Εθελοντική εξόρμηση στους άστεγους του κέντρου της Αθήνας

Τσουχτερό κρύο από το βράδυ, πέφτει ώς 8 βαθμούς η θερμοκρασία, λένε τα μετεωρολογικά δελτία, χιόνια ακόμα και στην Αττική από το βράδυ της Τρίτης.
Θα μαζευτούμε την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 19:00 με κρουασάν, σταφίδες, γάντια, κάλτσες και ό,τι έχει ο καθένας και μπορεί να διαθέσει για μια εξόρμηση στους αστέγους τους κέντρου της Αθήνας.

Και δεν βάζουμε την παραπάνω εικόνα ούτε να περιμένετε να γράψουμε συμπονετικά λόγια για να παρακινήσουμε τον κόσμο στις εξορμήσεις όπως κάνουν οι φιλανθρωπικές καμπάνιες “χτυπώντας” στο συναίσθημα, “οι κακόμοιροι που πρέπει να τους βοηθήσουμε” και στη βαθιά εγωιστική φιλανθρωπία, “να κάνω κάτι γι’ αυτούς για να δημιουργήσω ένα κοινωνικό προφίλ ή να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη κι ύστερα να ξαναγυρίσω στην ζεστασιά και στην άνεση του σπιτιού μου” ή στη βαθιά καπιταλιστική “λογική” ότι όταν αγοράζεις κάτι, το φιλανθρωπικό σου καθήκον να κάνεις κάτι για τους άλλους περιλαμβάνεται ήδη σε αυτό (“δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο για να εκπληρώσετε το φιλανθρωπικό αίσθημα που μπορεί να νιώθετε αρκεί να αγοράσετε το Τάδε προϊόν ή απ’ τη Δείνα αλυσίδα σουπερμάρκετ”).
Είναι ζήτημα λογικής. Είναι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ μας – μια έννοια που τόσο έχει μολυνθεί στις μέρες μας από ιδεολογικές προσμίξεις περί εθνότητας, φυλής κτλ. όπως και η ίδια η έννοια της φιλ-ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ στο βωμό της κερδοσκοπίας και της αυτοδιαφήμισης.
 
Όποιος λοιπόν νιώθει το ίδιο και επιθυμεί να συμμετάσχει και να συνεισφέρει σε αυτή την απλή, αυθόρμητη εξόρμηση στους αστέγους συνανθρώπους μας του κέντρου της Αθήνας, ας συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα.

Last update: 15:39, 12/12/13. Έχουν μαζευτεί για την εξόρμηση αρκετά καρβέλια ψωμί, 50 κρουασάν, 17 ξυροί καρποί, 13 κάλτσες, 9 πουλόβερ, 9 κασκόλ, 5 γάντια, 1 φόρμα, 20 Ευρώ για είδη ρουχισμού και διάφορα είδη που μας προσφέρθηκαν και… συνεχίζουν να μαζεύονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *