τι λεει η Αγία Γραφη για την ομοφυλοφιλια; Α’ μερος

Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα προσπαθήσω να αναλύσω τα βιβλικά (δλδ. τα της Βίβλου) επιχειρήματα στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, όπως τα αναπτύσσουν οι δύο πλευρές: οι “φιλελεύθεροι” και οι “συντηρητικοί”. Αν θέλετε να απολαύσετε στο έπακρο τα άρθρα, σας συστήνω να κάνετε το ακόλουθο: κρατήστε το σκορ για κάθε ένα επιχείρημα!

Πρόλογος – σχετικά άρθρα:
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ασχοληθεί στο site μας με το θέμα της ομοφυλοφιλίας, χωρίς όμως να παίρνουμε θέση για το εάν είναι αμαρτία ή όχι. Βέβαια η γνώση του αν κάτι είναι αμαρτία ή όχι, δεν είναι πάντα προς το συμφέρον μας. Συνήθως έχουμε την τάση να μαθαίνουμε, μόνο και μόνο για να κρίνουμε, και όχι για να επιζητούμε τη βελτίωσή μας. Η γνώση του τι είναι αμαρτία και τι όχι έχει οριστεί ως “ο Νόμος” σε προηγούμενο άρθρο: “τα δύο δέντρα της Εδέμ”. Θα έλεγα πως δεν είναι, όπως φαίνεται, ο Νόμος ο δρόμος που προτιμάει ο Θεός για εμάς. Ο δρόμος του Νόμου οδηγεί σε μίσος, απομόνωση και τέλος θάνατο. Ο Απόστολος Παύλος χάλασε πολύ μελάνι – τουλάχιστον δύο επιστολές – για να πει πως τα έργα του Νόμου δεν μπορούν να σώσουν κανέναν, μόνο η πίστη στον Χριστό. Άλλωστε, “Αγαπώ” θα πει “αποδέχομαι”

Μάλιστα ο Χριστός είπε χαρακτηριστικά: μην κρίνετε για να μην κριθείτε, γιατί με το μέτρο που κρίνετε θα κριθείτε και εσείς. Αντίστοιχα, ο Ιάκωβος και ο Παύλος επιμένουν πως δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε και να γλωσσοτρώμε (να καταλαλούμε) ο ένας τον άλλο, γιατί κάνοντας κάτι τέτοιο παίρνουμε τη θέση του κριτή και νομοθέτη Ιησού. Σε σχετικά άρθρα καταδικάσαμε λοιπόν τη βία από τους δήθεν “χριστιανούς” ο Ωσηέ, ο Hozier (take me to church) και gay pride στη Ρωσία, ενώ καταδείξαμε πως ο Ιησούς καταλαβαίνει τι περνάνε οι μειονότητες όπως αυτοί της LGBT κοινότητας 5 πράγματα που ο Ιησούς θα έλεγε στην gay κοινότητα.

Μόλις πρόσφατα, βασιζόμενος στο ότι η εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά να επιβάλει τα πιστεύω της στην κοινωνία (καθώς η Ελλάδα είναι ξέχωρο κράτος από τη Βασιλεία των ουρανών) εξήγησα πως οι επικριτές του συμφώνου συμβίωσης είναι υποκριτές. Το επιχείρημα είναι το εξής: δεν επιθυμούν παρόμοια χρήση νόμων για θέματα στα οποία οι ίδιοι πέφτουν Υποκρισία: Μια αγαπημένη λέξη του Ιησού – για τους επικριτές του συμφώνου συμβίωσης.

 

Άσχετα λοιπόν με το ποιο θα είναι το συμπέρασμα που θα βγάλετε εσείς από την επικείμενη ανάλυση, παρακαλώ να θυμάστε πως ο Ιησούς έδειξε έναν δρόμο σύμφωνα με τον οποίο οι χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε φίλοι των αμαρτωλών. Να τους αγαπάμε, να τους αγκαλιάζουμε και να μην φοβόμαστε να ζούμε κοντά τους – θα έφτιαχνε ο Ιησούς τη τούρτα σε γάμο ομοφυλοφίλων; Άλλωστε δεν μας θέλει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε τέσσερις τοίχους, αλλά να ζούμε έξω στον κόσμο Η Επί του όρους ομιλία (Μέρος 4) – Φως και αλάτι

Λοιπόν, καλή ανάγνωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *