι θα είστε μαθητές μου.
Όπως ο Πατέρας αγάπησε εμένα, και εγώ αγάπησα εσάς, μείνετε στην αγάπη μου.  Αν φυλάξετε τις εντολές μου, θα μείνετε στην αγάπη μου· όπως εγώ φύλαξα τις εντολές τού Πατέρα μου, και μένω στην αγάπη του. (Ιωάννης 15:7-10)

Αφού αναστήθηκε:
Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας· και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα. Αμήν. (Ματθ. 28:19,20)

Ο Απόστολος Ιωάννης πολύ αργότερα:Και με τούτο γνωρίζουμε ότι τον γνωρίσαμε, αν τηρούμε τις εντολές του. Εκείνος που λέει ότι: Τον γνώρισα, και δεν τηρεί τις εντολές του, είναι ψεύτης, και μέσα σ’ αυτόν η αλήθεια δεν υπάρχει· όποιος, όμως, τηρεί τον λόγο του, η αγάπη τού Θεού μέσα σ’ αυτόν έφτασε πραγματικά σε τέλειο βαθμό. Με τούτο γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε συνδεδεμένοι μ’ αυτόν.  Όποιος λέει ότι μένει σ’ αυτόν, οφείλει, όπως εκείνος περπάτησε, έτσι κι αυτός να περπατάει. (Ά Ιωάννου 2:3-6)

(Ρούλα ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!! :D )

11 thoughts on “Τι δεν είπε ο Χριστός – μέρος 1

 1. Χελόου! Μου άρεσε πολύ το άρθρο! Συμφωνώ στα περισσότερα (νομίζω στο 99%), αλλά με μπέρδεψες λίγο με το τσιγάρο.

  Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου, σε αυτό το Θέμα; :-)

  1. Γεια σου Αντώνη!
   Συνήθως σε πράγματα όπως το τσιγάρο και το ταττού, η επιχειρηματολογία κυμαίνεται από το: “το σώμα σου είναι ναός του Αγίου Πνεύματος” στο “να μην κάνετε εντομές” ειδικότερα για τα ταττού..

   Το τσιγάρο από μόνο του δεν είναι αμαρτία. Αμαρτία μπορεί να γίνει όταν α) το παρακάνεις, β) έχει γίνει εξάρτηση, γ) καταναλώνει τόσο μεγάλο εισόδημα από τα λεφτά σου που στερεί άλλες βασικές ανάγκες από σένα και τους γύρω σου, δ) ενοχλείς τους γύρω σου..

   Παρόλο που μας είναι όμως τόσο εύκολο να κρίνουμε κάποιον που καπνίζει, τίποτα δεν κάνουμε για κάποιον που τρώει ασύστολα, ή που ξημεροβραδιάζεται σε video games, πορνό, κατακρίσεις, ή που απλά βαριέται. Αυτά μάλιστα είναι και πολύ χειρότερα και εντοπίσημα ως αμαρτία στην Αγία Γραφή. Πολλές φορές μάλιστα, ένας άνθρωπος μπορεί να είναι τόσο αγχωμένος με τις δουλειές του που ένα τσιγάρο μπορεί και να τον βοηθήσει να χαλαρώσει, ποιοι είμαστε εμείς για να τον κρίνουμε;

   Ως προς το “το σώμα μας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος” αναφέρεται στο 6ο κεφ. της Ά Κορινθίους ως το απόλυτο επιχείρημα για την πορνεία. Οι Κορίνθιοι είχαν τέτοιες τάσεις και συμπεριφορές, αλλά ο Παύλος τους λέει πως το “οι 2 σε σάρκα μία” σημαίνει πως δεν μπορεί το σώμα μας που κατοικεί το Άγιο Πνεύμα να ενωθεί με μια πόρνη.

   Μία αντιστοιχία ίσως είναι και το: δεν βλάπτει το τι μπαίνει αλλά το τι βγαίνει από το στόμα μας. Προσωπικά αν κάπνιζα και κατέκρινα θα ήθελα να κόψω πρώτα το δεύτερο.

   Ως προς το ταττου, οι εντομές ήταν ένα έθιμο παρμένο από τους γύρω λαούς για να θυμούνται/θρηνούν τους νεκρούς. Πιθανόν να μην είχαν κάποιο συγκεκριμένο σχήμα, απλά να προκαλούσαν πόνο.
   Δεν θα έκανα ταττού, αλλά ένας που έχει κάνει για να εκφράσει κάτι που είχε μέσα του (και ίσως βρισκόταν καταπιεσμένο τόσο καιρό εκεί) γιατί είναι κατακριτέος;

   1. Και εγώ έχω στο μυαλό μου αυτό το εδάφιο (Ά Κορ. 6ο κεφ).

    Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο τσιγάρο για αρχή.

    Δεν γνωρίζω ιδιαίτερα πολλά από ιατρική, αλλά αν αυτή η άποψη που γνωρίζω ισχύει, τότε το τσιγάρο είναι αμαρτία.

    Η γνώση που έχω είναι ότι η νικοτίνη – πίσσα (συστατικό του τσιγάρου) προκαλεί μόνο κακό στον οργανισμό. Είναι ελαφρό είδος ναρκωτικού στοιχείου που έρχεται μέσω επεξεργασίας.

    Αν ισχύει αυτό (είτε σε μικρή ποσότητα, είτε σε μεγάλη), προκαλεί κακό στον οργανισμό (ή αλλιώς ναό του Πνεύματος) και είναι ενάντιο στα λόγια του Ιησού και του απ. Παύλου.

    ΥΓ 1 : Δεν είμαι 100% σίγουρος για τα ιατρικά στοιχεία που παραθέτω. Θα ήθελα να έχουμε και την γνώμη κάποιου γνώστη.

    ΥΓ 2 : Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα “κατάκριση”. Έχω φίλους που καπνίζουν και πιστοί μέσα σε αυτούς. Θλίβομαι για το γεγονός αλλά μη γένοιτο να τους κρίνω. Προσεύχομαι ο Κύριος να τους το φανερώσει αν όντως ισχύει.

    ΥΓ 3 : Συμφωνώ επίσης στο θέμα καταχρήσεων. :-)

    1. Αν σε ενδιαφέρει να το σκεφτείς λίγο διαφορετικά..

     Ο Paracelsus στις αρχές του 16ου αιώνα είπε: η δόση κάνει το δηλητήριο. Εκεί μέσα κρύβεται η μισή απάντηση στην ερώτησή σου. (όλα μπορεί να γίνουν δηλητήριο στη “σωστή” ποσότητα)

     Η άλλη μισή ίσως κρύβεται στο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι επιρρεπής σε άλλα πράγματα.. Εγώ δεν έχω εθιστεί από το τσιγάρο, άλλοι εθίστηκαν. Αν σε μένα μου δώσεις ένα ωραίο παιχνίδι στρατηγικής θα ξεχάσω να φάω μια μέρα..

 2. Διαβάζοντας τις παραπάνω σκέψεις και μάλιστα αυτές που αναφέρονται στο – Τι δεν είπε ο Χριστός- θυμήθηκα τον τρόπο που πλησίασε ο διάβολος μέσω του όφη τον άνθρωπο.
  Γεν 3 , 1 Ο δε όφις ήτο το φρονιμώτερον πάντων των ζώων του αγρού, τα οποία έκαμε Κύριος ο Θεός• και είπεν ο όφις προς την γυναίκα, Τω όντι είπεν ο Θεός, Μη φάγητε από παντός δένδρου του παραδείσου ?
  Ρωτά τον άνθρωπο. Αλήθεια? Είπε ο Θεός να μη φάτε από παντός δένδρου του παραδείσου? Η αλήθεια είναι ότι αυτό ΔΕ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΣ αλλά με αυτό τον τρόπο ο διάβολος έσπειρε την αμφιβολία στον άνθρωπο. Και μ αυτό τον τρόπο έπιασε κουβέντα μαζί του. Και μ αυτό τον τρόπο ο διάβολος κατάφερε να τον παραπλανήσει με αποτέλεσμα να τον ακούσει και να έρθει η αμαρτία και ο θάνατος σε όλη την ανθρωπότητα.
  Προσοχή λοιπόν. Αν κάτσουμε να πούμε ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δε θα τελειώσουμε ποτέ. Ας τηρούμε αυτά που μας είπε κι ας μη ψάχνουμε τι δεν είπε. Για να τα τηρούμε όμως θα πρέπει πρώτα να τα γνωρίζουμε….
  Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε
  Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, τα λόγια μου όμως δεν θα παρέλθουν. Λουκάς 21 33

  1. Αγαπητέ Stekon, δεν θα βιαζόμουν ποτέ να πάρω τέτοια θέση σε αυτό το site.

   Προσωπικά έχω ξεκινήσει την ανάρτηση άρθρων πάνω στην επί του όρους ομιλία (μπορείτε να τα βρείτε με μια απλή αναζήτηση), ενώ παραθέτουμε ως ομάδα πολλά παραδείγματα “σούπερ χριστιανών” και η θεματολογία μας ακουμπάει συχνά το τι ζητάει από μας ο Χριστός. Η κακή διδασκαλία είναι πρόσκομμα, και όπώς “η αποχή από κάποια φαγητά”, έτσι και αυτή θεωρείται διδασκαλία δαιμονίων, η οποία μόνο σκοπό έχει να δείξει έναν κακό Θεό. Το να γεμίσουμε τη ζωή μας ψεύτικα απαγορευτικά, τι προσφέρει και σε ποιον; Αντίθετα το να μάθουμε να συγχωρούμε και να αγαπάμε προσφέρει τα πάντα σε όλους.

 3. ….διότι ο καιρός είναι εγγύς.
  11 Όστις αδικεί ας αδικήση έτι, και όστις είναι μεμολυσμένος ας μολυνθή έτι, και ο δίκαιος ας γείνη έτι δίκαιος, και ο άγιος ας γείνη έτι άγιος.
  12 Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού. Αποκαλ. 22, 10-12
  Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν,
  4 και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή.
  B Τιμοθέου 4, 3-4
  Πόσο αληθινός είναι ο Λόγος του Θεού ! ! !
  Καθώς βλέπουμε να πραγματοποιούνται αυτά που λέει, εμπιστευόμαστε περισσότερο σε ΕΚΕΙΝΟΝ ! ! ! !

 4. Φίλε μου την σωστή διδασκαλία θα στη δείξει ο ίδιος ο μπαμπάς σου ο θεος. Αν είναι μπαμπάς σου αρκεί να έχεις σχέση μαζί του αν δεν έχεις τότε δεν μπορεί να σου μιλήσει εάν επιτρέψεις στο πνεύμα να κατοικεί μέσα σου τότε εκείνο θα σε μαρτυρεί και να σου λέει τι είναι σωστό και τι όχι έτσι δεν θα μπαίνεις σε διαδικασίες να γράψεις όλα αυτά τα επιμέρους αμαρτήματα άν ο ιδιος δε σε ειδοποιήσει ότι αυτά είναι αμαρτήματα κάτι δεν του άρεσει στην ζωή σου αν δεν σε ειδοποιήσει εκείνος τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

  1. ευχαριστούμε κ. Νίκο για το σχόλιό σας. Φυσικά δεν συμφωνώ πως τα παραπάνω είναι αμαρτήματα. Ο σκοπός του άρθρου είναι να δείξει πως ασχολούμαστε με λεπτομέρειες αντί με την αυτούσια διδασκαλία του Χριστού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *