Η κιβωτός του… Πατέρα Αντώνιου

Οι πράξεις πάνω απο προσευχές και κηρύγματα

274292_papantonis146a

Εκτιμώ τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου της «Κιβωτού» και το έργο του. Μια φωτεινή εξαίρεση των «εκπροσώπων» του Θεού στη γη. Μπροστά του δεν πιάνουν μία τα κηρύγματα, οι προσευχές, οι πνευματικές αποψάρες, τα πολιτικά σχόλια «σφήνες» ανάμεσα στα Ευαγγέλια από τους άμβωνες ή τα χριστιανικά περιοδικά. Ένας άνθρωπος που πείθει για την αυθεντικότητά του και για την αγάπη που έχει μέσα του ακόμα και άθεους. Τί σπουδαιότερο από αυτό;

20121201-234809

Έβλεπα μια συνέντευξη που έδωσε πριν μερικούς μήνες. Απλός, χωρίς ρητορική δεινότητα, πολλές φορές μπορεί να μπερδεύει τα λόγια του ή θεολογικά ζητήματα… αλλά τι σημασία έχει μπροστά σε ανθρώπους που δεν ακολουθούν την πεπατημένη όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Και προσπαθούν να κρατήσουν το έργο τους μακριά από κομπασμούς και προβολή.

Σήμερα, όπου το «επαναστατικό» εξαντλείται στις φωνές, τη διαμαρτυρία και το θόρυβο, τέτοια παραδείγματα ανθρώπων που τιμούν το ρόλο τους, που το ουρλιαχτό τους είναι οι πράξεις τους, μας υπενθυμίζουν ότι θα έπρεπε να μετράει η πράξη μάλλον παρά τα λόγια και τα κηρύγματα.

Κάθισα να ακούσω τα παιδιά, τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι. Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος, όπως αυτά, τι να του πεις; Ότι ο Χριστός σώζει; Τα ακούει βερεσέ.

Ομιλία στην TED:

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HrQZ8evZ5Wk[/tube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *