5 πράγματα που ο Ιησούς θα έλεγε στην gay κοινότητα

Φαίνεται σάμπως η κουλτούρα να έχει πολλές απόψεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία αυτές τις μέρες, αλλά πόσες από αυτές είναι ενημερωμένες από το Ευαγγέλιο; Εδώ είναι 5 πράγματα που πιστεύουμε ότι ο Ιησούς θα γινόταν γνωστός ότι τα είπε αν περπατούσε ανάμεσά μας σήμερα.

 

Υπάρχει πολύ θόρυβος στις ειδήσεις και στα δημόσια φόρα σχετικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων και τις παραδοσιακές αξίες. Ο καθένας έχει μια άποψη για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Αλλά τι θα έλεγε ο Ιησούς; Πώς θα αντιμετώπιζε ο Ιησούς έναν ομοφυλόφιλο άνδρα ή λεσβία; Κοιτώντας μέσα στη Γραφή, ο Ιησούς κάνει τις σκέψεις Του αρκετά σαφείς.

1. Σε αγαπώ.

Ανάμεσα στα πλακάτ διαμαρτυρίας, τα πλήθη που φωνασκούν, και τα πολιτικά δημοψηφίσματα, το απλό μήνυμα της αγάπης του Ιησού για σένα συχνά καταπνίγεται. Ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι ο Ιησούς σε αγαπά περισσότερο από ό,τι θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Ο Ιησούς δεν αγαπά απλά μια μελλοντική έκδοση του εαυτού σου· σε αγαπά ακριβώς έτσι όπως είσαι τώρα. Η αγάπη του Ιησού για σένα δεν έχει προαπαιτούμενα ή απαιτήσεις. Ακόμα κι αν Τον μισείς, ο Ιησούς σε αγαπά και θέλει ό,τι είναι καλύτερο για σένα. Η αγάπη είναι στον πυρήνα όλων αυτών που δίδαξε ο Ιησούς. Δυστυχώς το μήνυμα της αγάπης Του έχει βολικά αποκλειστεί από πολλούς που θα προτιμούσαν μάλλον να πουν κάτι με επειδικτικό τρόπο από το να κάνουν τη διαφορά (Κατά Ιωάννην 3:16· Ιωάννου Α’ 4:8-10· Προς Ρωμαίους 5:8· Ψαλμοί 86:15).

2. Καταλαβαίνω την απόρριψη.

Ο Ιησούς ξέρει πώς είναι να είσαι κοινωνικό απόβλητο. Θα πίστευες ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες θα ήταν οι καλύτεροι φίλοι Του, αλλά Τον μισούσαν. Ζητούσαν να Τον θανατώσουν και να Τον ντροπιάσουν δημόσια με κάθε ευκαιρία που είχαν. Τελικά, η θρησκευτική ελίτ ένωσε τις δυνάμεις της με τοπικούς πολιτικούς και θανάτωσε τον Ιησού ενώπιον ενός εμψυχωτικού πλήθους. Η απόρριψη πονάει. Η οικογένεια του Ιησού πίστευε ότι Αυτός ήταν παράλογος· πιθανώς καταλαβαίνεις πώς είναι να το βιώνεις αυτό. Στη μεγαλύτερη στιγμή ανάγκης του Ιησού, οι στενοί Του φίλοι Τον εγκατέλειψαν.

Μπορεί να αισθάνεσαι απορριμένος από την κοινωνία και την εκκλησία τώρα, και ότι η καθημερινή πίεση αφήνει το σημάδι της. Ο Ιησούς καταλαβαίνει. Η καρδιά Του πάντοτε ραγίζει για τον απορριμένο και τον απόβλητο. Ο Ιησούς θέλει να σε μαζέψει στα χέρια Του και να ξέρεις ότι σε αγαπά. Έχεις ένα σπίτι με τον Ιησού, ανήκεις σε Αυτόν, και είσαι παιδί Του. Μην Τον απορρίπτεις επειδή Αυτός δεν σε έχει απορρίψει (Ησαΐας 53:3· Κατά Μάρκον 3:20-21· Κατά Ματθαίον 26:55-56· Κατά Ματθαίον 27· Ιεζεκιήλ 18:21-23).

3. Κι εγώ μπήκα σε πειρασμό.

Ο Ιησούς πειράστηκε από κάθε άποψη που πειραστήκαμε και εμείς. Δεν ντρέπεται για σένα ή σε απορρίπτει εξαιτίας των πειρασμών και των συναισθημάτων σου. Αντιμετώπισε το ίδιο πράγμα όταν περπάτησε στη γη. Ποτέ δεν παντρεύτηκε, και αντιμετώπισε την καθημερινή πίεση και τον πειρασμό από κάθε άποψη που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μερικοί θέλουν να προσποιούνται ότι είναι τέλειοι και ότι ποτέ δεν αντιμετώπισαν οποιουσδήποτε αγώνες, αλλά ψεύδονται. Ο Ιησούς πραγματικά ήταν τέλειος και παρόλα αυτά αντιμετώπιζε πειρασμούς. Πάλεψε με την επιθυμία να αποφύγει το σχέδιο του Πατέρα Του.

Καταλαβαίνει τι περνάς. Αν διαβάσεις για τη ζωή Του, θα δεις ότι δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά αν περπατήσεις μαζί Του και Τον υπακούς, θα βρεις μεγαλύτερη ανταμοιβή από ό,τι μπορείς ποτέ να φανταστείς (Προς Εβραίους 4:15-16· Προς Εβραίους 2:17 -18· Προς Εβραίους 12 2-3, 7-11).

4. Θέλω περισσότερα για σένα.

Ο Θεός δημιούργησε το γάμο και το σεξ για την απόλαυσή σου. Το σεξ δημιουργήθηκε για έναν άνδρα και μία γυναίκα εντός της συνθήκης του γάμου, και ήταν έτσι εξαρχής. Οτιδήποτε άλλο είναι αμαρτία. Η αμαρτία δεν είναι ένα αστείο ή ένα άνετο θέμα, αλλά ο Ιησούς δεν θα σταματήσει να το φέρνει στην προσοχή μας επειδή θα χάσουμε τη ζωή μαζί Του αν η αμαρτία αφεθεί χωρίς να αντιμετωπιστεί. Μπορεί να νομίζεις ότι ο Ιησούς προσπαθεί να πάρει το ένα πράγμα που απολαμβάνεις ή να χαλάσει τη διασκέδασή σου, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος που προφανώς καθόρισε το γάμο και το σεξ στη Γραφή είναι επειδή θέλει ό,τι είναι καλύτερο για σένα.

Αγνόησε τα πολιτικά επιχειρήματα, τους διαδηλωτές, και τις φωνασκίες. Ο Ιησούς θέλει να Τον εμπιστευτείς. Εμπιστεύσου ότι Αυτός επιφυλάσσει καλά πράγματα για σένα. Εμπιστεύσου ότι θέλει ό,τι είναι καλύτερο για σένα. Πριν αποφασίσεις ότι αυτό που νιώθεις είναι σωστό, αποφάσισε αν Τον εμπιστεύεσαι (Κατά Ματθαίον 19:4-6· Προς Εφεσίους 3:17-21· Προς Τιμόθεον Α’ 2:4).

5. Θα είμαι εδώ για σένα.

Μπορεί να διαφωνείς με τις σκέψεις του Ιησού πάνω στο σεξ και το γάμο, αλλά Αυτός δεν σε αποστρέφεται. Μπορείς να απολαύσεις τη ζωή που ζεις τώρα ακόμη και αν διαφωνεί με τις κατευθυντήριες γραμμές που όρισε στη Γραφή. Ο Ιησούς καταλαβαίνει το δισταγμό σου να κάνεις αλλαγές. Δεν τα παρατάει μαζί μας. Για πολύ καιρό τώρα, οι άνθρωποι έχουν διαφωνήσει μαζί Του, ωρύονταν, και Τον έχουν αποφύγει, και Αυτός περιμένει υπομονετικά. Ο Ιησούς είναι υπομονετικός μαζί μας επειδή θέλει να Τον γνωρίσεις. Ο Ιησούς θέλει να ζήσεις τη ζωή που έχει σχεδιάσει για σένα. Όταν κουραστείς από το να κάνεις πράγματα με το δικό σου τρόπο, θα είναι εδώ. Στρέψου σε Αυτόν και ζήτησε βοήθεια, και Αυτός θα είναι εκεί προτού ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου.

Δεν υπάρχει μόνιμη χαρά έξω από τον Ιησού. Ο Ιησούς θέλει ό,τι είναι καλύτερο για σένα, και θέλει να ζήσεις την εμπειρία μιας πλήρους ζωής. Ο Ιησούς δεν ασχολείται με το να κερδίσει ένα επιχείρημα ή να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις να κάνεις. Ο Ιησούς θέλει να ξέρεις ότι η σχέση σου μαζί Του είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη εκεί έξω. Μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα είναι εδώ υπομονετικά να σε τραβήξει στον εαυτό Του (Προς Ρωμαίους 2:4· Πέτρου Β’ 3:9· Πέτρου Α 5: 7· Ωσηέ 14).

 

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *