Το έγκλημα στον Καρέλι, έγκλημα στα πάντα

Δεν είναι απλά θέμα κατάχρησης εξουσίας, ρατσισμού, υπερβολικής βίας. Είναι πολύ πιο βαρύ! Μιλάμε για παραδειγματική διαστροφή!

US military doctors involved in torturing detainees

1) Αυτοί που εργάζονται ως ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ υπάλληλοι σκοτώνουν με βασανιστήρια (λες και ο φόνος και τα βασανιστήρια βάζει μυαλό στο θύμα)

2) Αυτοί που εργάζονται για την ανάδειξη της ανθρώπινης ποιότητας, δρουν σε ξένους σαν να μην είναι άνθρωποι, ούτε καν ζώα!

3) Αυτοί που πληρώνονται για να υπάρχει νόημα στη δικαιοσύνη, παίρνουν τη “δικαιοσύνη” στα χέρια τους.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μην πάνε φυλακή. Γιατί αν πάνε, οι φυλακισμένοι θα τους ξεριζώσουν την καρδιά από τις πρώτες κιόλας μέρες. Και πάλι έτσι τίποτα δεν θα σωθεί, γιατί ο κύκλος βίας θα μεγαλουργήσει! θα μπερδευτούν σε έναν ατελείωτο εμφύλιο πόλεμο όπου δεν θα ξεχωρίζει κανείς πια τον δράστη από το θύμα.

Η φυλακή, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι είναι ένας χώρος όπου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι χάνουν μαζί με τους φυλακισμένους τα μυαλά τους. Αν όντως δρούσαν προς σωφρονισμό, θα ήταν χαρά σε όλους μας να γνωρίσουμε τους αποφυλακισμένους. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι!! πως αυτοί γίνονται εκεί μέσα χειρότεροι από ότι πριν. Είναι ώρα να σκεφτούμε τι ρόλο έχουμε στην κοινωνία. Η μη αντίδραση σε αυτήν την κόλαση μας καθιστά συνυπεύθυνους. Αν δεν μας νοιάζει, ντροπή μας! Αν η ηχομόνωση των φυλακών είναι ικανή να μονώσει και το ενδιαφέρον μας για την ποιότητα ζωής, τότε είμαστε πολύ μικροί άνθρωποι.

Όλα αυτά μαζί, να μου το θυμηθείτε, θα οδηγήσουν σε πραγματική κρίση. Η τωρινή θα είναι αστεία για την τότε. Όταν χάνονται λεφτά είναι λυπηρό. Όταν χάνεται ο σεβασμός για τη ζωή, έστω και του εγκληματία, μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ καταστροφή. Δεν χρειάζεται κανένας πόλεμος, όταν ήδη έχουμε χάσει κάθε επαφή με την ηθική, γιατί έτσι ζούμε ή επιτρέπουμε σε άλλους να ζουν την κόλαση. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για Δημοκρατία και αξίες, όταν ανάμεσα στην κραυγή του άλλου και στον καναπέ μας, η μόνη σύνδεση είναι η τηλεόραση.

Ντροπή μας!

Λύση δεν είναι οι πορείες, το δοκιμάσαμε και μάθαμε. Λύση δεν είναι η καταστροφή των τραπεζών και τα γκαζάκια σε αμάξια και γραφεία, τους είδαμε και αυτούς τους δήθεν επαναστάτες! υπηρετούν το κακό και ας λένε ό,τι θέλουν. Γίνεται να αλλάξει μία κοινωνία προς το καλύτερο κάνοντας κακό στον άλλο; Ο τρόπος μας θα φέρει τη λύση, έστω και αν δεν μπορούμε ακόμα να εντοπίσουμε ποια πρέπει να είναι αυτή. Ή καλύτερα, ο τρόπος μας ας γίνει η λύση!

Και φυσικά ούτε η προσευχή είναι λύση!! Δείτε πιο κάτω τι λέει ο Ησαϊας..

Προτείνω λοιπόν να αγαπήσουμε τους φυλακισμένους και να γνωρίσουμε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μήπως δεν έχουν ανάγκη από αγάπη και οι δυο τους; Με το να κάψεις ένα χωριό απολίτιστων δεν δρας πολιτισμένα. Αν ο ίδιος δεν μπεις, δεν συμμετάσχεις στη μεταμόρφωση της ζούγκλας σε κοινωνία, τότε μην ζητάς τα ρέστα από το απολίτιστο χωριό.

Κλείνω με μερικά λόγια του προφήτη Ησαία (πρώτο κεφάλαιο):

10 Άρχοντες των Σοδόμων, ακούστε τον λόγο τού Κυρίου και ακροαστείτε τον νόμο τού Θεού μας, λαέ των Γομόρρων.

11 Τι ανάγκη έχω από την πληθώρα των θυσιών σας; λέει ο Κύριος· είμαι χορτάτος από ολοκαυτώματα κριαριών, και από το πάχος των σιτευτών· και δεν αρέσκομαι σε αίμα ταύρων ή αρνιών ή τράγων.

12 Όταν έρχεστε να εμφανιστείτε μπροστά μου, ποιος το ζήτησε αυτό από τα χέρια σας, να πατάτε τις αυλές μου;

13 Μη φέρνετε πλέον μάταιες προσφορές· το θυμίαμα είναι σε μένα βδέλυγμα· τις νεομηνίες σας και τα σάββατα, το συγκάλεσμα των συνάξεων, δεν μπορώ να υποφέρω, ανομία και πανηγυρική σύναξη.

14 Τις νεομηνίες σας και τις διαταγμένες γιορτές σας μισεί η ψυχή μου· είναι φορτίο σε μένα· βαρέθηκα να υποφέρω.

15 Και όταν απλώνετε τα χέρια σας, θα κρύβω από σας τα μάτια μου· ναι, όταν πληθαίνετε δεήσεις, δεν θα εισακούω· τα χέρια σας είναι γεμάτα από αίματα.

16 Λουστείτε, καθαριστείτε· αποβάλετε την κακία των πράξεών σας μπροστά από τα μάτια μου· σταματήστε να κάνετε το κακό,

17 μάθετε να πράττετε το καλό· εκζητήστε κρίση, κάντε ευθύτητα στον καταδυναστευμένο, να κρίνετε τον ορφανό, προστατεύστε τη δίκη τής χήρας.

18 Ελάτε τώρα, και ας διαδικαστούμε, λέει ο Κύριος· αν οι αμαρτίες σας είναι σαν το πορφυρούν, θα γίνουν άσπρες σαν χιόνι· αν είναι ερυθρές σαν κόκκινο, θα γίνουν σαν άσπρο μαλλί.

19 Αν θέλετε, και υπακούσετε, θα φάτε τα αγαθά τής γης·

20 αν, όμως, δεν θέλετε, και αποστατήσετε, θα καταφαγωθείτε από μάχαιρα· επειδή, το στόμα τού Κυρίου μίλησε.

Σημείωση: οι άρχοντες των Σοδόμων και ο λαός των Γομόρων δεν είναι άλλοι από τους Ισραηλίτες! τους ονομάζει έτσι γιατί σε τέτοιο βαθμό κοινωνικής διαφθοράς είχαν πέσει. Νομίζω λοιπόν πως αυτό το κείμενο ταιριάζει γάντι και στη σημερινή Ελλάδα.

One thought on “Το έγκλημα στον Καρέλι, έγκλημα στα πάντα

  1. Βίντεο που δημοσιεύει στο σάιτ της η Καθημερινή, συμπυκνώνει σε περίπου 5 λεπτά το 20 ωρών υλικό που αποκαλύπτει τι συνέβη με τον βασανισμό του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Με την ενεργοποίηση της ένδειξης υπότιτλοι κάτω δεξιά από την μπάρα του βίντεο μπορείτε να την περιγραφή του τί ακριβώς συνέβη καθώς και κάποιες ατάκες που λέγονται από τους υπαλλήλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *